rss

Noul DS 7: Rafinamentul este o calatorie

  1. 24/07/2022
    Vezi toate fotografiile (30)

    Primul design 100% DS Automobiles, dezvaluit in 2017 -DS 7 CROSSBACK- a intruchipat un nou spirit de avangarda. Apreciat pentru interiorul sau de neegalat, rafinamentul remarcabil si tehnologia de ultima generatie, DS 7 CROSSBACK a deschis drumul unor noi inovatii, care se regasesc acum pe Noul DS 7.
    „Noul DS 7 imprumuta personalitatea si eleganta formelor existente, la care am adaugat o tusa suplimentara de dinamism, cu forme ascutite. Noul DS 7 capata un caracter mai puternic, in special in partea din fata si din spate, in timp ce designul este inspirat direct de cele mai recente concept car-uri ale marcii DS Automobiles. Materialele noi amplifica caracterul unui interior si mai rafinat. Noul DS 7 este rezultatul colaborarii dintre echipa de design, inginerii de la DS Performance si expertii marcii DS Automobiles, care au contribuit la succesul noului moodel.” Thierry Metroz, Director de design
    Un design pus in valoare de linii ascutite si iluminat de DS PIXEL LED VISION 3.0 si DS LIGHT VEIL
    Designul Noului DS 7 primeste modificari semnificative in partea din fata si spate. In continuare elegant, Noul DS 7 ofera un plus de dinamism, cu linii mai ascutite si mai structurate si un design foarte coerent.
    Partea frontala cu totul noua se remarca prin liniile mai ascutite, care contribuie la echilibrul tuturor elementelor. Gratie legaturii stranse dintre DS DESIGN STUDIO PARIS si echipa de productie de la uzina din Mulhouse (Franta), care au lucrat indeaproape, au fost obtinute rezultate de exceptie in materie de calitate si robustete.
    Semnatura luminoasa evolueaza cu un aspect si mai expresiv. Combinatia dintre noile faruri DS PIXEL LED VISION 3.0, mai subtiri si luminile de zi DS LIGHT VEIL este fluida si se realizeaza in spiritul haute couture.
    DS WINGS si grila sunt acum mai mari, in timp ce bara de protectie a fost redesenata, cu o gama de culori care variaza in functie de versiune.
    Si mai subtiri, farurile spate LED cu efect de vortex care imita solzii unei reptile, au fost, de asemenea, redesenate, cu un finisaj metalic de nuanta inchisa. Acestea subliniaza expresia unica a Noului DS 7. Capacul portbagajului si emblema au fost reproiectate cu linii mai ascutite, in timp ce denumirea “DS AUTOMOBILES”, care inlocuieste numele de “CROSSBACK” semneaza acum partea din spate, vizual largita, a Noului DS 7.
    Rotile contribuie la caracterul profilului Noului DS 7. Prevazute cu insertii, noile jante de 19 inch EDINBURGH si SILVERSTONE optimizeaza eficienta aerodinamica, in timp ce tratamentul lor stilistic mareste efectul diametrului perceput. Jantele noi BROOKLYN de 21 inch, cu design tehnic sculptat sunt disponibile numai pe Noul DS 7 E-TENSE 4×4 360.
    Ornamentele geamurilor si barele de plafon sunt oferite cu o versiune Gloss Black pentru a accentua dinamismul siluetei.
    DS PIXEL LED VISION 3.0
    DS PIXEL LED VISION 3.0 introduce o noua tehnologie ce adauga modelului o dimensiune suplimentara. Modulele PIXEL ale noului DS 7 se remarca prin gestionarea optimizata a fluxului luminos, pastrand in acelasi timp cele 3 module specifice care se regasesc la intreaga gama de modele. Functia PIXEL permite o iluminare optima. Fluxul luminos este mai puternic, mai omogen, cu o raza de actiune crescuta pana la 380 de metri (faza lunga). La viteze mai mici de 50 km/h, fasciculul actioneaza pe o distanta de 65 de metri. Marginea interioara: cele doua module lumini de intalnire/lumini de pozitie se aprind impreuna. Marginea exterioara: modulul PIXEL pentru faza lunga are 84 de LED-uri amplasate pe trei randuri. Functia de iluminare in viraje este controlata de intensitatea LED-urilor exterioare ale modulului PIXEL in functie de unghiul directiei.
    DS LIGHT VEIL
    Luminile de zi au fost inspirate de conceptele DS X E-TENSE si DS AERO SPORT LOUNGE. Lumina pare sa treaca prin culoarea caroseriei. DS LIGHT VEIL este alcatuit dintr-o lumina de zi si patru elemente luminoase verticale formate din 33 LED-uri. Aceasta inovatie apare inca din procesul de fabricatie: suprafata din policarbonat gravata cu laser este vopsita pe interior pentru a-i oferi un aspect care alterneaza intre lumina si elementele vopsite in culoarea caroseriei. Se obtine astfel un efect de profunzime si luminozitate, ca in cazul unei bijuterii. DS LIGHT VEIL se aprinde si se stinge atunci cand masina este incuiata si descuiata.
    Cel mai bun savoir-faire frantuzesc pentru iubitorii de materiale sofisticate
    Ca si cele mai mari case de moda din Paris, DS Automobiles acorda o atentie deosebita calitatii materialelor si finisarii fiecarui detaliu. Tapiteria oferita de interiorul Noului DS 7 contribuie la un univers in care fiecare calatorie capata o noua dimensiune.
    Culmea rafinamentului, Noul DS 7 OPERA propune doua culori pentru pielea Nappa:  Noir Basalte sau Gris Perle. Pielea de inalta calitate, prezenta pe suprafete largi, adauga interiorului o nota naturala si rafinata.
    O tapiterie noua, cu efect drapat pe decorurile din piele Nappa imbraca acum plansa de bord si panourile usilor. Fara cusaturi sau imbinari, aceasta pastreaza atingerea si aspectul pielii naturale. Pielea este innobilata prin embosare, cu linii care amintesc de semnatura DS LIGHT VEIL.
    Interiorul reflecta atentia acordata celor mai mici detalii, cu cusaturi perlate oferite in noile culori White si Zephyr, un volan din piele naturala cu un airbag acoperit cu piele, insertiile in relief „Clous de Paris” – emblematice pentru modelele DS Automobiles-fara a uita de tapiteria cu model bratara de ceas oferita pentru prima data in nuanta Gris Perle.
    Interiorul RIVOLI, la fel de rafinat, propune culoarea Noir Basalte si ofera un decor cu cusaturi captusit, asociat cu tapiterie Claudia Leather, cu o granulatie mai pronuntata a pielii.
    Interiorul PERFORMANCE LINE prezinta o culoare neagra mai intensa, cu material textil din microfibra Alcantara® si cusaturi Or si Carmin, care accentueaza aspectul dinamic.
    Interiorul BASTILLE a fost reinnoit cu un nou finisaj DS Canvas si o granulatie Noir Basalte inspirata de pielea de peste.
    Toate aceste interioare sunt optimizate cu un iluminat ambiental care poate fi personalizat si un nou model bazat pe insertiile in relief „Clous de Paris”.
    Scaune imbracate in piele Nappa
    Inspirandu-se de la bratara metalica a unui ceas de lux, realizata dintr-o multitudine de piese asamblate intre ele, echipa DS Automobiles a realizat o baza si un spatar de scaun dintr-o singura bucata de piele si fara niciun fel de cusaturi, pentru a crea un confort de exceptie. Pentru scaune s-a folosit spuma de inalta densitate si mai mult material decat pentru un scaun traditional. Confortul este superior si se mentine odata cu trecerea anilor, gratie unui material mai dens. Intinsa, bucata de piele masoara 450 de milimetri in lateral. Dupa ce este modelata, aceasta se reduce la 60 de milimetri. Pielea Nappa de calitate superioara provine direct de la vaci crescute pentru carnea lor, care traiesc pe campuri fara sarma ghimpata. Pe grosimea de 4 milimetri, se foloseste doar cea mai buna parte a pielii. Noua grosime obtinuta este apoi vopsita cu o culoare speciala: Noir Basalte sau Gris Perle. Functiile de masaj, incalzire si ventilatie contribuie la confortul oferit de scaune.
    “Noul DS 7 intruchipeaza viziunea marcii DS Automobiles asupra artei de a calatori in stilul frantuzesc. Pe langa elementele de baza specifice acestui segment, Noul DS 7 primeste cateva atuuri distinctive, in special in ceea ce priveste interiorul si selectia de materiale, precum si expertiza DS in materie de automobile, cu un sasiu sigur si usor si motorizari extrem de puternice si eficiente. Aceasta asociere reflecta confortul si dinamismul modelelor marcii DS Automobiles.” Agnes Tesson Faget, Director Produs.
    Motorizari hybrid benzina/electric extrem de performante si motore multi-energie
    Lider in segmentul vehiculelor multi-energie, cu cele mai scazute emisii de CO2 in Europa in ultimii doi ani si multipla campioana la Formula E, DS Automobiles propune mai multe tipuri de motorizari pentru Noul DS 7, inclusiv o gama larga de versiuni plug-in hybird cu 225, 300 si 360 CP.
    Noul DS 7 E-TENSE 225 este echipat cu o motorizare pe benzina PureTech 180 si un motor electric de 110 CP, cuplate la cutia de viteze automata cu 8 rapoarte si tractiune pe 2 roti motrice.
    Noile DS 7 E-TENSE 4×4 300 si DS 7 E-TENSE 4×4 360 introduc tractiunea pe patru roti motrice, cu un motor PureTech 200 si un motor electric de 110 si 112 CP pe fiecare punte. Versiunea 360 primeste reglaje specifice, realizate de echipa DS PERFORMANCE.
