rss

Noul concept de interior - Porsche Driver Experience - debuteaza pe modelele Cayenne

  1. 16/04/2023
    Vezi toate fotografiile (4)

    Odata cu noul Cayenne, care isi va sarbatori premiera mondiala pe 18 aprilie la Salonul Auto Shanghai din China, Porsche introduce un concept nou de afisaj si control. Porsche Driver Experience reprezinta un afisaj complet digital, o individualizare versatila si o utilizare intuitiva. In centru, accentul este pus pe axul soferului. Cele mai importante comenzi sunt grupate in jurul volanului. Acest lucru creeaza o noua experienta de condus si mai intensa.
    Habitaclul de lux preia elemente de la modelul sport electric Taycan si le transfera pentru prima data pe un Porsche cu motor cu combustie. Acesta include un instrumentar de bord digital cu un design cu linii curbe, cu optiuni de afisare variabile, o consola centrala reproiectata si un volan de ultima generatie. Selectorul de viteze automat este acum amplasat in dreapta volanului. Aceasta pozitionare face loc unui controler mare al climatizarii, situat pe consola centrala, pe un panou negru cu design sofisticat. Pasagerii experimenteaza un nou nivel de interactiune cu automobilul si cu soferul, prin intermediul afisajului optional pentru pasageri. Functiile de conectivitate optimizate completeaza noul concept de interior.
    Axat pe sofer si interactiv: noul habitaclu al modelului Cayenne
    Soferii si pasagerii descopera un habitaclu complet nou in Porsche Cayenne. Acesta se concentreaza si mai mult asupra soferului, cu noi elemente interactive, dar modifica experienta de drum inclusiv pentru pasageri. Instrumentarul de bord este acum un afisaj curbat de 12,6 inchi, complet digital, independent, care nu mai trebuie acoperit, fapt care ii confera un aspect modern si subtire. In functie de nivelul de echipare, soferul poate alege dintre pana la sapte optiuni de afisaj pe panoul de bord. Turometrul, sistemul de navigatie online, sistemul de asistenta pentru vedere pe timp de noapte sau sistemul de asistenta la condus 3D pot fi selectate pentru a fi in prim-plan. De asemenea, soferul poate opta pentru o vizualizare foarte redusa sau pentru o vizualizare in mod clasic, acesta din urma transferand designul tipic Porsche al instrumentarului de bord - cu cinci ecrane analoage - in era digitala.
    O caracteristica principala a noului Porsche Driver Experience este echilibrul corect intre elementele digitale si cele analoage. De asemenea, toate comenzile importante pentru experienta de conducere sunt grupate direct in jurul volanului. Normal, ca pentru orice Porsche, noul buton de pornire a motorului se afla in stanga volanului. Selectorul de viteze se afla acum in dreapta volanului, intre panoul de instrumente si afisajul central. Acest lucru face loc pe consola centrala pentru un nou panou de control al climatizarii, de mari dimensiuni, cu comenzi analogice si mai mult spatiu de depozitare. De asemenea, la noul Cayenne, Porsche a plasat maneta de comanda complet reproiectata pentru sistemele de asistenta a soferului direct pe volan.
    Noul volan sport multifunctional provine de la 911 si a fost complet refacut fata de modelul anterior, cu un design de inalta calitate, modern si sportiv. Selectorul pentru modurile de condus - Normal, Offroad, Sport si Sport Plus - direct de pe volan, este acum standard. Noul buton de comutare pentru selectarea functiilor si temelor grafice din instrumentarul de bord este, de asemenea, amplasat direct pe volan, la fel si comenzile pentru afisajul head-up optional.
    Noul panou de control al climatizarii de pe consola centrala, cu suprafata sa de sticla intr-un panou negru, confera un aspect deosebit. Setarile pentru aerul conditionat pot fi efectuate rapid si intuitiv pe suprafata de control clar organizata. Combinatia dintre recunoasterea tactila si feedback-ul tactil cu comutatoarele mecanice ale climatizarii, precum si cu un control fizic al volumului asigura o functionalitate care este atat haptica, cat si estetica.
    Afisajul central de inalta rezolutie de 12,3 inchi este centrul de control al Porsche Communication Management (PCM). Ca si pana acum, soferul poate opera aici numeroase functii de conducere si de confort, precum si functiile standard de navigatie online si multimedia. O caracteristica complet noua la Porsche Cayenne este ecranul de 10,9 inchi integrat pentru pasager, care este optional. Ecranul tactil suplimentar ii permite pasagerului din fata sa il degreveze pe sofer de anumite operatiuni, de exemplu prin operarea navigatiei sau prin selectarea unui serviciu media. O folie speciala asigura faptul ca ecranul nu poate fi vazut de pe scaunul soferului. Acest lucru inseamna ca videoclipurile pot fi difuzate pe ecranul pasagerului fara a distrage atentia soferului.
    O senzatie de lux si sportivitate
    Porsche Cayenne este cea mai sportiva masina din segmentul sau - iar interiorul sau reflecta si el acest lucru. Ambianta sportiva combina functionalitatea dinamica cu confortul luxos si caracteristicile de design tipice pentru Cayenne. Porsche prezinta noul concept de control al noului Cayenne intr-un design curat, care pune accentul pe latime. Intregul panou de instrumente, consola centrala si partea superioara a interiorului portierei au fost complet reproiectate. Accentul orizontal sporit al tabloului de bord face ca interiorul sa para si mai lat. Gurile de aerisire cu un design elegant sunt aliniate vertical, in stilul tipic Cayenne. Pentru prima data, Porsche le-a proiectat pe toate fara lamele.
    Conectivitate mult extinsa
    Porsche a imbunatatit si mai mult conectivitatea in noul Cayenne. O zona de depozitare racita pentru smartphone-uri, cu functie de incarcare prin inductie, este oferita in mod standard. Temperatura mai redusa permite o putere de incarcare optimizata de pana la 15 wati. Integrarea extinsa a serviciilor online ofera noi modalitati de interactiune, cum ar fi utilizarea asistentului vocal Siri pentru operarea functiilor automobilului. De asemenea, doua porturi USB-C sunt incluse in compartimentul de depozitare din fata si alte doua porturi USB-C sunt situate in zona din spate a consolei centrale. Toate porturile USB ofera o functie de incarcare rapida. Cele din fata conecteaza smartphone-ul la Porsche Communication Management (PCM). Pentru a cupla un smartphone cu masina, tot ce trebuie sa faceti este sa scanati codul QR afisat de PCM pe acesta. Asa puteti folosi numeroase alte functii de conectivitate, inclusiv Apple CarPlay®️ si Android Auto®️, precum si aplicatii integrate, cum ar fi Spotify®️ si Apple Music®️.
    Cu noua functie In-Car Video, videoclipurile pot fi vizionate direct in PCM prin intermediul furnizorului de streaming Screenhits TV®️ - atat pe afisajul central atunci cand masina este stationara, cat si pe afisajul pasagerului in mers.

    Vizualizari: 652