rss

Noul Peugeot E-208, irezistibil si distractiv de condus

  1. 24/07/2023
    Vezi toate fotografiile (49)

    Peugeot 208 a fost cel mai bine vandut automobil din Europa in 2022 si este un model iconic in gama Peugeot. Acum, acesta capata o noua dimensiune. Modelul 208 este reimprospatat, devenind irezistibil datorita versiunii 100% electrice cu o autonomie de 400 km, designului reinventat, tehnologiilor de ultima generatie si placerii de a conduce, alaturi de noile motorizari.
    Noul Peugeot 208 ofera:
    ⦁ Mai multa Seductie prin alura sportiva irezistibila, silueta de felina si noua semnatura luminoasa Peugeot, modernizata.
    ⦁ Mai multa Emotie, cu un Peugeot i-Cockpit® mai digital si mai avansat din punct de vedere tehnologic, care amplifica placerea de a conduce.
    ⦁ Mai multa Excelenta avand electrificarea inscrisa in ADN-ul sau si un nou E-208, care ofera o autonomie de 400 km (in curs de omologare), noile motoare HYBRID 100 si HYBRID 136 si cea mai recenta generatie de sisteme infotainment ale Peugeot.
    In calitate de mostenitor al celor noua generatii de masini de oras Peugeot, modelul 208 s-a bucurat de un succes neintrerupt inca de la lansarea sa, la sfarsitul anului 2019. In numai trei ani, aproape 1.000.000 de unitati ale modelului 208 au fost produse la nivel mondial. In 2021 si 2022, Peugeot 208 a fost cel mai bine vandut automobil in Europa (si in Franta), pe toate segmentele cumulate. 
    Acest lucru este in mare parte rezultatul succesului inregistrat de E-208. In 2022, E-208 a devenit cel mai bine vandut automobil electric din Europa, in segmentul B. Anul trecut, in Franta, a fost si cel mai bine vandut automobil electric din toate segmentele.
    Noul Peugeot E-208 va fi pus in vanzare incepand cu luna noiembrie 2023 iar in Romania la sfarsitul anului 2023.
    Gama va fi compusa din trei versiuni - ALLURE, ACTIVE, GT - si cinci propulsoare, inclusiv noul motor complet electric de 115 kW/156 CP, care ofera o autonomie de 400 km (ciclu mixt WLTP in curs de omologare) si noile motorizari HYBRID 100 si HYBRID 136.
    Jerome Micheron, director de produs Peugeot: „Sa lucrezi la un model emblematic si de succes precum 208 este intotdeauna o sarcina dificila. Obiectivul nostru a fost sa ducem designul si performantele lui 208 la un nivel superior, pastrand in acelasi timp caracterul esential al acestui model, pentru a ramane in topul vanzarilor din segmentul B in Europa. Noul 208 este mai 208 ca niciodata: mai felin, mai distractiv de condus, mai tehnologic... In ansamblu, mai irezistibil! si mai electrificat, cu noul motor electric care ofera o autonomie de 400 km si cu noile versiuni HYBRID 100 si HYBRID 136“.
    Seductie: design atragator si atletic, care devine si mai irezistibil
    Actualizarea unui simbol nu este niciodata usoara. Provocarea pe care au trebuit s-o infrunte designerii Peugeot a fost clara: cum sa ofere un nivel nou de modernitate si un nou potential pentru 208, pastrand in acelasi timp alura distincta si irezistibila care a contribuit la succesul sau...
    Matthias Hossann, director de design Peugeot: „Echipa de design Peugeot a abordat cu entuziasm provocarea lansata de noul 208. Am vrut sa-i reafirmam personalitatea deja puternica, fara a renunta la stilul general al designului sau. Partea frontala noua, cu noua semnatura luminoasa Peugeot si, in partea din spate, luminile redesenate cu trei gheare au conferit designului un aspect proaspat si o silueta mai felina, pastrand in acelasi timp linia sculpturala si atletica pe care clientii o apreciaza.“
    ⦁ Un punct de atractie spectaculos prin noua semnatura Peugeot in partea din fata
    Introdusa pentru prima data pe 9X8 Hypercar, pe noile 508 si 508 SW, apoi, recent, pe noul 2008, noua semnatura luminoasa Peugeot decoreaza acum si noul E-208. Cele trei gheare luminoase verticale lungi sunt un element distinct al acestei semnaturi, fiind integrate in insertiile negre lucioase de pe bara de protectie. Acestea au fost deplasate spre marginea exterioara a masinii si contribuie la oferirea unei posturi ample, cu impact vizual, pentru 208. 