    O baterie noua de 14.2 kWh ofera o autonomie de pana la 65 de kilometri in ciclu combinat WLTP cu zero emisii si de pana la 81 de kilometri in ciclul urban. Timpul de incarcare este de aproximativ 2 ore cu un incarcator de 7.4kW.
    Motorizarea BlueHDi 130 este in continuare disponibila in gama. In afara Europei, motoarele pe benzina PureTech cu 130, 215 si 225 CP vor fi, de asemenea, disponibile.
    Noul DS 7 se afla printre cele mai eficiente modele din clasa sa, in special datorita greutatii sale reduse.
    Noul DS 7 E-TENSE 4×4 360
    Spiritul Grand Touring al marcii DS Automobiles este intruchipat de Noul DS 7 E-TENSE 4×4 360. Pentru a sustine acest aflux de putere (motor pe benzina de 200 cai putere, motor electric fata de 110 cai putere si motor electric spate de 112 cai putere), Noul DS 7 E-TENSE 4×4 360 beneficiaza de reglajele speciale realizate de catre DS PERFORMANCE, in special prin gestionarea optimizata a energiilor. Modelul beneficiaza de aplicatia DS ENERGY COACH care permite conducatorului auto sa maximizeze recuperea de energie in fazele de franare. sasiul este coborat cu 15mm, ecartamentul este mai lat (+24mm in fata, +10mm in spate), iar franele fata au un diametru de 380 de milimetri, cu etriere ce poarta semnatura DS PERFORMANCE. Jantele noi BROOKLYN de 21 inch vin in completarea noii nuante Lacquered Grey al carei efect sidefat pune in valoare liniile si carisma acestei versiuni. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 5,6 secunde, iar pornirea-oprirea pe o distanta de 1.000 de metri se realizeaza in 25,4 secunde.
    Tehnologia de la bordul noului DS 7
    Sistemul de infotainment este una dintre noutatile majore aduse de Noul DS 7 prin includerea SISTEMULUI DS IRIS. Noua solutie introduce o interfata complet reproiectata, in totalitate configurabila, responsiva si fluida si sustinuta de recunoastere vocala in limbaj natural. Ecranul tactil 12” de inalta rezolutie redesenat afiseaza un meniu format din widget-uri pentru a accesa toate functiile cu un singur gest: pentru a controla navigatia conectata, climatizarea, sursele audio digitale si informatiile cu privire la condus. Ecranul de mari dimensiuni, usor de utilizat, permite, de asemenea, afisarea imaginilor din fata si din spate, oferite de noile camere digitale de inalta rezolutie si ofera acces la functia Mirror Screen prin wi-fi.
    Un nou panou de instrumente digital de 12 inch, cu afisaje care pot fi modificate si personalizate, prezinta o noua grafica, cu toate informatiile esentiale, cum ar fi fluxul de energie pe versiunile plug-in hybrid.
    Tehnologii unice in segment
    Noul DS 7 beneficiaza de tehnologii de ultima generatie, pentru un plus de confort si relaxare la bord, precum DS ACTIVE SCAN SUSPENSION si DS NIGHT VISION.
    Sistemul DS ACTIVE SCAN SUSPENSION este unul cu totul inedit in segment. Acesta se bazeaza pe o camera video amplasata in partea superioara a parbrizului, pe patru senzori de altitudine si trei accelerometri care scaneaza in timp real imperfectiunile drumului. Datele sunt transmise catre un calculator care actioneaza independent asupra fiecarei roti.
    DS NIGHT VISION ofera o vizibilitate excelenta pe timp de noapte. O camera cu infrarosu amplasata la nivelul grilei fata detecteaza prezenta pietonilor, biciclistilor si a animalelor in fata vehiculului pe o distanta de pana la 100 metri. Imaginile furnizate de camera sunt afisate pe tabloul de bord, iar pietonii sau animalele sunt incadrate cu galben, apoi cu rosu dublat de un semnal sonor, in functie de cat de iminent este pericolul.
    Siguranta este optimizata cu DS DRIVER ATTENTION MONITORING si DS DRIVE ASSIST, sistemul de rulare semi-autonoma de nivel 2.
    DS DRIVER ATTENTION MONITORING evalueaza atentia soferului si monitorizeaza traiectoria masinii cu ajutorul a doua camere video. In cazul in care este detectata o stare de somnolenta sau o lipsa de atentie, sistemul emite un avertisment sonor care se aude in habitaclu si este afisat pe ecranul central.
    Noul DS 7 este echipat cu DS DRIVE ASSIST, sistemul de rulare semi-autonoma de nivel 2, ce asigura un nivel ridicat de confort si siguranta la bord. Viteza este ajustata in functie de mediul in care ruleaza DS 9. Sistemul foloseste senzori pentru a pozitiona perfect vehiculul pe banda de rulare, controland directia.  DS DRIVE DS DRIVE ASSIST functioneaza la viteze de pana la 180km/h (in functie de legislatia tarii) si gestioneaza viteza si traiectoria masinii, sub supravegherea conducatorului auto, garantand confortul si relaxarea la volan.

    Vizualizari: 1039
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »