rss

Noul Peugeot 2008

  1. 09/07/2023
    Vezi toate fotografiile (9)

    PEUGEOT 2008 este un best-seller pe piata SUV-urilor din segmentul B de mai bine de trei ani, iar acum a facut un nou pas inainte in ceea ce priveste designul, tehnologia si electrificarea.
    Acesta are:
    • Mai multa Seductie prin caracterul elegant si designul asertiv de SUV,
    • Mai multa Emotie la volan cu incomparabilul i-Cockpit® 3D, imbunatatit de un ecran central de 10 inci de inalta definitie si de excelenta senzatie la rulare,
    • Mai multa Excelenta prin eficienta noului motor electric care ofera o autonomie de pana la 406 km (ciclu combinat WLTP) si prin noile sale tehnologii de la bord.
    Lansat la sfarsitul anului 2019 si cu aproape 700.000 unitati produse, PEUGEOT 2008 s-a aflat intotdeauna pe podium in ceea ce priveste vanzarile de SUV-uri de segment B in Europa si a fost chiar pe primul loc in 2021.
    Succesul acestui model se datoreaza in special lui E-2008, care a fost un pionier al electrificarii in segmentul sau din anul 2019, cu peste 75.000 de unitati produse.
    Acesta a reprezentat 17,4% din vanzarile versiunilor in 2022, plasandu-se pe podiumul vanzarilor europene de SUV-uri electrice din segmentul B.
    Matthias Hossann, PEUGEOT Design Director: „Cu noul 2008, PEUGEOT continua sa isi consolideze identitatea tehnologica de felina. Unul dintre elementele cheie ale activitatii de design este punerea in valoare a partii frontale, care amplifica semnatura cu 3 gheare. Aceasta evidentiaza stilul robust si puternic, care a facut ca acest SUV sa aiba succes pe toate pietele si ilustreaza evolutia in segmentul superior pe care o inregistreaza noul 2008.“
    Clientii modelului PEUGEOT 2008 sunt atrasi in primul rand de designul sau impunator, descris in general ca fiind elegant, puternic si robust. De asemenea, acestia apreciaza versatilitatea si agilitatea sa, ceea ce face din noul 2008 un SUV deosebit de potrivit pentru familiile active.
    Noul PEUGEOT 2008 este produs la uzina din Vigo, Spania. Acesta va fi pus in vanzare in vara anului 2023, cu o gama bazata pe trei versiuni - ACTIVE, ALLURE, GT - si patru motoare, inclusiv un nou motor complet electric de 115 kW/156 CP cu o autonomie de pana la 406 km (ciclu mixt WLTP). Gama va fi extinsa in 2024, odata cu sosirea unui nou motor hibrid.
    SEDUCTIE: design asertiv de SUV pentru o personalitate si mai puternica.
    Stilul a fost esenta succesului inca de la lansarea modelului PEUGEOT 2008. Provocarea pentru echipa de design PEUGEOT a fost accentuarea caracterului prin amplificarea statutului de SUV si o remarcare spectaculoasa a ascensiunii sale spre segmentul superior.
    Jerome Micheron, PEUGEOT Product Director: „Noul PEUGEOT 2008 isi afirma ascensiunea pe segmentul superior al pietei si intra intr-o noua dimensiune, datorita designului sau, mai SUV ca niciodata, conectivitatii de generatie noua si autonomiei mai mari a noii versiuni electrice. Noul E-2008 este echipat cu cea mai recenta tehnologie electrica si ofera o autonomie de peste 400 km. Pe o piata foarte activa, noul PEUGEOT 2008 are tot ce-i trebuie ca sa ramana in varful podiumului SUV-urilor compacte. Acesta va continua sa atraga o gama larga de clienti in cautarea unei experiente sustenabile, intruchipand perfect valorile PEUGEOT.“
    • In fata, o noua semnatura luminoasa PEUGEOT
    Dupa noile modele 508 berlina si 508 SW, 2008 este al doilea model care adopta noua semnatura luminoasa PEUGEOT. Aceasta se caracterizeaza prin trei gheare luminoase verticale care sunt integrate in insertiile negre lucioase de pe bara fata a noului 2008. Combinatia subliniaza personalitatea puternica a modelului 2008 si designul robust de SUV. Toate versiunile au aceasta noua semnatura luminoasa. In versiunile GT, efectul frapant al celor trei gheare este extins pentru prima data in iluminarea farurilor full LED prin utilizarea a trei module luminoase. Acest lucru distinge versiunile GT de restul gamei, conferindu-le o semnatura frontala exclusiva. 
    • In spate, o semnatura luminoasa redesenata
    Noile lumini spate cu LED de pe toate versiunile noului 2008 redeseneaza cele trei gheare emblematice care caracterizeaza partea din spate a unui PEUGEOT. Aici, acestea sunt compuse din trei lamele duble orizontale suprapuse, fine si elegante, care contribuie la extinderea vizuala a aspectului masinii. Luminile de mers inapoi si indicatoarele de directie sunt tot LED. 
    • O parte frontala reinventata
    Noul 2008 are o parte frontala noua, care prezinta noua emblema PEUGEOT. Aceasta este mai lata si include un model lateral specific, care se conecteaza cu farurile si accentueaza verticalitatea si alura puternica a vehiculului.
    La versiunea ACTIVE, partea frontala este decorata cu un model orizontal negru lucios. 
    La versiunile ALLURE si GT, partea frontala are un model vertical in culoarea caroseriei, care se extinde la insertiile subtile de culoare inchisa pentru accentuarea verticalitatii partii frontale. Culoarea caroseriei permite, de asemenea, ca grila sa fie mai bine integrata in bara fata, pentru un aspect mai robust.
    • Culori noi
    Culoarea moderna Selenium Grey a fost aleasa drept culoare de lansare si este, de asemenea, culoare oferita in paleta disponibila. Noua culoare Okenite White, bogata in reflexe gri albastrui, va sublinia rafinamentul noului 2008. Versiunea GT este prevazuta standard cu un plafon negru in doua tonuri. Toate modelele noi 2008 dispun de oglinzi laterale negre, indiferent de culoarea aleasa pentru caroserie. 
    Noul 2008 este disponibil in sase culori de caroserie: Selenium Grey, Artense Grey, Okenite White, Black Perla Nera, Elixir Red si Vertigo Blue.
    • Jante cu design inovator
    Noul PEUGEOT 2008 are jante din aliaj noi, cu un design revolutionar, in ton cu cele introduse pe PEUGEOT 408. Sunt disponibile mai multe modele, cu jante „NOMA“ de 16 inci (versiunile ACTIVE), „KARAKOY“ de 17 inci (ALLURE si GT) sau „EVISSA“ de 18 inci (optional pe GT). Toate jantele din aliaj au un centru cu 4 spite, stantat cu emblema PEUGEOT, care ascunde elegant piulitele rotii.
    • Embleme PEUGEOT modernizate
    Emblemele frontale, laterale si posterioare ale noilor modele 2008 au primit un nou tip de caractere si o culoare noua, Basalt Grey. 
    Modelul E-2008 are o insigna „E“ in Dichroic Blue si White.
    In partea din spate, monograma PEUGEOT se intinde pe toata latimea benzii de pe portiera portbagajului.
    • Tapiterii noi, rafinate
    Toate versiunile noului 2008 au tapiteria scaunelor imbunatatita, ilustrand o adevarata evolutie spre un nivel superior al segmentului de piata, cum ar fi noua tapiterie Alcantara disponibila optional pe versiunile GT.
    EMOTIE: incomparabilul PEUGEOT i-Cockpit® face parte mai mult ca niciodata din placerea de a conduce.
    Element cheie al habitaclului, PEUGEOT i-Cockpit® este unul dintre cele mai puternice atribute ale modelelor marcii. Cu peste 10 milioane de vanzari in ultimul deceniu, acesta a fost imbunatatit si modernizat odata cu noul 2008, pentru optimizarea ergonomiei si a placerii de a conduce.
    • Design nou pentru panoul de instrumente digital
    Amplasat ideal la nivelul ochilor, chiar deasupra volanului, panoul de instrumente de bord al noului 2008 este digital pe versiunile ALLURE si GT. Afisajul digital de 10 inci are un design nou si, la versiunile GT, un ecran 3D. Culoarea ecranului, ordinea si dispunerea informatiilor pot fi personalizate in totalitate conform cu preferintele soferului. In versiunea ACTIVE, modelul 2008 are in continuare panoul de bord analogic. 
    • Ecran central tactil de 10 inci pentru toate modelele noi 2008
    Toate modelele 2008 sunt acum echipate standard cu un ecran central tactil de 10 inci (anterior fiind de 7 inci pe primele doua niveluri de echipare). Acesta poate fi utilizat pentru a comanda functiile radio si de telefonie (versiunea ACTIVE) sau cea mai recenta generatie a sistemelor de infotainment PEUGEOT i-Connect® si PEUGEOT i-Connect® Advanced. 
    La versiunile ALLURE si GT, ecranul central este dotat cu tehnologie HD.
    Sub ecranul central, au fost pastrate tastele pentru acces rapid la functiile cheie.
    • Volanul compact in centrul actiunii
    Volanul compact este o caracteristica a PEUGEOT i-Cockpit® si amplifica de zece ori placerea de a conduce, oferind agilitate unica si precizie in manevrabilitate. Volanul etaleaza noul logo in centrul sau si, acolo unde este cazul, noua emblema GT in partea inferioara a conturului sau. Acesta gazduieste comenzile pentru sistemul multimedia (surse audio, telefon), precum si controlul volumului si controlul vocal.
    • Iluminare ambientala sofisticata pentru versiunea GT
    Interiorul noului 2008 GT dispune de iluminare ambientala care poate fi personalizata in opt culori diferite, dintre care unele sunt noi si coordonate acum cu cele ale ecranului tactil central, tinand cont de modul de condus selectat.
    • Control nou pentru transmisia manuala
    Noile modele 2008 cu transmisie manuala cu sase trepte dispun de un buton nou de schimbare a treptelor de viteza pentru o ergonomie imbunatatita. Noile modele 2008 cu transmisie automata dispun in continuare de maneta noua de schimbare a treptelor, eleganta, practica si discreta, introdusa in primavara anului 2022.
    • Control aderenta
    Noul PEUGEOT 2008 este echipat cu Grip Control, care ofera acces la trei moduri de condus: nisip, noroi si zapada. In functie de tara, aceasta oferta de control aderenta este combinata cu anvelopele all season „3PMSF“.
    EXCELENTA: standard nou in materie de electrificare si conectivitate.
    Aflat in avangarda modernitatii, noul 2008 intentioneaza sa valorifice motoarele sale electrificate eficiente si conectivitatea de ultima generatie ca atuuri cheie in atragerea de clienti noi.
    • Un E-2008 si mai eficient, cu o autonomie de peste 400 km
    Modelul E-2008 este pionierul SUV-urilor 100% electrice din segmentul B, noul motor fiind deja adoptat de modelele E-208 si E-308. Puterea maxima a crescut cu 15%, de la 100 kW/136 CP la 115 kW/156 CP, in timp ce bateria a fost marita de la 50 kWh la 54 kWh. Un efort major in materie de eficienta permite ca majorarea performantelor sa fie completata de o crestere a autonomiei, care ajunge pana la 406 km fata de 345 km anterior (ciclu mixt WLTP).
    Sunt disponibile doua tipuri de incarcatoare la bordul noului PEUGEOT E-2008, pentru a raspunde tuturor utilizarilor si solutiilor de incarcare: in mod standard, un incarcator monofazat de 7,4 kW si, optional, un incarcator trifazat de 11 kW.
