rss

Noul Jaguar XK-R: foto si detalii oficiale

  1. 11/01/2009
  2. Tags: GT, Jaguar, V8, XK-R
    Vezi toate fotografiile (13)

    Desi inca confruntat cu serioase probleme financiare, Jaguar poate fi privit drept marea revelatie a inceputului de an in salonul rezervat constructorilor premium, gratie a doua debuturi asteptate cu mare interes: XF-R si, iata, noul XK-R.

    Ca si sedanul de clasa mare, coupe-ul britanic are sub capota un nou motor V8, de cinci litri cilindree, capabil sa dea in sfarsit o replica serioasa in segmentul GT.

    Pana sa dezvaluim potentialul sau in forma supraalimentata, sa precizam rapid faptul ca, fara ajutorul compresorului mecanic, marele V8 este capabil de 385 CP si 515 Nm.

    Aceste cifre vor fi importante pentru clientii ce vor considera versiunea de baza a lui XK ca fiind suficient de puternica pentru gusturile lor, lasand mai degraba dotari precum noile blocuri optice cu tehnologie LED, proaspatul design al evacuarilor sau habitaclul revizuit, decorat cu piele fina, sa vorbeasca despre statutul lor.

    La o adica, le poti da dreptate: noul XK (mai precis, XK facelift) “face suta” in numai 5,2 secunde (cu 0,3 secunde mai rapid decat predecesorul sau); totusi, pentru a bate un coupe 2+2 fabricat in Germania sau Italia ai nevoie de putere. Multa putere.

    Si tocmai asta ofera XK-R: compresorul mecanic aruncat in joc ridica potul la 510 CP si 625 Nm, indeajuns pentru ca masina sa ajunga la 100 km/h in numai 4,6 secunde (cu 0,2 secunde mai repede decat vechiul XK-R). In sfarsit, pisica zgarie rau...

    Pentru galerie foto completa dati click aici.


    Vizualizari: 1101
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »