rss

Noul Kia Niro ofera mobilitate electrificata pentru toti

  1. 25/06/2022
    Vezi toate fotografiile (5)

    Pe masura ce electrificarea mobilitatii continua, noul model Kia Niro ofera o solutie intuitiva pentru clientii care doresc sa faca primul pas catre un viitor mai sustenabil. Cu trei optiuni de sisteme de propulsie electrificate extrem de eficiente, o serie de caracteristici si tehnologii avansate, precum si cu designul indraznet si capacitatea caracteristica a unui CUV de ultima generatie, noul Niro se adreseaza tuturor celor care doresc sa faca tranzitia la un automobil electrificat.
    Urmand primei generatii de mare succes Niro, un model care a lansat gama de automobile electrificate eco-friendly Kia in Europa, noul model a fost complet modernizat pentru a prelua conducerea in competitivul segment C-CUV. Pentru a iesi in evidenta printre tot mai multele automobile electrificate disponibile in showroom-urile europene, Kia s-a concentrat ca noul Niro sa indeplineasca cerintele cheie ale consumatorilor constienti de mediu, cu o interpretare proaspata a crossover-ului compact.
    Aspectul interior al noului Niro a fost conceput pentru a fi atat primitor, cat si intuitiv, in timp ce o experienta de condus orientata spre confort, ajutata de izolarea suplimentara a habitaclului pentru a combate zgomotul de pe drum si al sistemului de propulsie, se adauga caracterului relaxant al automobilului. Prin cresterea dimensiunilor exterioare ale noului Niro cu pana la 65 mm in lungime si cu 20 mm in ampatament in comparatie cu modelul anterior, Kia a creat un interior spatios si functional care va raspunde nevoilor tuturor clientilor. Materialele sustenabile din cabina limiteaza si mai mult impactul automobilului asupra mediului.
    Sisteme de propulsie electrificate, eficiente pentru toti
    Disponibil in configuratii cu sisteme de propulsie hybrid electric (HEV), plug-in hybrid (PHEV) si 100% electric (BEV), noul Niro permite in continuare clientilor sa aleaga o solutie electrificata fara compromisuri care se potriveste cel mai bine nevoilor lor.
    In timpul programului extins de dezvoltare al noului Niro, echipele de proiectare si inginerie Kia si-au propus sa imbunatateasca caracteristicile de sustenabilitate deja impresionante ale modelului anterior, mentinand o eficienta remarcabila a consumului de combustibil, sporind in acelasi timp autonomia in modul electric a modelelor Niro PHEV si Niro EV. O serie de perfectionari si tehnologii noi pentru toate sistemele de propulsie ofera clientilor cele mai noi solutii de condus eco-friendly.
    Noile modele Niro HEV si PHEV dispun de motorul GDI Kia Smartstream de 1.6 litri, foarte eficient, care incorporeaza o serie de solutii inovatoare concepute pentru a maximiza eficienta consumului de combustibil. Prin cresterea presiunii sistemului de injectie a combustibilului, modificarea raportului de compresie al motorului, optimizarea rapoartelor cutiei de viteze, montarea de noi rulmenti cu bile cu frecare redusa si integrarea unei chiulase imbunatatite cu o evacuare gandita pentru proprietati de racire imbunatatite, noii soferi de Niro se vor bucura de o economie de combustibil sporita in calatoriile fiecarei zi.
    O eficienta sporita o constituie montarea celei de a doua generatii a transmisiei inovatoare Kia cu sase trepte si dublu ambreiaj (6DCT). Inlaturand treapta de marsarier si preluand puterea de la motorul electric in locul celui cu ardere in timpul deplasarii cu spatele, noua transmisie economiseste 2.3 kg si imbunatateste in ansamblu eficienta combustibilului cu 0,62% la versiunile HEV si PHEV. Pe langa faptul ca ajuta la reducerea emisiilor, transmisia este, de asemenea, mai rafinata si ofera performante mai mari pentru o experienta de condus mai placuta.
    Imbunatatirile specifice noului Niro PHEV includ o baterie mai mare de 11.1 kWh, fata de 8,9 kWh la modelul anterior, permitand o autonomie electrica de pana la 65 km (conform ciclului combinat WLTP, in echiparea cu jante de 16 inch), ideala pentru majoritatea deplasarilor zilnice. De asemenea, echipa de ingineri Kia a optimizat modul de rulare EV al automobilului pentru a se asigura ca noul Niro PHEV poate functiona mai mult timp utilizand energie electrica, reducand in continuare emisiile si economisind combustibil. Automobilul introduce, de asemenea, sistemul optional auxiliar de incalzire Positive Temperature Coefficient (PTC), de inalta tensiune de 5.5 kWh, care permite automobilului sa utilizeze energie electrica pentru mai mult timp in conditii de temperaturi scazute. Prin utilizarea energiei electrice pentru incalzirea habitaclului si prin limitarea necesitatii de a activa motorul cu ardere interna, soferii vor beneficia de perioade prelungite de propulsie electrica. Elementele ceramice autoreglabile ale sistemului ofera, de asemenea, performante imbunatatite de incalzire a habitaclului in modul EV.
    Clientii care aleg noul Niro EV vor beneficia de o autonomie complet electrica extrem de impresionanta de pana la 460 km. Cu o putere disponibila de 150 kW si un cuplu de 255 Nm, soferii se vor putea deplasa fara efort si intr-un mod rafinat in toate conditiile. Incarcarea bateriei modelului Niro EV este, de asemenea, rapida si convenabila, necesitand doar 43 de minute pentru o incarcare de la 10-80% in conditii optime, folosind un incarcator rapid.
    Platforma high-tech pentru flexibilitate imbunatatita
    In centrul noului Niro se afla a treia generatie a platformei avansate K dezvoltata de Kia, o arhitectura care a fost conceputa si imbunatatita pentru a oferi flexibilitate, performanta si siguranta de neegalat. Pe langa faptul ca poate gazdui cele trei configuratii avansate ale sistemului electrificat de propulsie ale modelului Niro, pachetul inteligent al platformei le permite clientilor sa beneficieze de spatiu interior impresionant si de capacitate sporita pentru bagaje.
    Ocupantii scaunelor din fata se vor bucura de un spatiu de 1.028 mm pentru cap si 1.053 mm pentru picioare, in timp ce pasagerii scaunelor din spate sunt recompensati cu un spatiu de 1.005 mm pentru cap la modelele HEV si PHEV si 967 mm la Niro EV. Cu un spatiu de 1.011 mm pentru picioare pentru bancheta din spate a modelelor Niro HEV si PHEV si 938 mm pentru modelul Niro EV, ocupantii scaunelor din spate se vor putea relaxa pe tot parcursul calatoriei. Capacitatea generoasa a portbagajului noului Niro ajunge pana la 1.445 litri la modelul HEV, 1.342 litri la modelul PHEV si 1.392 litri la modelul EV cu scaunele din spate rabatate. Un portbagaj frontal util de 20 de litri adauga un potential spatiu de stocare suplimentar pentru cei care opteaza pentru modelul Niro EV.
    Pentru a permite o experienta de condus placuta si dinamica, noua platforma a modelului Niro are suspensie de tip MacPherson in partea frontala si o configuratie multi-link cu patru brate in spate, in timp ce un raport optimizat al transmisiei a fost reglat pentru o reactie imbunatatita, stabilitate si confort in timpul calatoriei.
    In timpul dezvoltarii automobilului, a fost important sa se asigure faptul ca noul Niro ofera calitati exceptionale de siguranta. Fiecare model are o structura cu mai multe niveluri de rezistenta pentru performanta optima la impactul frontal, in timp ce proportia de otel stantat la cald de inalta rezistenta utilizat in constructia modelui Niro a crescut cu 22% fata de modelul anterior, sporind si mai mult rezistenta structurii generale a automobilului.
    Livrarile europene ale noului Niro sunt programate sa inceapa in trimestrul 3 al anului 2022.

    Vizualizari: 713
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »