rss

Noul i3: Designul final al primului model electric BMW

  1. 02/07/2013
  2. Tags: BMW, i3
    Vezi toate fotografiile (5)

    Designul versiunii de serie a noului BMW i3 a fost dezvaluit printr-o serie de imagini utilizate pentru inregistrarea oficiala a modelului. Comparativ cu prototipul, modelul final prezinta un aspect mai cuminte si propune usi cu deschidere opusa.

    Peste cateva luni, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, bavarezii vor lansa versiunea de productie a noului i3, primul model electric de la BMW. Desi nu au fost inca publicate imaginile oficiale, ne putem face o idee asupra designului, cateva schite folosite la inregistrarea modelului fiind dezvaluite pe Internet.

    Comparativ cu conceptul prezentat in urma cu doi ani la Salonul Auto de la Frankfurt, versiunea de serie a lui i3 este mult mai putin avangardista, indepartandu-se de aerul futurist promovat de concept. Interesanta este optiunea constructorului auto german de a oferi portiere cu deschidere opusa.

    Tot la nivelul usilor, se remarca lipsa panourilor transparente regasite pe prototip, precum si dimensiunea diferita a acestora. Concret, portiera spate a este mai ingusta iar sistemul de deschidere a la MINI Clubman se repeta pe ambele parti.

    Potrivit informatiilor vehiculate anterior, noul BMW i3 va beneficia un sasiu din aluminiu si o structura din CFRP. Motorul cu zero emisii este capabil sa dezvolte 170 Cai Putere si un cuplu maxim de 250 Nm, cifre ce ii permit modelului sa atinga 60 km/h pornind de pe loc in mai putin de 4 secunde, in timp ce suta este atinsa in aproape 8 secunde.

    Programat sa debuteze in aceasta toamna, la Frankfurt, noul BMW i3 va costa intre 35.000 si 40.000 de euro.

    Vizualizari: 4740