    Timpii estimati de reincarcare de la 20% la 80% sunt de 30 de minute de la un punct de incarcare public (100 kW), de 4 ore si 40 de minute de la un Wall Box (7,4 kW) si de 11 ore si 10 minute de la o priza speciala de curent (3,2 kW).
    • In curand va fi disponibil un nou sistem de propulsie hibrid pe 2008
    La inceputul anului 2024, noul 2008 va primi noul sistem de propulsie 48V HYBRID, care consta intr-un motor pe benzina PureTech de noua generatie de 136 CP, cuplat cu o noua transmisie electrificata cu dublu ambreiaj si 6 trepte, care include un motor electric. 
    Datorita unei baterii care se reincarca in timpul condusului, aceasta tehnologie ofera un cuplu suplimentar la turatii reduse si un consum de combustibil cu pana la 15% mai mic. In regim urban, noul 2008 echipat cu sistemul HYBRID poate functiona mai mult de 50% din timp in modul 100% electric cu emisii zero.
    • O gama de motoare pentru indeplinirea tuturor necesitatilor
    In plus fata de motoarele electrificate descrise mai sus, gama noului 2008 ofera o varietate de motorizari pe benzina si diesel care permite fiecarui client sa gaseasca modelul care se potriveste cerintelor sale:
    • PureTech 100: motorul pe benzina cu 3 cilindri, avand o cilindree de 1,2 litri si 100 CP, echipat cu sistem Stop & Start, este combinat cu o transmisie manuala cu 6 trepte.
    • PureTech 130: motorul pe benzina de 1,2 litri, cu 3 cilindri si 130 CP, cu sistem Stop & Start, poate fi echipat cu transmisie automata cu 8 trepte EAT8 sau cu o transmisie manuala cu 6 trepte. 
    • BlueHDi 130 EAT8: motorul diesel cu 4 cilindri de 1,5 litri si 130 CP, cu sistem Stop & Start, este combinat cu transmisia automata cu 8 trepte EAT8.
    • Ultima generatie de sisteme de informatii conectate PEUGEOT
    Noua versiune ALLURE 2008 vine acum cu sistemul PEUGEOT i-Connect® ca dotare standard, in timp ce versiunea GT poate fi echipata cu sistemul PEUGEOT i-Connect® Advanced ca optiune.
    Ambele sunt controlate prin intermediul ecranului tactil central de inalta definitie de 10 inci, care este usor de personalizat, cu mai multe ferestre cu widget-uri sau comenzi rapide, foarte usor de utilizat si receptiv ca un smartphone. Este usor de glisat prin meniuri de la stanga la dreapta, in sus si in jos pentru notificari sau cu o atingere cu trei degete pentru a face sa apara panoul de aplicatii.
    Este usor sa va intoarceti la pagina principala in orice moment, apasand butonul „Home“ de sub ecran. In partea de sus a ecranului, un panou permanent afiseaza informatiile privind temperatura exterioara si vremea, pozitia in paginile widget-urilor, datele de conectivitate, notificarile si ora.
    Sistemul PEUGEOT i-Connect® ofera conectivitate completa prin oglindirea wireless (Apple CarPlay/Android Auto). Experienta tehnologica este completa cu sistemul PEUGEOT i-Connect® Advanced, echipat cu un sistem de navigatie conectat TomTom de inalta performanta. Harta este afisata pe intregul ecran de 10 inci pentru vizibilitate sporita.
    Sistemul este actualizat „over the air“. 
    Comanda „OK PEUGEOT“ a sistemului PEUGEOT i-Connect Advanced, care utilizeaza recunoasterea vocala in limbaj natural, ofera acces la toate solicitarile legate de functiile de infotainment. 
    Pentru asistarea utilizatorilor si pentru a le raspunde la intrebari, sistemul integreaza documentatie si tutoriale integrate la bord.
    • Mai multe prize USB
    Noile versiuni ALLURE si GT 2008 au acum trei prize USB-C standard (doua in fata, una in spate) si o priza USB-A (in spate). In versiunea ACTIVE, modelul 2008 are in continuare priza USB-C in partea din fata, in timp ce modelul E-2008 are, de asemenea, o priza USB-C si o priza USB-A in partea din spate.
