rss

Noul Ford Focus RS a debutat in Raliul Marii Britanii

  1. 09/12/2008
  2. Tags: Focus, Focus RS, Focus ST, Ford
    Vezi toate fotografiile (4)

    Uitati de Focus ST, iata noul Focus RS! Dupa sase ani, logo-ul RS revine pe hatchback-ul de mare succes, iar oficialii de la Ford au gasit momentul si locul cele mai potrivite sa-si prezinte in premiera ultima creatie: Raliul Marii Britanii din Tara Galilor.

    Simbolul RS s-a nascut din cursele de raliuri (n.n. - RS vine de la Rallye Sport) motiv pentru care cei de la Ford s-au gandit ca omul cel mai indicat pentru a pilota noul Focus RS la ultima cursa a sezonului 2008 este fostul campion mondial WRC din 2000 si 2002, Marcus Gronholm.

    Pilotul finlandez, care a cucerit cele doua titluri cu Peugeot, a debutat in Campionatul Mondial de Raliuri in 1987 pe un model Ford Escort.

    Versiunea de serie a noului Ford Focus RS este propulsat de acelasi motor turbo in 5 cilindri 2.5 Duratec care se regaseste si pe actualul Focus ST. Insa, versiunea de pe RS va dezvolta o putere maxima de 300 CP comparativ cu cei 225 de pe ST, in timp ce cuplul motor va fi la randu-i impresionant: 440 Nm. La cei 300 de "cai", noul RS va fi cel mai puternic Ford de serie din Europa.

    Gratie acestor imbunatatiri si dotat cu o transmisie in 6 trepte, Focus RS este capabil sa atinga "suta" in 5,9 secunde si o viteza de top de 260 km/h.

    Cu toate acestea, Focus RS va avea tot tractiune pe puntea fata. Ford sustine faptul ca aceasta combinatie de acceleratie temporizata automat, diferentialul cu patinare limitata Quaife Automatic Torque Biasing si noul sistem al suspensiei fata RevoKnuckle ofera cel mai bun echilibru al tractiunii, directiei si performantei ce deriva din partea frontala spre deosebire de tractiunea integrala, cu consecinte avantajoase putere - greutate.

    Noul Ford Focus RS va fi disponibil in culorile Performance Blue, care este tocmai albastrul de pe logo-ul Ford si va reprezenta nuanta principala a noului model, Ultimate Green si Frozen White. Interesant, noul RS nu va fi oferit in culoarea portocalie de pe ST pentru a-l distinge de aceasta versiune.

    Vizualizari: 1856