rss

Noul Ford Fiesta: primele informatii

  1. 23/08/2007
  2. Tags: Fiesta, Fiesta ST, Ford
    Vezi toate fotografiile (2)
    Ceea ce aveti acum in fata ochilor sunt primele schite ale masinii de clasa mica Ford, ce va debuta pe piata globala in numai un an.

    Pana atunci insa, constructorul american o va prezenta la Frankfurt sub forma conceptului B-Car, un prototip despre care se spune ca va deveni chiar Fiesta ST.

    Designul noii masini, creat de Martin Smith (omul care a lucrat si la formele lui Opel Zafira si Corsa inainte sa ajunga la Ford) se va inspira puternic din cel al lui S-Max si Mondeo, ceea ce inseamna ca vom avea parte de o noua metamorfoza a celebrului “kinetic design”.

    Cat despre partea tehnica, se spune ca Fiesta va fi sora de platforma cu Mazda2, ceea ce inseamna ca ar trebui sa ne asteptam la un nou produs Ford cu o puternica tenta sportiva.

    Lupta din clasa mica este mai acerba ca niciodata si nu ar fi exclus ca, dupa sosirea noului Fiesta (si, eventual, a noului VW Polo), sa asistam usor-usor la o predare de stafeta din partea clasei compactelor, ce ar incorona segmentul B drept cel mai disputat si mai bine vandut din Europa.
    Vizualizari: 1194