    Toate noile modele 208 prezinta aceasta noua semnatura luminoasa frontala. La versiunile GT, aceasta caracteristica a luminilor merge chiar mai departe: efectul impresionant al celor trei gheare luminoase este extins in functia de iluminare a farurilor full LED, folosind trei module optice independente. 
    ⦁ O parte frontala cu design nou
    Toate modelele noi 208 prezinta o parte frontala complet noua, care introduce 208 in noua era a designului Peugeot, cu noul logo al marcii in centru.
    Grila prezinta un model care evolueaza in culoarea caroseriei si care se imbina cu bara de protectie.  Acest design reflecta electrificarea gamei si confera noului E-208 o eleganta deosebita. Grila si caroseria nu mai sunt compartimentate, ci formeaza un intreg, ceea ce confera mai multa forta vizuala, eficienta si modernitate.
    ⦁ Semnatura luminoasa spate redesenata
    Noul E-208 reinventeaza semnatura emblematica a farurilor spate ale marcii, care cuprinde trei gheare rosii alaturate. Noul model pastreaza cele trei clustere, dar acum acestea sunt orizontale. Ele cuprind trei linii elegante de LED-uri care prelungesc banda neagra din jurul hayonului si confera masinii o imagine mai impunatoare din spate, contribuind la o senzatie de latime sporita. La versiunea GT, luminile de mers inapoi si indicatoarele de directie sunt, de asemenea, cu LED.
    ⦁ Culori noi si impresionante
    Sfidand conventiile, noul E-208 arata mai bine ca niciodata in noua culoare Agueda Yellow, culoarea de lansare. O alta culoare noua pentru 208 este Selenium Grey, eleganta si discreta, ca sa sublinieze modernitatea. 
    Noul 208 este disponibil in sapte culori de caroserie: Agueda Yellow, Selenium Grey, Artense Grey, Perla Black, Banquise White, Elixir Red si Vertigo Blue. Toate modele noi 208 dispun de oglinzi retrovizoare in negru lucios, indiferent de culoarea aleasa, iar versiunea GT este dotata standard cu pasaje ale rotilor in negru lucios (si, optional, cu plafon negru).
    ⦁ Modele noi de jante
    Jantele noi sunt unul dintre elementele cheie ale noului design Peugeot. Inspirata de modelele de jante disruptive oferite pe 408, abordarea a fost extinsa la toate modelele noi ale marcii. Noul E-208, vine cu mai multe modele de jante din aliaj, toate noi, de 16 inci (jante NOMA diamantate in doua tonuri) sau de 17 inci (jante YANAKA diamantate in doua tonuri cu insertii). Toate jantele din aliaj prezinta un centru al celor 4 spite, stantat cu logo-ul Peugeot, care ascunde piulitele rotilor.
    ⦁ Noua identitate de marca Peugeot
    Placutele frontale, laterale si posterioare de pe noul 208 contin inscriptii noi si o noua culoare Basalt Grey. In partea din spate, emblema Peugeot se afla acum singura pe intreaga latime a hayonului. Modelul E-208 a primit o emblema „E“ in doua tonuri de albastru si alb.
    ⦁ Materiale noi si elegante
    Eleganta interioara a noului 208 este accentuata de tapiteriile noi ale scaunelor, concretizate prin noua tapiterie Alcantara neagra si cusaturi Adamite Green (disponibila optional pe versiunea GT). Versiunea GT se lauda cu cel mai inalt nivel de atentie pentru detalii, cu tapiteria panoului de bord si cotierele de brate care dispun, de asemenea, de cusaturi elegante Adamite Green.
    Emotie: placerea de a conduce oferita de un Peugeot i-Cockpit® mai tehnologizat 
    Pe prima generatie 208, Peugeot a introdus emblematicul sau i-Cockpit®. Astazi, acesta este si mai tehnologizat, mai conectat si mai ergonomic, fiind in continuare centrul placerii de a conduce oferite de noul Peugeot E-208. 
    ⦁ Un nou design pentru panoul de instrumente digital
    Panoul de instrumente este amplasat ideal la nivelul ochilor soferului si dispune de afisaj digital la versiunile ALLURE si GT. Ecranul digital generos de 10 inci are un design nou si, la versiunea GT, un afisaj 3D standard. Soferii pot personaliza culoarea ecranului, precum si dispunerea si prezentarea informatiilor, in functie de preferintele lor. La versiunea ACTIVE, noul 208 a pastrat un panou de instrumente analogic, cu ecran color de 3,5".
    ⦁ Ecran tactil central mare de 10 inci pentru toate modelele noi 208
    Ecranul tactil central mare, de 10 inci, este disponibil standard pe toate modelele noi 208, in timp ce, anterior, primele doua niveluri de echipare erau dotate cu un ecran de 7 inci. Aceasta interfata ideala faciliteaza controlul celei mai recente generatii ale sistemelor de infotainment Peugeot i-Connect si Peugeot i-Connect Advanced.
    La noile 208 ALLURE si GT, ecranul central dispune de tehnologie HD. La toate versiunile, tastele tip claviatura se afla in continuare sub ecranul central, pentru acces rapid la functiile cheie.
    ⦁ Volan compact
    In centrul Peugeot i-Cockpit®, volanul compact este elementul principal al placerii de a conduce, oferind agilitate si precizie de neegalat. Volanul compact al noului 208 incorporeaza in centru noua emblema Peugeot si, acolo unde este cazul, noul logo GT in partea inferioara a cercului. Pentru ergonomie optima, acesta integreaza comenzile pentru sistemul multimedia (audio, telefon), precum si comenzile pentru controlul volumului si controlul vocal.
    ⦁ Iluminare ambientala dinamica la versiunile GT
    Opt culori diferite, unele dintre ele complet noi, sunt disponibile pentru utilizatorii noului 208 GT. Culorile diferite se coordoneaza acum cu cele ale ecranului tactil central si, daca este cazul, tin cont de modul de rulare ales.
    ⦁ Comenzi modernizate pentru transmisia manuala
    Noile modele 208 echipate cu transmisia manuala in sase trepte au un selector nou pentru schimbarea treptelor de viteza, care ofera ergonomie imbunatatita. Noile 208 echipate cu transmisie automata au pastrat selectorul elegant, practic si discret, introdus in primavara anului 2022.
    Excelenta: electrificare in ADN-ul nostru si conectivitate la un nou nivel
    Noul E-208 isi extinde aria de acoperire facand un pas important in ceea ce priveste electrificarea si conectivitatea. Noul sistem de propulsie 100% electric, cu o autonomie de 400 km (in curs de omologare), si noile propulsoare hibride ofera perspective inedite.
    ⦁ Noul E-208 ofera si mai mult: o autonomie de 400 km!
    Noul E-208 ofera un propulsor complet electric de 115 kW/156 CP, combinat cu o baterie de 51 kWh, care asigura o autonomie de 400 km (ciclu mixt WLTP in curs de omologare).
    Sunt disponibile doua tipuri de incarcatoare la bord pentru a se potrivi tuturor utilizarilor si solutiilor de incarcare: standard, un incarcator monofazat de 7,4 kW si, optional, un incarcator trifazat de 11 kW.
    Timpul estimat de reincarcare de la 20% la 80% este de mai putin de 25 de minute la un incarcator rapid (100 kW), 4 ore si 40 de minute la un Wallbox (7,4 kW) si 11 ore si 10 minute la o priza ranforsata (3,2 kW).
    ⦁ Noi grupuri motopropulsoare hibrid
    Pentru clientii care doresc sa simta pentru prima data gustul electrificarii, noul 208 ofera doua noi propulsoare 48V HYBRID de la Peugeot, care cuprind un motor pe benzina PureTech de ultima generatie de 100 CP si 136 CP, combinat cu transmisia electrificata cu dublu ambreiaj e-DCS6 cu 6 trepte, care include un motor electric.
    Datorita unei baterii care se reincarca in timpul rularii, aceasta tehnologie ofera un cuplu suplimentar la turatii scazute si un consum de combustibil cu pana la 15% mai mic. In regim urban, noile 208 HYBRID 100 si HYBRID 136 pot functiona mai mult de 50% din timp in modul 100% electric cu emisii zero.
    ⦁ Gama de motorizari 
    Pentru clientii care cauta cele mai accesibile versiuni pe benzina, noua gama 208 ofera doua motorizari deosebit de economice si eficiente:
    - PureTech 75: Motor pe benzina in 3 cilindri 1.2 de 75 CP, echipat cu un sistem Stop & Start, combinat cu o transmisie manuala cu 5 trepte de viteza.
    ₋ PureTech 100: Motor pe benzina in 3 cilindri 1.2 cu 100 CP, echipat cu un sistem Stop & Start, combinat cu o transmisie manuala cu 6 trepte de viteza.
    ⦁ Ultima generatie a sistemelor de informatii conectate Peugeot
    Noul 208 vine acum cu sistemul Peugeot i-Connect ca dotare standard, iar toate versiunile pot fi echipate optional cu sistemul Peugeot i-Connect Advanced.
    Ambele sunt controlate prin intermediul ecranului tactil central de inalta definitie de 10 inci, usor de personalizat, cu mai multe ferestre, widget-uri sau comenzi rapide, foarte usor de utilizat si la fel de reactiv ca un smartphone. Este usor de glisat prin diferitele meniuri de la stanga la dreapta, de sus in jos pentru notificari sau folosind trei degete pentru a deschide pagina de start a aplicatiilor.
    Este usor sa reveniti in orice moment la pagina principala, apasand tasta tip claviatura „Home“, din partea de jos a ecranului. In partea de sus a ecranului, un afisaj permanent prezinta informatii despre temperatura exterioara si aerul conditionat, pozitia in paginile widget-urilor, datele de conectivitate, notificarile si ora.
    Sistemul Peugeot i-Connect ofera conectivitate maxima prin functia wireless mirroring (Apple CarPlay/Android Auto), iar experienta este completa cu sistemul Peugeot i-Connect Advanced prevazut cu navigatia conectata TomTom de inalta performanta. Harta este afisata pe intregul ecran de 10 inci pentru a facilita vizualizarea. 
    Actualizarile sistemului se efectueaza „over the air“. Pe sistemul Peugeot i-Connect Advanced, comanda de recunoastere vocala in limbaj natural „OK Peugeot“ ofera acces la toate comenzile privind functiile de infotainment.
    Pentru asistarea utilizatorilor si pentru a raspunde la orice intrebare pe care o pot avea, sistemul include documentatie si tutoriale la bord.
    ⦁ Mai multe mufe USB
    Noile versiuni 208 ALLURE si GT sunt acum echipate standard cu 3 mufe USB-C (doua in fata si una in spate) si o mufa USB-A (in spate). 
    ⦁ Incarcator cu inductie mai puternic pentru smartphone-uri
    Noul 208 ALLURE poate fi echipat optional cu incarcator prin inductie pentru smartphone de 15 W (fata de 5 W anterior). Acesta este standard pe versiunea GT. Este amplasat in spatele clapetei consolei centrale si permite incarcarea rapida a smartphone-ului in timpul utilizarii pentru wireless mirroring.
    ⦁ Camere video de inalta definitie  pentru parcare
    Noile camere video pentru asistenta la parcare fata si spate de pe noul Peugeot 208 ofera acum o imagine de inalta definitie. In functie de versiune, noua camera video frontala de inalta definitie (cuplata cu sistemul de monitorizare a unghiului mort) este acum disponibila optional, oferind o vedere la 360° a zonei din jurul masinii, un ajutor nepretuit la parcare.
    ⦁ Gama completa de sisteme de asistenta la rulare
    In plus fata de noile camere video de inalta definitie pentru asistenta la parcare, noul 208 ofera utilizatorilor functii care faciliteaza si imbunatatesc siguranta si usurinta condusului:
    - Control adaptiv al vitezei de croaziera cu functie Stop and Go si setare reglabila a distantei dintre vehicule.
    - Franare de urgenta automata cu avertizare in caz de coliziune: detecteaza pietonii si biciclistii, ziua sau noaptea, la viteze intre 7 km/h si 140 km/h.
    - Recunoastere extinsa a semnelor rutiere si afisare pe panoul digital de instrumente: semne de oprire, sens unic, interdictie de depasire, sfarsitul interdictiei de depasire, pe langa avertizarile obisnuite legate de viteza.
    - Avertizare activa la parasirea benzii de rulare prin corectarea directiei de mers.
    - Alerta atentie sofer, care detecteaza o diminuare a atentiei in timpul perioadelor lungi de condus si la viteze mai mari de 65 km/h, prin analizarea miscarilor minime ale volanului.
    - Monitorizarea unghiului mort.
    ⦁ Vanzari si servicii online
    In functie de tara in care se comercializeaza, noul Peugeot E-208 poate fi achizitionat prin intermediul site-ului de vanzari online al marcii pentru o experienta de achizitie digitala 100% sigura („Vanzarea online“). Clientii isi pot cumpara noul vehicul, il pot schimba pe cel vechi si isi pot finanta achizitia de pe smartphone-ul, tableta sau PC-ul lor. De asemenea, clientii pot alege sa le fie livrat gratuit vehiculul la domiciliu.
    ⦁ Servicii conectate
    Impreuna cu Free2Move Charge, Peugeot ofera acces la o gama variata de solutii de incarcare:
    ✓ incarcare la domiciliu sau la locul de munca, incarcare la domiciliu sau la locul de munca, prin intermediul unei game ample de echipamente (priza ranforsata, Wallbox, Smart Wallbox etc.), diagnoza pentru evaluarea instalatiei electrice necesare si a celei mai bune solutii de incarcare, precum si instalarea finala, cu ajutorul partenerilor recomandati,
    ✓ incarcare publica prin Free2Move Charge, care ofera acces la o retea de peste 350.000 de puncte de incarcare in Europa,
    In plus, bateria noului Peugeot E-208 are o garantie de 8 ani sau 160.000 km. Certificatul de capacitate al bateriei este disponibil dupa revizie, pentru atestarea nivelului capacitatii bateriei.
    Aplicatia pentru smartphone MyPeugeot®, adauga noi functii noului E-208:
    ⦁ Aceasta ofera jurnalul de service virtual care pastreaza toate facturile si lista interventiilor efectuate asupra vehiculului in reteaua noastra, stocate intr-un fisier electronic. Pe langa faptul ca este ecologic, acest lucru ajuta la maximizarea valorii de revanzare a vehiculului, oferind incredere viitorului cumparator si asigurand o vanzare rapida.
    ⦁ Transmiterea calatoriilor planificate la distanta, de pe smartphone catre sistemul de navigatie de la bord, este o modalitate de a economisi timp la pornirea vehiculului. Acelasi lucru este valabil si pentru gasirea rapida a locurilor de parcare dupa incheierea calatoriei. Sistemul de navigatie este preprogramat pentru transmiterea de instructiuni externe, ca adaos facil si sigur. Iar cu TomTom, harta se actualizeaza automat.
    ⦁ Planificarea reincarcarii pe traseu, in functie de nivelul de energie pe care doriti sa il aveti cand ajungeti la destinatie. Planificandu-va calatoriile in MyPeugeot, va puteti incarca vehiculul la orele si in punctele cele mai convenabile.
    ⦁ Controlul de la distanta al inchiderii centralizate, activarea luminilor si a claxonului prin intermediul aplicatiei MyPeugeot. Aceste functii ofera posibilitatea de a va asigura ca masina este incuiata, fara sa fiti obligat sa va intoarceti inapoi, sau sa o gasiti cu usurinta in parcari aglomerate sau pe intuneric.
    ⦁ Nu trebuie sa va faceti griji pentru gasirea locurilor de parcare, deoarece masina va sugereaza parcarile cu cele mai multe locuri disponibile, atunci cand ajungeti in oras.
    Exista si optiunea de programare a preconditionarii termice, precum si verificarea, programarea, initierea sau amanarea incarcarii bateriei de la distanta.
    ⦁ O gama simpla 
    Pentru ca alegerea clientilor sa fie mai usoara, gama noului 208 a fost simplificata in trei versiuni, ACTIVE, ALLURE si GT, ale caror principale caracteristici standard sunt:
    ⦁ ACTIVE: semnatura luminoasa noua cu 3 blocuri optice verticale in fata si 3 LED-uri orizontale in spate, aer conditionat manual, geamuri fata si spate actionate electric, oglinzi laterale actionate electric, Peugeot i-Cockpit® cu ecran tactil central de 10 inci, mufa USB-C in fata.
    ⦁ ALLURE: la fel ca ACTIVE + jante din aliaj „NOMA“ de 16 inci, grila in culoarea caroseriei, asistenta la parcare fata si spate, oglinzi laterale rabatabile electric, Peugeot i-Cockpit® cu panou de instrumente digital de 10 inci si ecran tactil central de inalta definitie de 10 inci, sistem infotainment Peugeot i-Connect® cu conectivitate completa pentru smartphone, 2 mufe USB-C in fata, 1 mufa USB-C si 1 mufa USB-A in spate...
    ⦁ GT: la fel ca ALLURE + Faruri fata Full LED, camera video de inalta definitie pentru parcare, acces si pornire fara cheie, iluminare ambientala personalizabila, panou de bord digital de 10 inci cu afisaj 3D, oglinzi laterale rabatabile electric cu iluminare de bun venit, pasajele rotilor in negru lucios, embleme GT...
    ⦁ Dimensiunea ideala
    Noul Peugeot E-208 are in continuare aceleasi dimensiuni exterioare compacte: 4,055 m lungime, 1,745 m latime (fara oglinzi laterale), 1,43 m inaltime. Volumul portbagajului ramane neschimbat si este tot de 309 litri (sub panoul portbagajului).

    Vizualizari: 688