rss

Noul BMW Serie 5: primele informatii

  1. 24/01/2007
  2. Tags: BMW , BMW, Serie 5
    Vezi toate fotografiile (2)
    Pana la lansarea noii limuzine de clasa mare BMW mai sunt doi ani si ceva (el va aparea spre sfarsitul lui 2009), dar informatii despre designul si tehnica ei au inceput deja sa umple randurile paginilor de Internet.

    Pe masura ce masina (evident camuflata) se afla deja in teste in diferite colturi ale Europei, am aflat ca va merge pe directia lui Serie 3 in ceea ce priveste liniile caroseriei, indepartandu-se de stilul controversat al actualei generatii (unele surse apreciaza ca noul design va fi “conservator, dar in acelasi timp sportiv si agresiv” – deci, ar trebui sa va uitati la ea fara sa ingurgitati in prealabil pastile de greata).

    Apropo de M5, acesta va aparea la sfarsitul lui 2010 si va avea sub capota tot un V10, dar de 5,5 litri, de la care se asteapta o putere de aproximativ 535 CP.

    In ceea ce priveste gama motorizarilor diesel, aceasta se va mari si moderniza, bavarezii lucrand chiar in aceste momente la o noua generatie common-rail, ce va permite injectii la presiuni mai mari (deci mai multi cai putere si cuplu).

    Toate agregatele vor putea fi cuplate fie la transimisii manuale cu 6 trepte, fie la unele semiautomate Steptronic cu acelasi numar de rapoarte.

    In sfarsit, interiorul masinii, in afara faptului ca va fi mai prietenos cu capul si membrele pasagerilor din spate, va avea – spre bucuria fanilor – o consola centrala orientata catre sofer si – spre bucuria oricui – o versiune imbunatatita a sistemului iDrive, mai usor de utilizat.

    Intre timp, amatorii de calatorii care nu vor neaparat un break vor fi multumiti cu un portbagaj care, desi se anunta mai scurt, va fi suficient de adanc astfel incat sa inghita 550 de litri. Esticii nu sunt neaparat amatori de calatorii, deci vor fi cei mai incantati sa auda asta...
    Vizualizari: 1132