rss

Noul Opel Mokka Electric cu Autonomie Marita

  1. 24/01/2023
    Vezi toate fotografiile (1)

    Opel Mokka-e devine Opel Mokka Electric, cel mai bine vandut vehicul electric cu baterie din segmentul B-SUV din Germania in Octombrie si Noiembrie, devenind acum si mai puternic, eficient si atractiv. „Castigatorul Volanului de Aur 2021” complet electric va fi disponibil cu o baterie mai mare si mai multa putere in viitorul apropiat. Cu noua baterie de 54 kWh, Mokka Electric poate parcurge pana la 406 de kilometri in loc de pana la 338 de kilometri fara emisii, conform WLTP – o imbunatatire semnificativa de 20%. In acelasi timp, consumul de energie a scazut la 15,2 kWh la 100 de kilometri (WLTP). Cu toate acestea, Mokka Electric nu este doar foarte eficient - cu o putere de 115 kW/156 CP si un cuplu de 260 Newtoni metri, motorul electric, care este folosit si de noul Opel Astra Electric ofera placerea pura de a conduce.
    "'e' devine 'Electric'. Cu noul sufix, subliniem faptul ca Opel Mokka ofera acum si mai multa placere la condusul electric. Este un vehicul electric de neegalat in segmentul sau. Inca de la lansare, extraordinarul nostru SUV compact a impresionat clientii prin designul sau indraznet si pur, caracterul individual si adecvarea dovedita pentru utilizarea de zi cu zi. Cu noul motor electric si bateria mai mare, Mokka Electric a devenit si mai puternic, chiar mai eficient si mai bun. Aceasta este abordarea Opel bine gandita pentru „Greenovation””, a declarat CEO-ul Opel, Florian Huettl.
    SUV-ul electric mai bun in noua sa forma Mokka Electric
    Mokka arata abordarea Opel fata de mobilitatea inovatoare, care ofera emotie si priveste spre viitor: nu numai ca elegantul SUV a fost primul Opel care a purtat noua imagine a marcii, Opel Vizor, a fost si primul Opel cu cockpitul Pure Panel complet digital. In plus, a fost primul Opel disponibil inca de la inceputul vanzarilor cu propulsie complet electrica, precum si motoare termice extrem de eficiente, oferind astfel clientilor posibilitatea de a alege propulsorul care se potriveste cel mai bine nevoilor lor – iar aceasta alegere este deja predominant electrica. In noiembrie, nu mai putin de 65% dintre toti clientii Mokka din Germania au optat pentru varianta cu baterie electrica, fara emisii – care acum devine si mai buna.
    Autonomie de pana la 406 de kilometri (conform WLTP) – si, prin urmare, cu 20% mai mult decat fata de modelul actual – promite placerea condusului electric durabil, de zi cu zi, in oras, precum si pe calatorii mai lungi. Energia este stocata in noua baterie litiu-ion de 54 kWh. Inginerii au putut astfel sa asigure o autonomie exemplara chiar daca bateria are o dimensiune compacta.
    Ca si in cazul tuturor modelelor Opel complet electrice, bateria de 54 kWh folosita de modelul Mokka Electric este practic instalata in partea de jos a caroseriei. Astfel, nu se pierde spatiu in habitaclu sau in portbagaj, iar Mokka Electric are calitati dinamice excelente la drum. Centrul de greutate coborat al vehiculului mareste siguranta si placerea de a conduce. Cu o putere de 115 kW/156 CP si un cuplu maxim de 260 Newtoni metri care este disponibil de la prima apasare a acceleratiei, Mokka Electric asigura demaraje rapide si accelereaza de la 0 la 100 km/h in mai putin de 10 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 150 km/h.
    In functie de preferintele lor, clientii modelului Mokka Electric pot alege intre cele trei moduri de condus Eco, Normal si Sport. In modul Eco, SUV-ul electric este cel mai eficient din punct de vedere energetic favorizand autonomia totala. Datorita unui sistem de franare regenerativa de ultima generatie, Mokka Electric poate recupera energie si la decelerare sau la franare. Motorul electric transforma apoi inertia in electricitate. Daca soferul comuta transmisia in modul B, recuperarea si cuplul de franare cresc. Iar atunci cand SUV-ul compact trebuie sa „alimenteze”, bateria de 54 kWh poate fi reincarcata pana la 80% in aproximativ 30 de minute la o statie de incarcare DC de 100 kW. Mokka Electric ofera aceasta functie de incarcare rapida ca standard. Pe langa curentul continuu, soferii Opel pot incarca si curent alternativ trifazat datorita charger-ului onboard de 11 kW – prin intermediul unui wallbox sau cu un cablu pentru priza de uz casnic.
    Eficienta si confortul sunt elemente standard la Mokka Electric. Numeroase sisteme si tehnologii de incalzire, de la pompa de caldura standard pana la aplicatia practica myOpel, care poate fi folosita pentru a programa preconditionarea prin telecomanda, asigura inca de la inceput o atmosfera confortabila – mai ales in lunile mai reci ale anului.
    Mokka Electric, cu mai multa putere si o autonomie mai mare, este un alt exemplu al modului in care Opel avanseaza constant in ofensiva sa electrica. 12 modele Opel electrificate sunt deja disponibile astazi, inclusiv intreaga gama de vehicule utilitare usoare. Pana in 2024, producatorul va oferi fiecare model intr-o versiune electrificata. si pana in 2028, Opel va deveni un brand complet electric in Europa.

    Vizualizari: 866