rss

Noul Hyundai KONA – interior spatios si echipamente high-tech

  1. 18/02/2023
    Vezi toate fotografiile (9)

    Hyundai a prezentat astazi mai multe detalii despre noua generatie KONA – varianta dedicata pietei din Coreea, informatiile despre versiunea care va fi comercializata la nivel global urmand a fi dezvaluite in luna martie. Modelul dispune de o gama variata de motorizari - EV, HEV si ICE, alaturi de versiuni sportive N Line pentru fiecare dintre acestea.
    Procesul de dezvoltare a noului KONA a demarat cu varianta EV, o abordare neconventionala in ceea ce priveste designul, care reflecta strategia accelerata de electrificare abordata de Hyundai. Autovehiculul ofera echipamente avansate de siguranta si de confort pentru toate versiunile.
    „Am dezvoltat KONA pentru toata lumea si pentru fiecare stil de viata, cu o gama de motorizari avansate si cu o serie de tehnologii si caracteristici de design care vor contribui la imbunatatirea activitatilor zilnice ale clientilor nostri”, a declarat Heui Won Yang, Executive Vice President, Head of Total Vehicle Development Tech Unit - Hyundai Motor Company. „Obiectivul Hyundai este de a oferi o experienta optimizata de mobilitate, pentru a se adapta nevoilor diferite ale clientilor nostri.”
    Elemente de design care evidentiaza sportivitatea si imbunatatesc performantele
    Seamless Horizon Lamp ofera autovehiculului un aspect distinctiv si armonios. Versiunea EV se diferentiaza prin Pixelated Seamless Horizon Lamp, KONA EV fiind primul model Hyundai care utilizeaza aceasta noua tehnologie.
    Sportivitatea modelului este evidentiata de bandourile robuste ale pasajelor rotilor cu lampi fata/ spate integrate, dar si de jantele de 19 inchi cu design special (premiera pentru KONA).
    In cazul versiunilor ICE si HEV, bara de protectie fata se remarca printr-un ornament tridimensional, dar si prin bandourile negre pentru pasajele rotilor, grila fiind inlocuita de un scut de protectie.
    Clapetele de aer active (clapeta de aer superioara - KONA ICE, respectiv clapete de aer superioare & inferioare - KONA HEV) contribuie la imbunatatirea performantelor aerodinamice. Varianta N Line se remarca prin elemente precum: bara de protectie care accentueaza sportivitatea, toba de esapament cu dubla evacuare, pragurile de culoare argintie, plafonul negru (optional) si jantele din aliaj de 19 inchi specifice (optionale). La interior, modelul este echipat cu pedalier metalic si cu schimbator de viteze personalizat cu logoul N (TGS).
    Interior spatios si confortabil
    Comparativ cu generatia anterioara, noul KONA ofera un interior mai spatios, datorita ampatamentului mai mare cu 60 mm (spatiul pentru picioare extins cu 77 mm, respectiv cu 11 mm pentru cap). In spate, spatiul pentru umeri este de 1.402 mm (cel mai mare din clasa sa).
    In plus, consola centrala - care utilizeaza tehnologia shift-by-wire - este acum pozitionata in spatele volanului, asigurand astfel mai mult spatiu pentru obiectele personale. Cu bancheta din spate rabatata, KONA ofera un volum de incarcare de pana la 723 de litri (conform SAE). Totodata, pentru mai mult confort in timpul calatoriilor lungi, cele doua ecrane de 12,3 inchi au fost pozitionate ergonomic.
    Tehnologii avansate 
    Functia Over-the-Air (OTA) permite actualizari software, pentru a oferi o experienta la volan mai sigura si mai confortabila. De asemenea, actualizarile OTA includ noi functii pentru sistemul de iluminare ambientala.
    In functie de preferinte, conducatorii auto pot regla inaltimea de deschidere a hayonului, accesand ecranul sistemului multimedia sau prin apasarea timp de 3 s a butonului de inchidere (atunci cand hayonul ajunge la inaltimea dorita).
    La maximizarea confortului oferit contribuie si: sistemul integrat de memorie pentru setarile pozitiei scaunului, multiplele porturi de incarcare (inclusiv sistemul de incarcare wireless) si Digital Key 2 Touch, care utilizeaza tehnologia NFC specifica telefoanelor/ ceasurilor.
    Mai multa siguranta
    Noul KONA este echipat cu: Forward Collision-avoidance Assist (FCA), Lane Keeping Assist (LKA), Blind-Spot Collision Avoidance Assist (BCA), Safe Exit Warning (SEW), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Driver Attention Warning (DAW), Blind-spot View Monitor (BVM), High Beam Assist (HBA), Smart Cruise Control (SCC), Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), Lane Following Assist (LFA), Highway Driving Assist (HDA), Surround View Monitor (SVM), Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), Forward/Side/Reverse Parking Distance Warning (PDW), Reverse Parking Collision-Avoidance Assist (PCA), respectiv Remote Smart Parking Assist (RSPA).
    Gama variata de motorizari
    Pentru piata din Coreea, varianta ICE este disponibila cu motor de 1,6 l T-GDi sau de 2 l (motor de tip Atkinson). Versiunea de 1,6 l T-GDi dezvolta 198 CP si cuplu maxim de 265 Nm. In plus, CVVD regleaza durata de deschidere/ inchidere a supapei, contribuind astfel la maximizarea performantei si a eficientei. Motorul de 2,0 l dezvolta 149 CP si cuplu maxim de 179,5 Nm, pentru maximizarea eficientei fiind cuplat la o transmisie variabila inteligenta (IVT).
    Varianta HEV (dedicata pietei din Coreea) este disponibila cu un propulsor pe benzina de 1,6 l GDi cu injectie directa, special calibrat, alaturi de un motor electric, care asigura acceleratii impresionante si eficienta sporita, oferind 141 CP si cuplu maxim de 265 Nm.
    Mai multe detalii tehnice despre versiunea KONA care va fi comercializata la nivel global - inclusiv despre varianta EV - vor fi comunicate in luna martie.

    Vizualizari: 809
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »