rss

Noul Opel Vectra: primele informatii

  1. 17/04/2007
  2. Tags: Opel, Vectra
    Vezi toate fotografiile (3)
    In nici doi ani de zile segmentul mediu inferior european va primi un nou membru, ultima piesa a trio-ului cu care Germania spera sa ramana lider intr-o zona aflata tot mai acut sub presiunea niponilor si a modei premium: Opel Vectra.

    Din a doua jumatate a lui 2008, sedanul din Ruesselsheim va ataca aici cu un design complet nou, inspirat de conceptul Gran Turismo Coupe (foto jos), si cu o parte tehnica din care nu va lipsi tractiunea integrala.

    Deja prototipurile acestei masini se foiesc prin diferite parti ale Europei, iar cei care au reusit sa le imortalizeze pe un card de memorie au declarat ca noul Vectra pare mai lat si mai inalt decat actualul model.

    Ar fi o decizie absolut normala, dat fiind faptul ca acelasi lucru s-a intamplat si cu adversarii Passat sau Mondeo; in plus, noua Vectra va ajunge si in SUA sub logo-ul marcii Saturn, iar americanii, se stie, iubesc masinile mari.

    Interesant este insa faptul ca, conform noii politici a celor de la General Motors, sedanul de clasa medie Opel va face acelasi pas catre zona premium pe care l-a facut odinioara si Passat, lasandu-l pe Chevrolet Epica sa tina piept unor modele precum Hyundai Sonata sau KIA Magentis.

    Construit pe noua platforma tehnica Epsilon 2, Vectra va ramane un autoturism cu tractiune fata dar va avea o dinamica mai buna si un confort sporit la rulare, mai ales ca versiunile superioare vor fi dotate si cu amortizoare adaptive.

    Cine va dori insa senzatii tari nu va mai fi nevoit sa se orienteze in alta parte: Opel a decis ca cele mai puternice modele (ce vor ajunge, gratie unui propulsor V6 turbo de 2,8 litri, la 300 CP) sa fie dotate cu tractiune integrala de tip 4WD.

    Pe langa acestea, gama va mai include o versiune asiprata a aceluiasi V6 cu vreo 200 CP si un nou turbodiesel cu aceeasi configuratie a cilindrilor, dar cu o capacitate de 2,7 litri.

    Viitorul Vectra va putea fi admirat la anul la salonul auto de la Geneva, primele comenzi urmand a fi onorate din a doua jumatate a aceluiasi an.

    Daca sunteti insa interesati, dar nu stiti inca daca sa puneti bani deoparte, ati putea sa mai asteptati pana in toamna acestui an: la Frankfurt, Opel va prezenta un concept car foarte apropiat de ceea ce veti regasi si in showroom-uri.

    Si, ca de obicei, auto.ro va fi acolo sa va dea toate amanuntele...
    Vizualizari: 3282