rss

Noul Opel Signum intra in linie dreapta

  1. 13/02/2007
  2. Tags: Opel, Signum
    Vezi toate fotografiile (2)
    A doua generatie a navei-amiral Opel va apare la inceputul lui 2009 si va fi mai mult un crossover decat un hatch alungit, asa cum este actualul model (foto).

    Urmand a fi construit pe platforma Epsilon al parintelui GM (cea pe care vor mai fi fabricate viitoarele Saab 9-5 si Opel Vectra), Signum 2 va fi comercializat sub diferite nume in intreaga lume, asa cum s-a intamplat cu Astra si Vectra.

    Marele Opel va fi si mai mare, oferind un habitaclu ce va putea acomoda pana la sapte pasageri. Despre design nu se stiu momentan prea multe, dar el va incerca aproape sigur sa mascheze dimensiunile uriase ale masinii, cel mai probabil cu un profil tipic de coupe.

    Acesta va fi unul din semnalele ca cel mai generos dimensionat produs al celor din Ruesselsheim este un model cu iz de premium, aspect ce va fi subliniat si de prezenta jantelor de dimensiuni mari sau de acoperisul panoramic.

    Noul Signum va fi plin de surprize si in ceea ce priveste partea tehnica: in afara obisnuitei suite de motoare molcome si economice, uriasul va avea in oferta si doua propulsoare „fierbinti” – ambele V6, ambele supraalimentate cu doua turbine.

    Cel mic va dezvolta 250 CP dintr-o cilindree de 2,8 litri, in timp ce top-modelul va avea 3,4 litri si o putere de 325 CP. Nu trebuie sa va sperie gandul ca asemenea forte ar putea transforma calatoria intr-o partida de rodeo: cuplul va fi livrat tuturor celor patru roti multumita unui sistem de tractiune integrala de tip 4WD.

    Totusi, data fiind situatia ecosistemului, Opel se va conforma noilor tendinte ecologiste si va oferi si o versiune cu propulsie hibrida, ce va completa un grup consistent de motoare diesel in coltul rezervat salvatorilor planetei.  
    Vizualizari: 1804