rss

Noul Range Rover Evoque - Designul nou si tehnologiile sofisticate amplifica luxul modern autentic

  1. 09/07/2023
    Vezi toate fotografiile (35)

    Noul Range Rover Evoque are o personalitate carismatica si sofisticata, iar designul sau minimalist este accentuat de cele mai recente tehnologii si cele mai luxoase combinatii de materiale pentru clientii pasionati de luxul modern. 
    Aspectul exterior simplificat al modelului Range Rover Evoque este pus in valoare de noul design al grilei frontale si de farurile Pixel LED extrem de subtiri, cu lumini de zi Signature , care confera un aspect precis si pretios. Noile culori si ornamente exterioare pun in valoare designul unic al plafonului, iar manerele exterioare escamotabile definesc noua tendinta Range Rover.
    La interior, filozofia designului simplificat este amplificata de un nou ecran tactil curbat, de 11.4 inch, perfect pozitionat pentru accesul si vizibilitatea fara cusur ale soferului, eliberand spatiu pentru un suport de incarcare wireless si depozitare. Beneficiind de sistemul Pivi Pro, cu actualizare Software Over The Air, noua consola centrala ofera clientilor o experienta digitala de exceptie. 
    Ultimele tehnologii si inovatii in domeniul materialelor amplifica starea de bine din habitaclul aerisit, datorita uneia dintre cele mai sofisticate tehnologii de purificare a aerului din clasa sa - Cabin Air Purification Plus. Printre optiunile de materiale textile speciale se numara scaunele cu tapiterie din material UltrafabricsTM si KvadratTM. 
    Geraldine Ingham, Managing Director, Range Rover, a spus: „Modelul original compact de lux Range Rover, ideal pentru oras, este mai inteligent si mai sofisticat decat predecesorul sau. Habitaclul este simplificat si confortabil, dispunand de combinatii de materiale noi si culori. O interfata din sticla curbata si tehnologia de purificare a aerului permit clientilor sa se bucure de calmul si lipsa de griji specifice Range Rover. ”
    Clientii pot alege intre echiparile Evoque S, Dynamic SE, Dynamic HSE si Autobiography. Modelul P300e plug-in hybrid permite clientilor sa parcurga distanta medie zilnica in modul electric, cu zero emisii de noxe. Cu o baterie de ultima generatie, poate atinge o autonomie de 48 km in modul electric, in conditii reale de exploatare si de pana la 62 km, conform ciclului WLTP. Toate modelele P300e dispun standard de capabilitati de incarcare rapida DC, eficienta. Gama de motorizari este variata, rafinata si economica, incluzand motorizari Ingenium diesel si benzina, cu tehnologie MHEV. 
    Design captivant 
    Noul Range Rover Evoque are un design exterior simplificat, cu trasaturi inconfundabile, cum ar fi silueta stil coupe, plafonul unic si manerele exterioare escamotabile. Noul design al grilei ofera pentru intreaga gama Range Rover un aspect unitar.
    Designul exterior este accentuat de noile faruri foarte subtiri cu tehnologie Pixel LED de ultima ora, cu efect de diamant si vizibilitate perfecta, desavarsit de noua grafica a luminilor de zi.
    Prof. Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer, JLR, a spus: „Personalitatea puternica a modelului Range Rover Evoque lasa o amprenta clara in peisajul auto. Designul sau sofisticat si spiritul contemporan continua sa atinga corzile noastre sensibile.”
    Habitaclul este acum si mai primitor, cu materiale textile non-piele si plafon panoramic care scalda interiorul in lumina naturala.
    Range Rover Evoque este singurul SUV din clasa sa disponibil la interior cu tesatura din amestec de lana,  KvadratTM – un material luxos, placut la atingere si modern, o alternativa pentru piele. Simtul tactil este rasfatat de materiale contemporane cu ajutorul tapiteriei KvadratTM si Ultrafabrics™ Ebony perforata, cu insertii textile din poliuretan si un model nou de perforare. Amestecul de lana este cu 58% mai usor decat pielea si confera un aspect si o senzatie tactila inedite. 
    Durabilitatea materialelor textile inovatoare a fost intens testata in laboratoarele Range Rover. Pentru a asigura longevitatea acestora, materialele trec prin 60.000 de cicluri de testare abraziva - echivalentul a 10 ani de utilizare - si testare UV care simuleaza, intr-o singura luna, 3 ani de expunere intensa la soare. 
    Materialele inovatoare sunt disponibile in completarea pielii clasice, iar noile detalii sofisticate, cum ar fi ornamentele din crom Moonlight de pe volan, consola centrala si fantele de ventilatie confera un plus de rafinament. Finisajele sunt acum si mai atragatoare, evidentiate de ornamentele din crom Moonlight, care includ aluminiu anodizat in culori deschise sau inchise (in functie de model), iar pentru Range Rover Evoque Autobiography este disponibil si un finisaj elegant cu ornamente din lemn de frasin gri. 
    Paleta de culori disponibila pentru Range Rover Evoque include acum vopsele precum Arroios Grey, Tribeca Blue si Corinthian Bronze, iar culorile plafonului contrastant permit clientilor sa personalizeze vehiculul in functie de stil si preferinte, alegand dintre optiunile Narvik Black sau Corinthian Bronze. Personalitatea exteriorului este subliniata inca o data cu ajutorul a 8 variante de jante din aluminiu, cu diametrul de pana la 21 inch si 5 finisaje noi, inclusiv cel diamantat disponibil pentru Range Rover Evoque Autobiography si Dynamic HSE. 
    Tehnologie conectata 
    Range Rover Evoque dispune de cea mai recenta tehnologie multimedia incorporata in sistemul Pivi Pro introdusa intial pe noul Range Rover Velar . Accesibile prin intermediul unui ecran tactil curbat, de 11.4 inch, nou si foarte elegant, toate functiile importante ale vehiculului sunt disponibile in noul afisaj, care pare sa pluteasca, perfect integrat in consola centrala.
    Comenzile pentru climatizare, scaune si volum sunt vizibile permanent datorita barelor laterale, incorporand comenzi multifunctionale glisante pe ambele parti. Aceste butoane virtuale asigura accesul imediat la cele mai utilizate functii, cum ar fi reglarea individuala a temperaturii pentru pasagerii din fata, camere, navigatie si volum.
    La inceputul fiecarei calatorii, soferilor le este afisat un panou de pornire, pentru acces rapid la cele mai utilizate functii, cum ar fi dezaburirea geamurilor si incalzirea scaunelor. Odata porniti la drum, acesta dispare pentru a reveni la ecranul principal familiar cu 3 panouri care pot fi personalizate cu inteligenta si flexibilitatea specifice Pivi Pro. 
    Sistemul multimedia de ultima generatie a fost subiectul unei testari si dezvoltari de durata, atat digital, cat si fizic, pentru a reduce timpul de procesare si interactiune si pentru a oferi utilizatorului cea mai prietenoasa experienta. Aproximativ 80% dintre comenzi pot fi realizate cu cel mult 2 apasari pe ecranul principal. 
    Pivi Pro poate fi conectat extrem de simplu la un smartphone prin intermediul sistemului wireless Apple CarPlay™ sau Android Auto®, iar incarcarea wireless a dispozitivelor – cu un nou suport pe consola centrala – permite incarcare rapida si reduce numarul de cabluri.
    Range Rover Evoque ofera, de asemenea, unul dintre cele mai sofisticate ansambluri de camere din clasa sa, cu sistemul de camere perimetrale 3D, ClearSight Ground ViewTM si Rear View, pentru un plus de incredere dedicat soferului. 
    Rafinament de inalta clasa 
    Noul Range Rover Evoque isi propune sa creeze cel mai sanatos ambient in habitaclu, cu ajutorul celor mai sofisticate tehnologii de purificare a aerului din clasa sa. Cabin Air Purification Plus reprezinta o imbunatatire fata de sistemul existent pe generatia anterioara a modelului Range Rover Evoque. 
    Integrat in pachetul optional Comfort sau disponibil standard pe echiparea Autobiography, sistemul de purificare a aerului include filtrarea PM2.5 si sistemul de gestionare a emisiilor CO2, sustinand starea de bine a intregii familii, dar si atentia soferului, prin monitorizarea si controlul concentratiei de CO2 din habitaclu. Se activeaza prin apasarea butonului Purify din sectiunea Air Quality a sistemului Pivi Pro si functioneaza prin reducerea nivelului de alergeni si particule din interiorul vehiculului. 
    Utilizand tehnologia nanoeTM X pentru eliminarea agentilor patogeni si reducerea mirosurilor, bacteriilor si alergenilor, imbinata cu tehnologia de monitorizare a indicelui de calitate a aerului (AQI), clientii pot monitoriza de pe ecran calitatea aerului din exterior, de la locatia curenta pana la destinatie.
    Vizibilitatea imbunatatita pe timp de noapte este asigurata de farurile Pixel LED si luminile de zi (DRL) Signature. In echipare standard pentru Dynamic HSE si Autobiography, noul sistem include de 3 ori mai multe leduri fata de varianta anterioara a farurilor Matrix LED. Fiecare far dispune de 4 module de pixeli, continand 67 de leduri atent controlate. Acestea se adapteaza perfect la conditiile de trafic, pentru a livra lumina optima.
    Luminile dinamice pentru viraje utilizeaza datele despre viteza si directie pentru a se adapta configuratiei drumului si a ilumina curbele si marginile, iar faza lunga are o raza de actiune de aproape o jumatate de kilometru, pentru vizibilitate foarte buna.
    Capabil sa ilumineze selectiv pentru a evita orbirea, Adaptive Driving Beam permite fasciculului de lumina sa se adapteze automat in functie de viteza, proiectand o raza de lumina extinsa la viteze mici si una mai intensa si mai lunga la viteze de peste 70 km/h.  
    Performante electrizante
    Noul Range Rover Evoque continua sa ofere o gama diversificata de motorizari plug-in hybrid si mild hybrid performante si economice. Aceasta include modelul P300e plug-in hybrid, alaturi de o gama de motoare Ingenium cu combustibil benzina sau diesel, toate echipate cu cea mai recenta tehnologie MHEV, imbunatatind eficienta si performantele vehiculului. 
    Modelul P300e hybrid ofera clientilor Range Rover mixul ideal, permitandu-le sa parcurga media drumurilor zilnice cu zero emisii de noxe, datorita unei autonomii in modul exclusiv electric de pana la 62 km, generate de bateria de 14.9 kWh. Motorizarea PHEV imbina un motor Ingenium cu combustibil benzina cu 3 cilindri si un motor electric de 80 kW, pentru o putere totala de 309CP si o acceleratie 0-100 km/h in 6,4 secunde. Bateriile electrice de noua generatie ofera o autonomie sporita in conditii reale de utilizare, de pana la 48 km. La drumuri lungi, acest lucru inseamna o autonomie totala in conditii reale de pana la 651 km, cu emisii de CO2 de la 31 g/km.
    Tehnologia de incarcare rapida DC este disponibila standard pe noul Range Rover Evoque P300e si permite incarcarea in numai 30 de minute. Cu ajutorul unui incarcator de 7 kW instalat la domiciliu, incarcarea 0-100% poate fi realizata in aproximativ 2 ore.
    Modelele diesel si benzina cu tehnologie avansata MHEV completeaza gama. Aceasta imbunatateste eficienta si performantele, prin utilizarea unui alternator antrenat prin curea (BiSG), pentru a recupera energia ce se pierde in mod normal la franare si decelerare. Este stocata intr-o baterie litiu-ion de 48 V aflata sub portbagaj si este utilizata la accelerare, ceea ce permite o functionare mai rafinata a sistemului start-stop in scopul reducerii consumului de combustibil.
    Sistemul Adaptive Dynamics – daca este adaugat optional – adapteaza suspensia la conditiile de rulare si imbunatateste confortul si manevrabilitatea. Exista chiar si o calibrare specifica rularii in teren accidentat, iar modificarea parametrilor din modul dinamic configurabil are ca rezultat performanta si agilitate de exceptie. 
    Capabilitatile all-terrain sunt garantate de sistemul de tractiune integrala (AWD) bazat pe distributia optima a cuplului in functie de conditii.
    Terrain Response 2® poate fi accesat din sistemul Pivi Pro si permite soferului sa modifice setarile vehiculului in functie de conditiile de deplasare, prin selectarea unuia dintre modurile eco (Eco), confort (Comfort), iarba-pietris-zapada (Grass-Gravel-Snow), noroi-santuri (Mud-Ruts), nisip (Sand), dinamic (Dynamic) si automat (Automatic). Fiecare mod selectat schimba calibrarea motorului, transmisiei, sistemului de tractiune integrala, suspensiei si sistemelor de control al stabilitatii pentru tractiune si tinuta de drum optime.

    Vizualizari: 831