rss

Noul Mitsubishi Pajero Sport: detalii oficiale

  1. 21/08/2008
  2. Tags: Mitsubishi, Pajero, Pajero sport
    Vezi toate fotografiile (2)

    Mitsubishi va prezenta la Salonul Auto de la Moscova (ce-si va deschide portile peste fix o saptamana) noua generatie a lui Pajero Sport, un SUV care a crescut sensibil in dimensiuni pentru a face loc unui al treilea rand de scaune.

    Motivul pentru care japonezii au ales salonul rusesc si nu pe cel parizian tine de faptul ca Pajero Sport va fi vandut doar in zonele cu economii emergente, principalele piete vizate fiind cele din Orientul Apropiat, Asia de Sud-Est, America de Sud si, evident, Rusia.

    La salonul moscovit, Pajero Sport va sta alaturi de masina cu care Mitsubishi va concura la editia din 2009 a Raliului Dakar, Racing Lancer, insa el va avea cu totul si cu totul alte obiective. Unul dintre ele este o acomodare cat mai comoda a celor maximum 7 pasageri pe care ii poate primi si a bagajelor acestora; in acest scop, tot-terenul a crescut in toate directiile: lungime +75 mm (pana la 4.695 mm), latime +40 mm (1.815 mm), inaltime +70 mm (1.800 mm) si ampatament +75 mm (2.800 mm).

    Apoi, masina trebuie sa dea dovada – ca orice tot-teren japonez, de altfel – ca robustetea si fiabilitatea sunt din start calitati certe, drept pentru care Mitsu a ales o parte tehnica simpla si eficienta: sasiu separat de tip scara, suspensii cu brate duble suprapuse in fata si independente in spate, sistem 4WD Super Select si, optional, diferential posterior blocabil.

    Nici propulsorul diesel nu face opinie separata: deja o prezenta familiara in gama Pajero, V6-le de 3,2 litri, 163 CP si 343 Nm ar trebui sa se asigure cu brio de sarcinile incredintate. Ceva mai tarziu insa, el va fi concurat de un turbodiesel entry-level, de doar 2,5 litri cilindree, precum si de un V6 pe benzina de 3,5 litri (toate cele trei agregate vor transmite puterea celor patru roti via o cutie de viteze manuala cu cinci trepte sau una automata cu patru trepte).

    Vanzarile noului Pajero Sport vor incepe la scurta vreme dupa debutul de saptamana viitoare, la preturi ce vor fi anuntate anterior (cu titlu informativ, asteptati-va ca ele sa se plaseze sub cele ale lui Pajero).

    Vizualizari: 2785