rss

Noul BMW Seria 5 Touring: detalii noi

  1. 18/03/2008
  2. Tags: Seria 5 touring
    Vezi toate fotografiile (1)
    In 2010, BMW va lansa pe piata noua generatie a modelului de clasa mare Seria 5 care, asa cum ne-a obisnuit de atatia ani, va fi oferit (cel putin) in doua versiuni de caroserie: sedan si break.

    Cum despre primul am tot vorbit, a venit randul modelului combi sa iasa la rampa, o masina care, probabil, va primi din nou titlul de cea mai dinamica din segmentul sau.

    Pana atunci insa, sa mentionam ca principalele atuuri ale noului "Cinci" vor fi fin nou motoarele, BMW regasindu-si de la o vreme dragostea pentru propulsoarele supraalimentate. Ca si X6, Seria 5 Touring va oferi V8-ul twin-turbo pe benzina pe post de varf de gama, acesta urmand a fi "asezonat" cu o serie de agregate pe benzina si diesel foarte performante.

    Toate vor fi cuplate la diverse cutii de viteze cu sase si chiar opt trepte, in functie de preferinte acestea putand transmite mai departe cuplul catre rotile din spate sau catre toate cele patru roti. Constructia masinii va include si numeroase componente realizate din materiale usoare – ganditi-va la aluminiu si chiar fibra de carbon –, insa mare parte din ea (compartimentul pasagerilor si spatele) va fi confectionata ca si pana acum, din otel.

    Pe de alta parte, dat fiind faptul ca vorbim de un break, speram ca focusarea pe sportivitate sa nu afecteze in mod decisiv si capacitatea portbagajului.
    Vizualizari: 1016