    • Incarcator cu inductie pentru smartphone mai puternic
    Noile modele ALLURE 2008 pot fi echipate cu un incarcator optional pentru smartphone de 15 W (anterior 5 W). Aceasta echipare este standard pe versiunea GT. Este amplasat in continuare in spatele clapetei consolei centrale si reincarca rapid smartphone-ul atunci cand este utilizat pentru oglindirea wireless.
    • Camere de inalta definitie pentru asistare la parcare 
    Noile camere video fata si spate pentru  asistare la parcare de pe noul PEUGEOT 2008 ofera acum o imagine de inalta definitie. In functie de nivelul de echipare, noua camera video frontala de inalta definitie (cuplata cu sistemul de monitorizare a unghiului mort) este acum disponibila optional, oferind o imagine la 360° a imprejurimilor vehiculului, un ajutor pretios la parcare.
    • O gama completa de sisteme de asistare la conducere
    In plus fata de noile camere de inalta definitie pentru asistare la parcare (a se vedea mai sus), noul 2008 ofera utilizatorului o serie de dispozitive care faciliteaza si imbunatatesc siguranta la volan...
    • Cruise Control Adaptiv cu functie Stop and Go si reglarea setarii distantei dintre vehicule.
    • Franare automata de urgenta cu avertizare in caz de coliziune: detecteaza pietonii si biciclistii, ziua si noaptea, la viteze cuprinse intre 7 km/h si 140 km/h.
    • Recunoasterea si afisarea extinsa a semnelor de circulatie in panoul digital de instrumente: semnul de oprire, semnul de sens unic, semnul de interzicere a depasirii, semnul de sfarsit depasire, in plus fata de semnele obisnuite legate de viteza de deplasare.
    • Avertizare activa de parasire a benzii de rulare cu corectare a benzii de rulare.
    • Alerta privind atentia soferului, care detecteaza scaderea nivelului de atentie pe perioade lungi de conducere si la viteze de peste 65 km/h, prin analizarea miscarilor minime ale volanului.
    • Monitorizarea unghiului mort.
    • Tractiune imbunatatita cu Grip Control, care ofera acces la trei moduri de conducere: nisip, noroi si zapada. In functie de tara, aceasta oferta de control al aderentei este combinata cu anvelopele all season „3PMSF“.
    • Serviciul de vanzari on-line
    In functie de tara in care este comercializat, noul PEUGEOT 2008 poate fi comandat de pe site-ul de vanzari online al marcii pentru o achizitie 100% digitala („Vanzarea online“), care este complet securizata. Clientii isi pot achizitiona noul vehicul, pot valorifica vechiul vehicul si pot finanta achizitia de pe smartphone, tableta sau PC. Fiecare client va avea libertatea de a alege sa le fie livrat gratuit vehiculul la domiciliu.
    • Servicii conectate
    PEUGEOT Easy-Charge ofera acces la diverse solutii de incarcare pentru vehiculele electrice:
    • O gama de solutii de incarcare la domiciliu sau la locul de munca, prin intermediul unei game largi de echipamente (priza speciala, Wall box, Smart Wall box etc.), o diagnoza pentru evaluarea instalatiei electrice care trebuie realizata si a celei mai bune solutii de incarcare, precum si instalarea finala, prin intermediul partenerilor recomandati,
    • O oferta publica de reincarcare prin intermediul Free2Move eSolutions, care ofera acces la o retea de peste 350.000 de puncte de reincarcare in Europa: selectarea punctelor de reincarcare in functie de distanta, viteza si pretul de reincarcare,
    • Un certificat de capacitate a bateriei dupa efectuarea unei revizii, pentru a facilita revanzarea unui vehicul electric prin garantarea nivelului de capacitate a bateriei,
    • Bateria noului PEUGEOT E-2008 este garantata pentru 8 ani sau 160.000 km.
    PEUGEOT Easy-care este conceput pentru asigurarea cumparatorilor in procesul de achizitionare si pentru a-i ajuta sa se bucure de vehiculul lor cu toata increderea:
    • Simulatoare si calatorii digitale noi pentru a le permite sa afle mai multe despre secretele mobilitatii electrice pe site-urile web ale marcii PEUGEOT.
    • Contracte de service adaptate si asistenta rutiera, care pot fi incluse intr-un singur pachet de finantare pentru a permite clientilor sa se bucure de vehiculul lor in deplina siguranta.
    In cele din urma, aplicatia MyPeugeot® pentru smartphone adauga 3 functii noi odata cu noul 2008:
    • Un carnet virtual de intretinere care permite pastrarea tuturor facturilor si memorarea listei interventiilor efectuate pe vehicul in cadrul retelelor, intr-un fisier electronic. Pe langa faptul ca este ecologic, acest lucru se dovedeste foarte util atunci cand doriti sa va revindeti vehiculul si sa majorati pretul, pentru a da incredere unui viitor cumparator si pentru a asigura o revanzare rapida.
    • Transmiterea calatoriilor efectuate catre sistemul de navigatie de la bordul vehiculului, de la distanta, in mod anticipat, pe smartphone, este una dintre modalitatile de a economisi timp atunci cand porniti vehiculul. La fel ca si in cazul gasirii rapide a unui loc de parcare pe un drum public, odata ce calatoria s-a incheiat. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu mai trebuie sa folositi o tastatura pentru a va face inteles si a risca un accident. Sistemul de navigatie este preprogramat sa analizeze si sa execute comenzile dumneavoastra vocale. Iar cu TomTom, hartile se actualizeaza complet fara intreruperi.
    • Anticiparea punctelor de incarcare ale vehiculului pentru a va optimiza calatoriile, in timp ce se estimeaza nivelul de incarcare disponibil atunci cand ajungeti la destinatie. Deoarece va puteti programa calatoriile in My Peugeot, va reincarcati vehiculul in momentele cele mai oportune si in functie de disponibilitatea statiilor de incarcare. Calatoriti linistit si economisiti timp fara sa va faceti griji cu privire la autonomia bateriei. My Peugeot se ocupa de planificare in locul tau!
    Aveti intotdeauna optiunea de a porni sau de a programa o preconditionare termica si de a verifica, programa, porni sau amana incarcarea bateriei de la distanta.
    • O gama simpla, usor de descoperit
    Pentru a facilita alegerea clientilor, gama noului 2008 este mai simpla, cu trei versiuni: ACTIVE, ALLURE si GT, principalele dotari standard fiind:
    • ACTIVE: noua semnatura luminoasa cu 3 gheare in fata si 3 LED-uri duble in spate, asistare la parcarea cu spatele, aer conditionat automat, geamuri cu actionare electrica fata si spate, oglinzi actionate electric, PEUGEOT i-Cockpit® cu ecran tactil central de 10 inci, o priza USB-C in fata.
    • ALLURE: la fel ca ACTIVE + jante din aliaj de 17 inci „KARAKOY“, grila in culoarea caroseriei, asistare la parcare fata si spate, PEUGEOT i-Cockpit® cu panou de instrumente digital de 10 inci si ecran tactil central de 10 inci de inalta definitie, sistem de infotainment PEUGEOT i-Connect® cu conectivitate completa pentru smartphone, 2 prize UBS-C in fata, 1 priza USB-C si 1 priza USB-A in spate...
    • GT: la fel ca ALLURE + faruri fata full LED, camera video de inalta definitie pentru parcare, acces si pornire fara cheie, oglinzi laterale pliabile electric cu iluminare de bun venit, plafon Black Diamond, monograme GT...
    • Dimensiuni compacte
    Noul 2008 pastreaza aceleasi dimensiuni exterioare: 4,30 m lungime, 1.987 m latime (inclusiv oglinzile laterale), 1,55 m inaltime. Volumul portbagajului ramane neschimbat, la 434 litri (sub panoul separator).

    Vizualizari: 863