rss

Noul Fiat Fiorino, de la 9990 euro cu TVA inclus

  1. 12/05/2008
  2. Tags: Fiat fiorino
    Vezi toate fotografiile (5)
    Din aceasta luna, noul mini-van Fiat Fiorino se alatura celorlalte trei autovehicule comerciale usoare ale grupului italian: Ducato, Doblo Cargo si Scudo.

    Cu o lungime de 3,86 m, un volum util de 2,5 metri cubi si 1,5 metri lungime interna, Fiorino va acoperi un segment aflat inca la inceput, acela al van-urilor de mici dimensiuni. Prin rabatarea scaunului pasager, volumul acestuia poate fi extins la 2,8 metri cubi si lungimea interna la 2,5 m.

    Pentru ca in domeniul transportului de marfuri foarte importanta este accesibilitatea la incarcare, Fiorino a fost dotat cu usi laterale culisante, in timp ce in partea din spate gasim usi batante. Planul de incarcare jos (53 de centimetri) si sarcina utila care ajunge pana la 650 de kilograme fac din mini-van-ul italian un bun caraus, in ciuda dimensiunilor reduse.

    In ceea ce priveste motorizarea, Fiat ofera un propulsor pe benzina de 1.4 litri si 73 CP si un diesel 1.3 Multijet de 75 CP. Ambele motoare respecta normele de poluare Euro4, iar diesel-ul se lauda cu un consum mixt de numai 4,5litri/100 km, ceea ce ii da noului Fiorino o autonomie de 1000 de kilometri.

    Pe langa varianta destinata exclusiv transportului de bunuri, Fiat ofera si o varianta Combi, care poate asigura atat transportul de marfuri, cat si de persoane, dispunand de patru locuri si un spatiu de incarcare de 293 kg.

    Odata cu aparitia acestui model pe piata, Fiat a lansat si o campanie publicitara pe masura, al carei personaj principal este Gianluigi Buffon, portarul echipei de fotbal Juventus Torino. Ca o paranteza, amintesc ca Gigi Buffon a devenit la numai 21 de ani cel mai scump portar din istoria fotbalului, echipa din Torino achizitionandu-l contra sumei de 52 milioane de euro.

    Dar sa revenim la masinile noastre: in dotarea standard sunt incluse ABS, EBD, airbag sofer, servodirectie si volan reglabil, iar pretul de plecare este de 10.990 euro cu TVA inclus. Insa AutoItalia Group are o oferta speciala care expira la 30 iunie 2008, astfel ca cine se grabeste beneficiaza de o reducere de 1.000 de euro la orice varianta cumparata. Cea mai scumpa versiune este 1.3 Multijet Combi de 75 CP, care porneste de la 14.215 euro cu TVA inclus. Fiat Fiorino urmeaza sa fie comercializat in peste 80 de tari din intreaga lume, italienii tintind comercializarea a 250 de unitati in 2008.
    Vizualizari: 1962