rss

Noul Grand Cherokee va fi mai usor si mai ecologic

  1. 14/08/2008
  2. Tags: Grand Cherokee, Jeep, Jefferson
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    Cei doi factori importanti care au transformat aproape complet peisajul pietei auto americane – pretul mare al petrolului si noile legislatii cu privire la poluarea atmosferica – l-au determinat pe Chrysler sa reevalueze situatia lui Grand Cherokee, care va avea in viitor caroserie monococa si o noua generatie de motoare V6 botezata Phoenix.

    Noua generatie a legendarului SUV va debuta in 2010, iar productia se va desfasura la fabrica Jefferson, recent supusa unei modernizari majore.

    Grand Cherokee va avea la baza o platforma tehnica pe care americanii au dezvoltat-o impreuna cu Mercedes inainte ca Daimler si Chrysler sa “divorteze”, dar tot-terenul din Detroit va mai avea foarte putine in comun cu masinile germanilor.

    Se pare ca liderii numarului trei mondial isi pun mari sperante in noul lor SUV, de vreme ce au decis sa vanda active in valoare de 1 miliard de $ (printre care ceva teren din jurul sediului central din Auburn Hills si fabrica de motoare Tritec din Brazilia) pentru a moderniza facilitatea Jefferson (o operatiune care, in final, a inghitit 1,8 miliarde de $).

    Acum, tot ce le trebuie este o masina mai buna ca un Land Cruiser. Bani aruncati...

    Vizualizari: 1387