rss

Noul BMW X1 M35i xDrive.

  1. 09/07/2023
    Vezi toate fotografiile (40)

    Un model de performanta cu caracterul M inconfundabil devine noul varf de gama BMW X1. Noul BMW X1 M35i xDrive se bazeaza pe placerea spontana de a conduce care se afla in centrul conceptului de Sports Activity Vehicle (SAV) compact, cu un impuls de dinamica, agilitate si precizie pentru care modelele M sunt renumite. Propulsorul cu patru cilindri face parte din noua generatie modulara de motoare BMW Group Efficient Dynamics si foloseste tehnologia M TwinPower Turbo pentru a inregistra o putere maxima de 221 kW/300 CP in Europa – ajungand chiar la 233 kW/317 CP in SUA si alte piete selectate.
    Noul BMW X1 M35i xDrive ajunge de la 0 la 100 km/h in 5,4 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h. Tehnologia specifica M a sasiului - care optional include frane M Compound in premiera pentru un model de performanta - face echipa cu tractiunea integrala inteligenta BMW xDrive pentru a oferi caracteristici de performanta sublime. Caracterul mai clar al noului BMW X1 M35i xDrive este evident atat in interior, cat si in exterior. Noul varf de gama vine cu un design exclusiv si caracteristici de echipare rezervate initial pentru masinile de inalta performanta de la BMW M GmbH. Acestea includ cele doua perechi de tevi de esapament si scaunele M Sport optionale cu sigla M iluminata.
    Noul BMW X1 M35i xDrive este printre primele modele care prezinta noul BMW iDrive cu QuickSelect si sistem de operare BMW 9. Lansarea pe piata a noului BMW X1 M35i xDrive va incepe in octombrie 2023 in SUA. Livrarile in Europa vor incepe in noiembrie 2023. Varful de gama va fi construit la uzina BMW Group din Regensburg, impreuna cu toate celelalte variante ale noului BMW X1, inclusiv modelul electric BMW iX1.
    Motor nou, cu patru cilindri, cu putere suplimentara
    Cea mai puternica versiune a propulsorului cu patru cilindri, pe benzina, din cea mai recenta generatie modulara de motoare ofera puterea bruta pe care noul BMW X1 M35i xDrive o transforma intr-o performanta captivanta. Diverse inovatii diferentiaza aceste noi motoare de generatia precedenta. Acestea includ adoptarea ciclului Miller, porturile de admisie si camerele de ardere reproiectate si modificari ale distributiei arborelui cu came, injectiei, sistemului de aprindere si directionarii gazelor de esapament.
    Printre caracteristicile specifice M ale motorului de 2,0 litri se numara o noua antrenare a arborelui cotit, extrem de robust, un sistem optimizat de alimentare cu ulei pentru pistoanele cu canale de racire si carcasele si capacele lagarului principal preluate de la ultima generatie de motor cu sase cilindri dispusi in linie, pe benzina. Tehnologia M TwinPower Turbo a fost imbunatatita prin cresterea performantei sistemului de supraalimentare si a racirii indirecte a aerului de alimentare, in acelasi timp cu introducerea injectiei duble pentru prepararea amestecului in functie de punctul de incarcare. De asemenea, este echipat cu distributie variabila VANOS a arborelui cu came cu alimentare optimizata cu ulei pentru servomotor si distributie complet variabila VALVETRONIC a supapelor. Motorul genereaza puterea maxima intre 5.750 si 6.500 rpm, in timp ce cuplul maxim de 400 Nm este disponibil de la 2.000 pana la 4.500 rpm.
    Livrarea puterii noului motor cu patru cilindri este insotita de o acustica plina de emotie a sistemului de evacuare specific M. Noul BMW X1 M35i xDrive este primul model de performanta de la BMW M GmbH al carui esapament este evacuat prin doua perechi de tevi duble. Amplasate mult in stanga si in dreapta difuzorului, acestea reprezinta o caracteristica a modelelor de inalta performanta de la BMW M si au fost adoptate acum de cel mai puternic membru al gamei SAV compacte.
    Transmisie Steptronic cu sapte trepte, cu dublu ambreiaj, si M Sport Boost
    Transmisia Steptronic cu sapte trepte disponibila la noul BMW X1 M35i xDrive iese in evidenta prin actiunea ultrarapida de schimbare a vitezelor. Clapetele de schimbare de pe volan permit interventii manuale rapide in procesul de selectie a treptelor.
    De asemenea, functia M Sport Boost este disponibila pentru impulsuri rapide de viteza. In acest caz, toate sistemele de propulsie si sasiu sunt comutate la setarea lor cea mai sportiva atunci cand conducatorul actioneaza clapeta de schimbare din stanga timp de cel putin o secunda.
    Tractiune si agilitate supreme: tractiune integrala BMW xDrive, diferential mecanic cu patinare limitata pe puntea fata
    Sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive asigura distributia cuplului intre rotile din fata si cele din spate in functie de situatie. Sistemul este interconectat in orice moment cu tehnologia de control al sasiului. Un ambreiaj suspendat cu control electrohidraulic permite directionarea cuplului si catre rotile din spate in cateva milisecunde, oferind un nivel semnificativ mai mare de tractiune, stabilitate directionala si sportivitate in maniera BMW.
    Sistemul de tractiune integrala este ajutat in misiunea sa de diferentialul mecanic cu patinare limitata incorporat in transmisia Steptronic cu sapte trepte a noului BMW X1 M35i xDrive. Aceasta contribuie la limitarea diferentei de viteza dintre rotile din fata. Cu un factor de blocare de pana la 26%, creste tractiunea pe teren alunecos sau in conditii meteorologice nefavorabile, in acelasi timp cu cresterea agilitatii si a dinamicii de manevrare la abordarea virajelor cu viteza.
    Suspensie M adaptiva si directie sport in specificatia standard
    Specificatiile standard pentru noul BMW X1 M35i xDrive includ suspensie M adaptiva, ale carei amortizoare reglabile controlate mecanic si cu frecventa selectiva beneficiaza atat de agilitate, cat si de confort pe distante lungi. Varfurile de presiune din interiorul amortizoarelor sunt aplatizate cu ajutorul unor supape suplimentare care sunt active pe partea de detenta. Ca rezultat, sistemul ofera un raspuns confortabil la absorbtia denivelarilor minore de pe suprafata de rulare, combinate cu caracteristici sportive ale amortizoarelor in situatii dinamice de condus.
    Tehnologia specifica M de sasiului de pe modelul de performanta aduce si o scadere cu 15 milimetri a garzii la sol in comparatie cu alte variante de model BMW X1. Directia sport, care vine tot ca dotare standard, combina sistemul Servotronic cu asistenta de putere in functie de viteza, cu un raport de cremaliera foarte direct.
    Sistem de franare integrat cu optiunea de frane M Compound
    Sistemul de franare integrat in noul BMW X1 M35i xDrive genereaza un nivel de oprire care se potriveste exact cu comenzile conducatorului, oferind in acelasi timp un raspuns excelent prin pedala de frana. Acesta reuneste functiile de activare a franei, de amplificare a franei si de control al franarii intr-un modul compact, in timp ce un actuator electric este utilizat pentru a declansa presiunea de franare necesara.
    Noul BMW X1 M35i xDrive este primul model de performanta de la BMW M GmbH care este oferit cu optiunea de frane M Compound, care cuprinde frane cu etrier fix, cu patru pistoane, cu discuri perforate de 385 de milimetri pe puntea fata, respectiv sistem cu etrier flotant, cu un singur piston, cu frana de parcare integrata si discuri de 330 de milimetri pe cea spate. Discurile de frana ventilate sunt compuse dintr-un inel din fonta si o camera din aluminiu. Franele M Compound ofera o franare foarte confortabila, un sentiment deosebit si o putere de oprire stabila chiar si la sarcini mari. In plus, masa a fost redusa la minimum, iar masele nesuspendate sunt substantial mai mici in comparatie cu sistemele de franare conventionale. Etrierele sunt vopsite in gri si poarta sigla M.
    Sistem de control al patinarii rotilor pentru o agilitate mai accentuata
    O contributie remarcabila - alaturi de sistemul DSC (controlul dinamic al stabilitatii) - la combinatia mereu prezenta a BMW X1 M35i xDrive de echilibru de manevrabilitate completa si agilitate suprema este sistemul de control al patinarii rotilor. Aici, functia de control al tractiunii este integrata in managementul motorului. Acest lucru elimina caile lungi ale semnalului catre unitatea de control DSC, ceea ce inseamna ca intrarile corective sunt aplicate de pana la 10 ori mai rapid decat in sistemele conventionale si cu o precizie exceptionala. Astfel, sistemul de control al patinarii rotilor asigura tractiune optima (chiar si pe drumuri alunecoase), liniste deplina in linie dreapta in cazul unei acceleratii puternice si stabilitate directionala excelenta in viraje.
    Jante M de 19 inchi, din aliaj usor, ca echipare standard
    Jantele M de 19 inchi, din aliaj usor si cu design twin-spoke, completeaza specificatiile de sasiu personalizate ale noului BMW X1 M35i xDrive. Jantele standard din aliaj usor sunt echipate cu anvelope mai late cu 20 de milimetri decat la modelul anterior, pentru a oferi un potential de manevrabilitate dinamica si mai mare. Jantele M de 20 de inchi, din aliaj usor si cu design exclusivist cu twin-spoke si anvelopele sport se regasesc pe lista de optiuni.
    Design si echipare.
    O privire exclusiva spre performanta M caracteristica.
    Noul BMW X1 M35i xDrive se deosebeste de partenerii sai din portofoliul SAV compact nu numai datorita atributelor superioare de performanta, ci si prin designul distinctiv. Elementele specifice M ale designului reflecta caracterul sportiv al noului varf de gama.
    Interiorul noului BMW X1 M35i xDrive ofera deja o ambianta sportiva surprinzatoare prin specificatiile standard, iar aura distinctiva poate fi imbunatatita si mai mult cu optiuni exclusive, cum ar fi scaunele M Sport. Continutul specific M de pe ecranul central curbat BMW - un grup complet digital de monitoare format din afisajul de informatii de 10,25 inchi (26,04 cm) si displayul central cu o diagonala a ecranului de 10,7 inchi (27,18 cm) - accentueaza atentia conducatorului asupra experientei de condus sportiv. In plus, cea mai puternica varianta a modelului SAV compact poate fi specificata si cu aproape intreaga gama de optiuni oferite pentru BMW X1 atunci cand vine vorba de optimizarea placerii de a conduce, confort si individualitate.
    Design independent cu detalii M familiare: grila M cu bare duble orizontale, capace M pentru oglinzile exterioare, cvartet de tevi de esapament
    Elementele de design specifice M ale noului BMW X1 M35i xDrive sunt marturie pentru cerintele tehnice ale unui automobil foarte sportiv in ceea ce priveste furnizarea de aer de racire si echilibrul aerodinamic. Un spoiler frontal cu prize de aer deosebit de mari asigura ca motorul, transmisia si franele pot continua sa functioneze in ferestrele lor de temperatura optima in orice moment, chiar si in conditii de condus la limita. Extensiile proeminente ale pragurilor laterale, un spoiler de plafon specific modelului si un difuzor spate cu incrustatie de difuzor prezinta clar caracterul de performanta al noului varf de gama.
    Grila BMW M a noului BMW X1 M35i xDrive poarta sigla M. Grila are si bare duble orizontale - un detaliu intalnit anterior doar la modelele de inalta performanta de la BMW M GmbH. Cand automobilul este privit din lateral, capacele M negre ale oglinzilor exterioare, cu design cu doua tije, sunt un indiciu al statutului ridicat. O alta caracteristica de identificare vine sub forma celor patru tevi de evacuare - fiecare cu un diametru de 80 de milimetri -, integrate in difuzorul spate specific modelului. Ca si in cazul modelelor de inalta performanta mentionate mai sus, cele doua perechi de tevi de esapament, pozitionate in extremele partii spate a BMW X1 M35i xDrive, semnaleaza cu o claritate inconfundabila prezenta celui mai bun motor din acea gama de modele.
    Interior specific M, optional cu scaune M Sport
    De asemenea, designul specific M al cockpitului joaca rolul sau in crearea unei experiente foarte intense de performanta in habitaclu. Punctele de atractie includ panoul de instrumente acoperit cu Alcantara, elementele ornamentale de interior in Aluminium Hexacube Dark, tapiteria plafonului de culoare antracit, ornamentele M pentru praguri, pedalele M, grafica specifica M a ecranului central curbat BMW - optional, si BMW Head-Up Display -, precum si volanul M cu piele si cu clapete pentru schimbarea vitezelor.
    Echiparea standard pentru noul BMW X1 M35i xDrive aduce si scaune sport Sensatec/Alcantara de culoare neagra si cusaturi de contrast albastre. Alternativ, acestea pot fi comandate ca optiune cu piele Vernasca cu matlasare speciala in forma de romb. De asemenea, pe lista de optiuni se afla si scaunele M Sport. Acestea ofera o gama larga de reglaje electrice (inclusiv functia de memorie pentru scaunul conducatorului), au tetiere integrate si au sigla M iluminata in sectiunea superioara a spatarelor.
    Ambianta interioara foarte sportiva este combinata cu functionalitatea nerestrictionata. Spatarul banchetei noului BMW X1 M35i xDrive este divizat si se rabateaza in raport 40:20:40, iar unghiul de inclinare al fiecarei sectiuni poate fi ajustat individual. Reglarea optionala inainte/inapoi pentru scaunele din spate aduce un plus de versatilitate. Capacitatea portbagajului poate fi marita de la 540 de litri la maximum 1.600 de litri.
    Optiunile sofisticate permit personalizarea precisa
    Un pachet M Sport Pro, specific modelului, este disponibil ca optiune pentru BMW X1 M35i xDrive. Acesta adauga ornamente exterioare Shadowline M lucioase cu elemente extinse si lumini M Shadowline la designul exterior deja expresiv al masinii. Sunt incluse si sistemul de franare M Sport cu etriere rosii, plus scaunele M Sport si centurile de siguranta M.
    Noul BMW X1 M35i xDrive vine echipat standard cu climatizare automata pe doua zone, BMW Live Cockpit Plus, care include sistem de navigatie BMW Maps, sine M de acoperis de culoare negru lucios, operare automata a hayonului si un senzor de ploaie cu activare automata a farurilor, plus patru porturi USB-C si doua prize de alimentare 12V. Printre celelalte optiuni disponibile pentru a accentua suplimentar caracterul premium al automobilului se numara un pachet de oglinzi interioare si exterioare, iluminare ambientala, un acoperis panoramic din sticla si sistemul de sonorizare Harman Kardon.
    De asemenea, o gama larga de sisteme de ultima generatie care permit condusul si parcarea autonome poate fi specificata pentru modelul de performanta. Deja sunt disponibile standard sistemul de avertizare a coliziunii frontale, tempomatul cu functie de franare si asistentul de parcare, inclusiv camera de asistenta pentru marsarier si asistentul de marsarier. Totodata, lista de dotari optionale include asistentul de control al directiei si al benzii, tempomat activ cu functie Stop&Go, navigatie activa si functia de avertizare la iesire, precum si functiile Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder si Remote Theft Recorder. Functiile existente pot fi actualizate prin intermediul facilitatii de actualizare software de la distanta, care face posibila si adaugarea de noi functii (disponibilitatea depinde de hardware-ul montat in automobil si de conditiile pietei).
    Afisaj si sistem de control/operare, conectivitate.
    BMW iDrive actualizat cu QuickSelect si sistemul de operare BMW 9.
    Noul BMW X1 M35i xDrive este unul dintre primele modele ale marcii care prezinta versiunea actualizata a sistemului de control/operare BMW iDrive cu QuickSelect si sistem de operare BMW 9. Pentru a face ca selectarea si operarea a numeroase functii si servicii digitale sa fie si mai intuitive si confortabile, cea mai recenta generatie BMW iDrive ofera un ecran de pornire cu design nou si functionalitate QuickSelect. Acest lucru aduce o structura de meniu imbunatatita, inspirata de la dispozitivele electronice de larg consum. Afisand informatiile potrivite la locul potrivit, noul BMW iDrive imbunatateste experienta de condus concentrata si sigura a masinii.
    Sistemul BMW iDrive actualizat cu QuickSelect din noul BMW X1 M35i xDrive este sustinut de sistemul de operare BMW 9. Aceasta tehnologie permite o oferta mai larga de continut digital pentru informatii si divertisment, cicluri mai scurte de actualizare a functiilor si acces imbunatatit la o serie de servicii online specifice. De asemenea, BMW iDrive cu QuickSelect face echipa cu ecranul central curbat BMW si Asistentul Personal Inteligent BMW si, prin urmare, este adaptat perfect pentru operare prin intermediul ecranului tactil si al limbajului natural.
    BMW iDrive cu QuickSelect: functiile sunt afisate la un singur nivel si pot fi activate cu ajutorul tehnologiei de acces rapid
    Noul ecran de pornire al sistemului de operare BMW 9 afiseaza in orice moment vizualizarea hartii sistemului de navigatie sau alte elemente grafice configurabile individual. La acelasi nivel, pictogramele de functie apar intr-un aranjament vertical pe partea conducatorului a displayului central. Ulterior, conducatorul se poate deplasa intre ele cu o glisare verticala a degetului. Tehnologia de acces rapid QuickSelect permite accesarea directa a functiei solicitate si fara a fi necesara trecerea printr-un submeniu. Si odata ce setarile relevante au fost alese, o atingere rapida pe pictograma de pornire de la limita inferioara a monitorului este tot ce este nevoie pentru a reveni la ecranul de pornire. Acum, alaturi de simbolul Home sunt simbolurile pentru accesul direct la meniul de control al climatizarii, meniul All Apps si Apple CarPlay® / Android Auto™, daca sunt activate.
    Noua structura plata de meniu face ca activarea functiilor si setarilor sa fie mult mai convenabila. Continutul digital de la bord - la fel ca hardware-ul, sub forma ecranului central BMW - este conceput pentru a spori concentrarea pe conducator pentru care BMW este renumit. Pentru a asigura o operare intuitiva in timpul deplasarii, interfata grafica si structura meniului prezinta un aspect dezvoltat de BMW Group Design, care este deopotriva consistent si caracteristic marcii.
    Gama de servicii digitale poate fi extinsa dupa preferinte
    Printre caracteristicile standard ale BMW iDrive actualizat din noul BMW X1 M35i xDrive se numara cea mai recenta generatie a sistemului de navigatie BMW Maps bazat pe cloud. In plus, serviciile si aplicatiile deja introduse la noul BMW X1 sunt disponibile si cu sistemul de operare BMW 9. De exemplu, Asistentul Personal Inteligent BMW si alti asistenti cu control vocal, BMW ConnectedDrive Store, BMW Remote Software Upgrades, integrarea smartphone prin Apple CarPlay® / Android Auto™ si My Modes pot fi utilizate si la noul BMW X1 M35i xDrive. De asemenea, comandarea unui Personal e-SIM optional asigura ca sistemul de antena al masinii este configurat sa functioneze cu tehnologia mobila 5G.
    Sistemul de operare BMW 9 pune bazele si pentru o selectie foarte personalizabila de servicii digitale suplimentare. Noua oferta BMW Digital Premium ofera clientilor acces la un magazin BMW ConnectedDrive extins. Aceasta inseamna ca pot folosi toate aplicatiile disponibile in tara lor - de exemplu, streaming de muzica, stiri sau jocuri, pe baza de abonament. BMW Digital Premium ofera, de asemenea, functii de navigare BMW Maps imbunatatite si functionalitati extinse pentru Asistentul Personal Inteligent BMW, plus My Modes suplimentare. Beneficiile optionale includ utilizarea datelor pentru toate serviciile digitale si aplicatiile disponibile din BMW ConnectedDrive Store, inclusiv streaming de muzica. BMW Digital Premium poate fi descarcat in masina din BMW ConnectedDrive Store, prin aplicatia My BMW sau de pe web. Clientii pot alege dintre planuri de plata lunare sau anuale, ambele oferind flexibilitate maxima atunci cand alcatuiesc o selectie de servicii digitale adaptate cerintelor lor personale.

    Vizualizari: 592