rss

Noul BMW X4 de la 37.900 euro

  1. 10/03/2014
  2. Tags: BMW X4
    Vezi toate fotografiile (11)

    Noul BMW X4 combina calitatile traditionale ale gamei de succes BMW X cu eleganta sportiva a coupe-ului clasic si introduce conceptul unic Sports Activity Coupe in segmentul premium al clasei medii.

    Pedigriul dinamic este subliniat de gama vasta de motoare care beneficiaza de avantajele tehnologiei TwinPower Turbo, sistemul de tractiune integrala xDrive si o mare varietate de dotari standard precum directia sport variabila, Performance Control si volanul sport imbracat in piele cu clapete de schimbare a vitezelor.

    Disponibilitate si preturi pentru Romania


    Noul model va debuta pe piata din Romania in vara acestui an. Cea mai accesibila motorizare este versiunea BMW X4 xDrive20d, disponibila la un pret de 37900 Euro fara TVA. Varful de gama diesel este BMW X4 xDrive35d, disponibil pentru 49300 Euro fara TVA, in timp ce BMW X4 xDrive35i are un pret de 46900 Euro fara TVA.

    Gama de modele este completata de X4 xDrive20i (38100 Euro fara TVA), X4 xDrive28i (42800 Euro fara TVA) si X4 xDrive30d (4600 Euro fara TVA). Toate modele sunt echipate standard cu o cutie de viteze automata cu opt trepte, cu exceptia X4 xDrive20d.

    Aparitie extrovertita si dinamica


    Noul BMW X4 se bazeaza pe platforma tehnologica a BMW X3, dar afiseaza un caracter sportiv propriu si duce dinamica la un nivel complet nou. Toate acestea sunt clare atunci cand privesti noul model din fata. Prizele largi de aer pozitionate la limita exterioara a partii frontale si liniile care accentueaza spoilerul fata permit noului BMW X4 - cu traditionalele faruri BMW rotunde duble si proiectoarele frontale de ceata (optional, ambele pot dispune de tehnologia LED) - sa-si maximizeze prezenta vizuala pe sosea. Linia acoperisului isi atinge punctul maxim deasupra conducatorului, dupa care coboara usor pana la muchia hayonului, mimand limbajul de design al unui coupe sport clasic. Linia mediana a profilului, un alt element distinctiv al designului marcii, este divizata in doua la X4. Prima sectiune urca dinamic din pasajele rotilor fata spre manerele usilor spate, in timp ce a doua parte atrage privirea spre sculptura musculoasa a aripilor spate. Partea spate, completata de stopurile LED de forma literei L in stilul exclusiv X4, si designul cu aspect de difuzor evidentiaza calitatile dinamice remarcabile ale noului BMW X4.

    Pozitia conducatorului si a pasagerului din fata este coborata cu 20 de milimetri fata de BMW X3. In combinatie cu designul cu "doua locuri" din spate, aceasta accentueaza caracterul exclusivist, de coupe al noului model. In acelasi timp, BMW X4 ofera un nivel generos de spatiu pentru cinci adulti si, prin divizarea standard 40:20:40 a spatarului banchetei spate, un nivel ridicat de variabilitate si ergonomie.

    Putere fara egal a motoarelor, rafinament superior

    Pentru pastrarea caracterului sportiv al noului BMW X4, clientii pot alege unul dintre cele trei motoare pe benzina si tot atatea propulsoare diesel din gama de motorizari BMW EfficientDynamics - puterile celor sase motoare variaza intre 135 kW/184 CP si 230 kW/313 CP. Toate propulsoarele indeplinesc standardele EU6 privind emisiile, ceea ce inseamna costuri de inmatriculare zero. Tehnologia BMW TwinPower Turbo a motoarelor revolutionare ofera garantia unor performante deosebite combinate cu un consum redus semnificativ.

    De exemplu, varful motorizarilor pe benzina de la BMW X4 xDrive35i (consum de combustibil urban/extraurban/mixt: 10,7/6,9/8,3 l/100 km; emisii CO2 mixte: 193 g/km) dezvolta o putere de 225 kW/306 CP  si un cuplu de 400 Nm. BMW X4 xDrive35i are nevoie de doar 5,5 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h. Gama de motoare de benzina este completata cu doua versiuni cu patru cilindri, X4 xDrive20i si X4 xDrive28i, dezvoltand 135 kW/ 184 CP, respectiv 180 kW/ 245 CP.

    Un reper de eficienta este BMW X4 xDrive35d cu un consum de combustibil urban/extraurban/mixt: 6,7/5,5/6,0 l/100 km; emisii CO2 mixte: 157 g/km. Motorul de 3,0 litri, cu sase cilindri dispusi in linie, genereaza 230 kW/313 CP, in timp ce varful curbei de cuplu este atins la 630 Nm. BMW X4 xDrive35d accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,2 secunde.
    Si motorul diesel de 2,0 litri de generatie noua de la BMW X4 xDrive20d (consum de combustibil urban/extraurban/mixt: 5,8-5,4*/5,1-4,8*/5,4-5,0* l/100 km; emisii CO2 mixte: 141-131* g/km) cu transmisie Steptronic cu opt trepte impune standardele atunci cand vine vorba de economie de combustibil si emisii CO2. Propulsorul cu patru cilindri produce 140 kW/190 CP si atinge un cuplu maxim de 400 Nm. Gama de motorizari este completata de X4 xDrive 30d care dezvolta 190 kW/ 258 kW.

    BMW EfficientDynamics: placerea condusului si economie de combustibi
    l.

    Fara echivalent, pachetul de tehnologii BMW EfficientDynamics minimizeaza consumul si emisiile si la noul BMW X4. Sunt incluse dotari precum functia Auto Start Stop si functia "coasting" (mers liber, cu decuplarea automata a motorului de la transmisie la ridicarea acceleratiei; daca automobilul este echipat cu transmisie automata), Brake Energy Regeneration (generarea energiei la franare) si gestionarea inteligenta a componentelor auxiliare - toate asigura un grad remarcabil de eficienta in combinatie cu placerea maxima a condusului. Disponibile ca optiune pentru cresterea eficientei sunt si anvelopele cu rezistenta redusa la inaintare (ajunse la a patra generatie), care reduc emisiile CO2 ale diferitelor variante BMW X4 cu alte 7 g/km.

    BMW ConnectedDrive: Services & Apps and assistance systems.


    Dotarile BMW ConnectedDrive disponibile la noul X4 permit ca BMW sa-si reafirme pozitia de lider in realizarea unei interconectari intre conducator, automobil si mediul inconjurator. Printre punctele de atractie ale noului BMW X4 sunt BMW Head-Up Display integral color, High Beam Assistant (asistare a fazei lungi) cu efect anti-orbire si Driving Assistant Plus, care include Lane Departure Warning (avertizare la parasirea benzii), Active Cruise Control (tempomat activ) cu functie Stop & Go, protectie preventiva a pietonilor si sistem Collision Warning (avertizare de coliziune - actioneaza franele pana la maximum cand situatia o impune). Pe langa acestea, noul model beneficiaza de toata gama de functii BMW care permit accesul la internet. Acestea includ webradio, suport pentru aplicatii de muzica on-demand, asa cum este AUPEO! sau Deezer, sau alte aplicatii, precum M Lap Timer.
    Datele de consum sunt calculate conform ciclului de testare al Uniunii Europene. *Datele de consum pentru configuratie cu anvelopele optionale cu rezistenta redusa la inaintare, montate pe jante din aliaj usor, model Streamline 306 de 17 toli.

    Vizualizari: 12786