rss

Noul Kia EV6 ofera un nivel remarcabil de uzabilitate si ergonomie

  1. 20/06/2021
    Vezi toate fotografiile (7)

    Combinat cu capacitati avansate de incarcare rapida de 800 V, care vor permite o incarcare de 10 - 80% in doar 18 minute si o autonomie potentiala de peste 510 kilometri, noul Kia EV6 ofera un nivel de uzabilitate nemaiintalnit pana acum in segmentul sau BEV, datorita introducerii unei serii de caracteristici inovatoare si de inalta tehnologie. Primele livrari ale lui EV6 vor incepe in toata Europa in al patrulea trimestru al anului 2021.
    Interior spatios
    Bazata pe platforma dedicata 100% electrica E-GMP (Electric-Global Modular Platform) dezvoltata de Kia, habitaclul modelului EV6 ofera spatiu interior si functionalitate de top. Pasagerii din fata sunt intampinati de o arhitectura simpla si minimalista a panoului de bord, care evidentiaza caracterul remarcabil al spatiului interior. Fara a fi nevoie sa gazduiasca un tunel central de transmisie, podeaua plana a lui EV6 ofera pasagerilor din spate un spatiu pentru picioare de 990 mm, pentru un confort exceptional.
    Un nou sistem inovator HVAC (incalzire, ventilatie si aer conditionat) sporeste si mai mult confortul pasagerilor din fata si spatiul interior. Prin incorporarea unei arhitecturi HVAC ale carei componente sunt impartite intre interiorul si exteriorul habitaclului, spatiul ocupat de partea interioara a sistemului HVAC este redus cu 55%. Aceasta structura optima ajuta la asigurarea unui design mai suplu al interiorului si mai mult spatiu pentru pasagerii din fata, asigurand in acelasi timp performante de racire optime.
    Scaunele speciale relaxante permit soferului si pasagerului din fata sa se destinda intr-un confort suprem si lux atunci cand EV6 este parcat sau se incarca. La simpla apasare a unui buton, scaunele se vor ridica si inclina (functie „recliner”), optimizand distributia posturii si a greutatii corpului, permitand in acelasi timp ocupantilor sa se intinda, sa citeasca o carte sau sa doarma. Designul subtire si greutatea redusa sporesc si mai mult spatiul interior al modelului EV6.
    Materialele premium sunt utilizate in tot habitaclul modelului EV6, pentru a oferi o atmosfera primitoare, in timp ce selectia lor a fost de asemenea facuta pentru durabilitate maxima. Au fost utilizate materiale durabile, de la tapiterii din piele vegana pana la tesaturi pentru scaune si covorasele de podea realizate din materiale plastice reciclate, echivalentul a 100 de sticle de apa de 500 ml din plastic.
    Toate butoanele pentru comenzile de baza ale lui EV6 sunt situate la indemana soferului, pentru o experienta de condus intuitiva. Selectorul Shift-By-Wire care economiseste spatiul interior al masinii este plasat convenabil alaturi de butonul de pornire al lui EV6 situat pe consola centrala, in timp ce volanul elegant integreaza comutatoarele cheie ADAS (sistemele avansate de asistenta a soferului) pentru o operabilitate maxima. Comutatoarele cu functie tactila pentru volanul incalzit si pentru scaunele ventilate si incalzite sunt, de asemenea, la indemana pentru un confort optim al utilizatorului.
    Un spatiu de depozitare impresionant
    Solutiile inteligente de depozitare ale lui EV6 corespund tuturor nevoilor. O zona de depozitare centrala de dimensiuni mari ofera un spatiu practic pentru obiecte precum genti mici si tablete, in timp ce un suport pentru incarcare wireless integrat permite utilizatorilor sa-si incarce cu usurinta smartphone-urile. Torpedoul de dimensiuni generoase beneficiaza de arhitectura HVAC si ofera un spatiu de 10.5 litri, in timp ce suporturile pentru bauturi din fata si din spate, aflate la indemana utilizatorilor ofera un potential de depozitare suplimentar.
    Spatiul generos al portbagajului oferit de arhitectura E-GMP face ca modelul EV6 sa fie pregatit pentru urmatoarea aventura, oferind un spatiu pentru bagaje de 520 litri (VDA) cu scaunele din al doilea rand pe pozitie. Cu scaunele din al doilea rand rabatate 60:40, capacitatea de depozitare creste la aproximativ 1.300 de litri. De asemenea, EV6 ofera un portbagaj frontal sau „frunk” (n.r. „front trunk”), oferind un spatiu suplimentar de stocare de 52 de litri pentru modelele RWD si 20 de litri pentru modelele AWD, cu un spatiu suficient pentru cablul de incarcare al automobilului.
    Functie inovatoare de incarcare V2L si capacitate de tractare impresionanta
    EV6 ofera oportunitati suplimentare pentru aventuri in aer liber datorita functiei de incarcare V2L (vehicle-to-load), care sporeste dramatic flexibilitatea de incarcare. O unitate integrata de control a incarcarii (ICCU) permite utilizarea a pana la 3.6 kW de energie din bateria automobilului printr-un adaptor simplu care transforma mufa exterioara de incarcare intr-o priza. Mufa adaptorului va fi specifica fiecarei piete, permitand modelului EV6 sa incarce orice dispozitive, de la aparate electrocasnice externe pana la alte automobile electrice. In interiorul cabinei, un port de incarcare aflat la indemana, situat sub scaunele din spate, permite pasagerilor sa incarce dispozitive folosind bateria automobilului, fara a fi nevoie de adaptoare suplimentare.
    In plus, EV6 este proiectat pentru a tracta pana la 1.600 kg atunci cand este echipat cu bateria de 77.4 kWh, atat in configuratii cu tractiune spate (RWD), cat si cu tractiune integrala (AWD). Pentru clientii care opteaza pentru bateria de 58kWh, EV6 ofera o capacitate de remorcare de pana la 750 kg. Indiferent de optiunea aleasa, modelul EV6 ofera performantele puternice ale unui automobil electric, pentru calatorii perfecte cu familia.

    Vizualizari: 759