rss

Noul Infotainment Porsche: stie mai multe, face mai multe si este un ascultator mai bun

  1. 20/06/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    A sasea generatie de Porsche Communication Management (PCM) se va lansa in aceasta vara pentru modelele Porsche 911, Cayenne si Panamera. 
    Cele mai importante inovatii includ integrarea aprofundata a serviciilor de streaming Apple Music si Apple Podcasts in PCM si suport wireless Apple CarPlay. În plus, Android Auto este inclus pentru prima data, iar asistentul vocal Voice Pilot poate intelege acum instructiunile in limbaj natural. Sistemul de navigatie calculeaza mai repede si isi afiseaza informatiile mai clar. PCM 6.0 asigura, de asemenea, ca actualizarile software vor fi posibile folosind tehnologia over-the-air – ceea ce inseamna ca acestea vor avea loc wireless. În viitor, sistemul PCM ar putea deveni si baza digitala a sunetului adaptiv - muzica se adapteaza dinamic stilului de conducere.
    Flexibil acum si in utilizarea Android Auto
    Noul PCM 6.0 are, de asemenea, integrare Android Auto. Pe langa iPhone-urile Apple, smartphone-urile cu sistemul de operare Android de la Google pot fi de acum integrate si in sistemul de infotainment al modelelor Porsche. Acest lucru are loc automat de indata ce telefonul mobil se conecteaza cu vehiculul prin intermediul unui cablu USB, moment in care toate functiile telefonului si aplicatiile pentru smartphone care nu afecteaza siguranta la volan pot fi operate prin PCM 6.0.
    Porsche integreaza perfect Apple Music si Apple Podcasts
    Soferii Porsche abonati la Apple Music vor avea acces la peste 75 de milioane de cantece fara publicitate, la mii de playlisturi si la selectii zilnice de la cei mai buni experti in muzica din lume, inclusiv toti artistii difuzati pe posturile de radio globale livestream Apple Music 1, Apple Music Hits si Apple Music Country, printr-o conexiune de internet gratuita pe o perioada de trei ani, oferita de Porsche. Soferii Porsche au, de asemenea, acces la milioane de emisiuni gratuite de pe Apple Podcasts, cea mai importanta platforma de podcasturi din lume, pentru a fi informati, amuzati si inspirati in fiecare calatorie. Clientii isi pot conecta ID-ul Apple la vehiculul lor in aplicatia Porsche Connect sau online la My Porsche pentru a incepe.
    „Am reusit sa combinam experienta radio clasica cu experienta moderna de streaming”, spune Martin Bayer, Manager Navigatie si Infotainment la Porsche AG. Nu este vorba doar de ascultarea muzicii, ci, mai degraba, de integrarea aprofundata a Apple Music si Apple Podcasts in sistemul de infotainment Porsche. Cu ajutorul Apple Music integrat, soferul poate adauga o melodie pe care o aude la radio intr-o lista de redare Apple, sau, daca soferului ii place un anumit artist la radio, poate trece la un post Apple Music specific, care va reda doar muzica respectivului artist.”
    Vehiculele Porsche echipate cu noul PCM 6.0 vin, de asemenea, cu suport Apple CarPlay fara fir. Soferii isi pot conecta wireless iPhone-ul si pot obtine indicatii de orientare optimizate pentru trafic, pot efectua apeluri, pot trimite si primi mesaje si pot asculta muzica si podcast-uri pur si simplu atingand ecranul tactil sau utilizand controlul vocal Siri, totul in timp ce raman concentrati la drum. Noul PCM 6.0 are, de asemenea, integrare Android Auto, care permite integrarea smartphone-urilor cu sistemul de operare Android de la Google in sistemul de infotainment al modelelor Porsche.
    Voice Pilot este acum mai uman
    Acum este posibil sa spunem pur si simplu „Hei Porsche”, iar vehiculul va efectua comenzi fara ca soferul sa fie nevoit sa-si ia mainile de pe volan sau ochii de pe drum. Propozitia „I need petrol” va determina sistemul de navigatie sa gaseasca o ruta catre urmatoarea statie de alimentare. Expresia „I’m cold” creste automat temperatura interioara. Scaunele cu masaj si iluminarea ambientala pot fi, de asemenea, controlate in mod similar. Voice Pilot este permanent online si invata continuu fraze noi: in timp, sistemul va continua sa se imbunatateasca, oferind tot mai mult suport soferului.
    Sistemul de navigatie este acum si mai puternic
    Noua arhitectura hardware si software a PCM 6.0 permite calcule si mai rapide ale sistemului de navigatie - tinand cont intotdeauna de informatiile despre trafic in timp real. Timpul de afisare a hartii este redus semnificativ, iar aceasta a fost redesenata pentru a creste claritatea, reprezentand un alt factor care contribuie la viteza cu care sunt furnizate informatiile. Folosind date despre trafic in timp real, drumurile sunt afisate in culori diferite, in functie de situatia traficului. Monitorul traseului permite accesul rapid la toate informatiile relevante, iar blocajele de trafic si punctele de parcurs de-a lungul traseului sunt afisate clar. Sistemul de navigatie Porsche arata, de asemenea, informatii despre trafic pentru benzile individuale.
    Mai multa comunicare intre om si masina
    Cu PCM 6.0, Porsche aduce pentru prima data functiile digitale ale masinii sport electrice Taycan la modelele cu motor cu ardere interna. Manualul de operare interactiv „Bine de stiut” este integrat in sistem, intrarile din calendarul smartphone-ului sunt afisate pe ecranul tactil PCM 6.0 prin intermediul aplicatiei Porsche Connect si, daca exista o conexiune Bluetooth activa intre masina si smartphone, soferii Porsche pot intra, de asemenea, in tele-conferinte folosind serviciul calendar. Actualizarile software pentru sistemul de infotainment sunt, de asemenea, disponibile prin tehnologia over-the-air.
    Porsche va compune muzica viitorului
    Conducerea dinamica ar putea fi, de asemenea, in curand insotita de muzica potrivita. Noua aplicatie Soundtrack My Life de la Porsche Digital, care se afla inca in faza versiunii beta, va fi lansata cu prima functie de sunet adaptiva din lume. Aplicatia nu doar compileaza o lista de melodii, ci creeaza o coloana sonora personalizata in timp real. Aceasta consta din elemente de muzica special compuse si este cu adevarat adaptiva, schimbandu-se in functie de stilul de conducere. În cazul unei calatorii mai sportive pe drumurile rurale, muzica redata va fi diferita de cea aleasa pentru o croaziera linistita catre birou. Coloanele sonore pot fi savurate si in afara masinii prin intermediul smartphone-ului.

    Vizualizari: 603
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »