rss

Noul BMW Seria 5 Sedan

  1. 04/06/2023
    Vezi toate fotografiile (37)

    Mai dinamic ca niciodata, oferind o multitudine de inovatii digitale si, pentru prima data, cu propulsie electrica a opta generatie BMW Seria 5 Sedan se pregateste de lansare. In calitate de BMW i5, noua editie a celui mai de succes sedan business din lume preia conducerea pe drumul catre o mobilitate premium durabila in segmentul business executive sedan. Electrificarea consecventa, control BMW iDrive cu "QuickSelect" care face un nou pas inainte, noi servicii digitale si dezvoltarea durabila extinsa pe parcursul intregului ciclu de viata al produsului caracterizeaza progresul inregistrat in domeniile viitorului care sunt de importanta centrala in transformarea actuala a BMW Group.
    Lansarea pe piata a noului BMW Seria 5 Sedan va incepe in octombrie 2023. Noua generatie de modele va fi oferita la nivel mondial cu propulsie electrica si, in functie de regiune, cu sisteme plug-in hybrid si motoare pe benzina si diesel foarte eficiente, inclusiv cu tehnologia mild-hybrid 48V. La fel ca toate generatiile anterioare de modele, noul BMW Seria 5 Sedan este produs la uzina BMW Group din Dingolfing, unde sunt fabricate si motoarele electrice si bateriile de inalta tensiune pentru BMW i5.
    Eleganta sportiva si prezenta atractiva datorita noului limbaj de design
    Un limbaj de design clar si redus subliniaza eleganta si prezenta sportive ale noului BMW Seria 5 Sedan. In comparatie cu modelul predecesor, noua editie a crescut in lungime cu 97 milimetri, pana la 5.060 milimetri, in latime cu 32 milimetri, pana la 1.900 milimetri, iar in inaltime cu 36 milimetri, pana la 1.515 milimetri. Ampatamentul sau a fost extins cu 20 de milimetri, pana la 2.995 de milimetri. Proportiile sunt echilibrate de posibilitatea de a echipa, pentru prima data in istoria modelului, jante de 21 inch.
    Partea frontala a noului BMW Seria 5 Sedan este caracterizata de o interpretare moderna a farurilor duble si a grilei BMW. Elementele LED dispuse aproape vertical servesc drept semnalizatoare si lumini de zi. Grila BMW, care se proiecteaza mult inainte, dispune de un contur larg, iar optional si de iluminare de contur BMW Iconic Glow.
    Cand automobilul este privit din lateral, linia inalta a umerilor, suprafetele puternic sculptate si doua linii de caracter trasate cu precizie modeleaza caroserie atletica a automobilului. Pragurile laterale negre, manere discrete ale usilor si numarul 5 in relief la baza montantului C sunt si mai atragatoare. Proportiile intinse dinamic curg spre spatele puternic. Stopurile plate, impartite de o banda cromata, interpreteaza expresiv caracterul distinctiv in forma de L.
    Caracterul dinamic al noului BMW Seria 5 Sedan poate fi imbunatatit si mai mult cu pachetele optionale M Sport si M Sport Pro. Gama de culori pentru exterior include deja trei finisaje BMW Individual inca de la lansarea pe piata.
    Placerea de a conduce si confortul calatoriei combinate cu un stil inovator
    Noul BMW Seria 5 Sedan ofera conditii ideale pentru a va bucura de placerea de a conduce emblematica BMW in traficul de zi cu zi si de un nivel ridicat de confort in calatoriile pe distante lungi. Spatiul generos, functionalitatea moderna, nivelul ridicat de confort acustic, precum si materialele de inalta calitate, prelucrate cu precizie si serviciile digitale avansate caracterizeaza atmosfera din interiorul sau.
    Cockpitul noului BMW Seria 5 are un numar de butoane comenzi in comparatie redus semnificativ si cu modelul predecesor. Acest lucru se realizeaza prin digitalizarea constanta a functiilor. Acum functille pot fi accesate rapid prin butoanele de shortcut cu 3 linii amplasate in interior acolo unde inainte erau grupate mai multe butoane, prin cele 8 butoane shurtcut de pe display si doua gesturi caruia ii pot fi atribuite aproape orice functii, prin cautarea rapida inteligenta din meniul de aplicatii sau prin comenzi vocale.
    Ecranul central curbat BMW reinterpreteaza ideea distincta a marcii de orientare catre conducator. Sistemul de afisare complet digital consta dintr-un monitor de informatii de 12,3 inchi (31,24 cm) si un display central de 14,9 inchi (37,85 cm). Si volanul a fost reproiectat, cu o sectiune inferioara aplatizata, feedback haptic pe panourile de control, si maneta selectorului de pe consola centrala. Bara de Interactiune BMW optionala este un alt punct de atractie. Unitatea functionala cu iluminare din spate eficienta, cu structura de suprafata cristalina, se extinde pe toata latimea bordului, pana la panourile usilor, si include panouri de control cu functie tactila.
    O premiera la BMW: interior complet vegan
    Scaunele sport nou proiectate fac parte din echiparea standard. Scaunele de confort optionale ofera o gama larga de optiuni de reglare cu actionare electrica. Noul BMW Seria 5 Sedan este primul model al marcii care prezinta un interior complet vegan ca dotare standard. Aceasta include suprafetele scaunelor, tabloul de bord si panourile usilor, precum si volanul pentru prima data. Suprafetele scaunelor din versiunea Veganza cu proprietati asemanatoare pielii sunt disponibile optional si cu o perforatie decorativa. Alte echipamente optionale includ tapiteria BMW Individual din piele Merino in mai multe variante bicolore.
    BMW i5 M60 xDrive electric ca varf de gama
    Modelul electric BMW i5 este echipat cu tehnologia BMW eDrive de a cincea generatie imbunatatita si este lansat in doua variante. BMW i5 M60 xDrive combina sistemul de propulsie de 442 kW/601 CP (cand sunt activate functiile M Launch Control sau M Sport Boost) cu performante M si caracteristici specifice de design. Doua unitati de propulsie foarte integrate, cate una pe fiecare punte, formeaza o tractiune integrala electrica. Cuplul generat de sistem este de pana la 820 Nm cand sunt activate functiile M Sport Boost sau M Launch Control. Acest lucru permite ca BMW i5 M60 sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3,8 secunde, viteza maxima fiind limitata electric la 230 km/h.
    De asemenea, este disponibil si BMW i5 eDrive40. Motorul sau electric antreneaza rotile spate si genereaza o putere maxima de 250 kW/340 CP si un cuplu maxim de pana la 430 Nm cu functiile Sport Boost sau Launch Control activate. BMW i5 eDrive40 accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,0 secunde, iar viteza maxima este de 193 km/h.
    Bateria de inalta tensiune, cu dimensiuni foarte compacte, este situata in partea de jos a caroseriei si ofera un continut de energie utilizabil de 81,2 kWh pentru ambele modele. Pe langa motoarele electrice eficiente, cea mai recenta versiune de recuperare adaptiva si o combinatie inteligenta a tehnologiei pompei de caldura pentru incalzirea si racirea interiorului, transmisia si bateria de inalta tensiune contribuie la autonomia mare. Valorile WLTP respective sunt de 455-516 kilometri pentru BMW i5 M60 xDrive si de 477-582 kilometri pentru BMW i5 eDrive40. Cu noua functie MAX RANGE, autonomia poate fi marita cu pana la 25%, daca este necesar, limitand puterea si viteza si dezactivand functiile de confort.
    Solutii inovatoare de eCharging de la BMW Charging
    Unitatea de incarcare a BMW i5 permite incarcarea AC cu o putere de pana la 11 kW ca varianta standard si pana la 22 kW ca varianta optionala. Bateria de inalta tensiune poate fi incarcata cu curent continuu cu o putere de pana la 205 kW. De exemplu, nivelul de incarcare a bateriei de la BMW i5 poate fi crescut de la 10 la 80% in aproximativ 30 de minute.
    Noua Connected Home Charging este oferita atat pentru BMW i5, cat si pentru modelele plug-in hybrid. Acesta creeaza conditiile pentru incarcare cu energie solara si optimizata din punct de vedere al sarcinii (Stage 1) si pentru incarcare optimizata din punct de vedere al costurilor pe baza unui contract cu tarif de energie electrica dinamic (Stage 2, din 2024). In plus, oferta BMW Charging si partenerul sau strategic de cooperare E.ON pun bazele unei retele cu piata energiei prin incarcare bidirectionala a generatiilor viitoare de automobile.
    Modelele electrice din noua gama BMW Seria 5 sunt, de asemenea, primele automobile BMW ale marcii care sunt potrivite pentru utilizarea cu functia Plug & Charge. Acest lucru permite automobilului sa se autentifice automat la statiile publice de incarcare compatibile, fara a fi nevoie sa foloseasca vreo aplicatie sau un card de incarcare. O caracteristica unica este Optiunea Multi Contract, care permite clientilor sa stocheze digital in automobil pana la cinci contracte individuale de alimentare prin Plug & Charge de la diferiti furnizori.
    Noi motoare pe benzina si diesel cu tehnologie mild-hybrid 48V
    Motoarele pe benzina si diesel din noua generatie modulara de motoare BMW Group Efficient Dynamics vor fi oferite intr-o selectie specifica pietei. Acum dispun de tehnologie mild-hybrid 48V si sunt combinate standard cu o noua transmisie Steptronic Sport cu opt trepte.
    In Europa, lansarea pe piata va aduce motorizari cu patru cilindri pentru modelele BMW 520i Sedan (153 kW/208 CP), BMW 520d Sedan si BMW 520d xDrive Sedan (ambele de 145 kW/197 CP). Alte motoare pe benzina cu patru si sase cilindri sunt disponibile in afara Europei. Gama de modele va fi completata in primavara anului 2024 cu doua variante cu sisteme plug-in hybrid de ultima generatie. Un nou motor diesel cu sase cilindri dispusi in linie va fi disponibil pentru BMW Seria 5 Sedan din 2024. O alta varianta a BMW i5, cu tractiune integrala electrica, va urma tot in cursul anului 2024.
    Echilibru unic intre dinamica de condus si confortul calatoriei
    Echilibrul caracteristic BMW Seria 5 Sedan intre sportivitate maxima si confort de inalt nivel pe distante lungi este imbunatatit din nou odata cu noua generatie. Cel mai lung ampatament din clasa medie superioara, ecartamente crescute pe puntile fata si spate, o distributie aproape perfecta 50:50 a sarcinii pe punti, constructia usoara inteligenta si rigiditatea sporita a conexiunii caroseriei si sasiului contribuie la acest lucru.
    Tehnologia de sasiu extrem de avansata, precum sistemele de control, a fost adaptata in mod specific modelului la echilibrul de mase asociat cu tehnologia de propulsie respectiva. Printre dotarile standard se numara sistemul de control al patinarii rotilor (ARB, cu raspuns deosebit de rapid), sistemul de franare integrat si directia sport cu raport de directie variabil. O suspensie sport M, un sistem de franare sport M si suspensie adaptiva Professional (standard la BMW i5 M60 xDrive) cu amortizoare controlate electronic, directie activa integral si noul management al dinamicii verticale sunt disponibile ca optiuni. Dotare optionala, suspensia adaptiva M Professional include si stabilizare activa a ruliului cu Active Roll Comfort. Jantele din aliaj usor, cu dimensiuni de 18 inchi sau 19 inchi (pentru modelele BMW i5 si plug-in hybrid), sunt echipamente standard. Jante din aliaj usor cu dimensiuni de pana la 21 de inchi si anvelopele de performanta sunt oferite ca optiuni.
    Experienta intensa de condus autonom: noul asistent de autostrada, asistent activ unic pentru schimbarea benzii
    O gama semnificativ extinsa de sisteme pentru condus si parcare autonome este disponibila standard sau optional pentru noul BMW Seria 5 Sedan. Un kit de tehnologie inovatoare creeaza conditiile pentru functionalitatea lor remarcabila.
    Punctul de atractie al gamei este Driving Assistant Professional, care include asistent de control al directiei si al benzii si control al distantei cu functie Stop & Go. Pe pietele auto din SUA si Canada, precum si din Germania, include asistentul de autostrada (Highway Assistant), care preia sarcinile de directie pe autostrazile cu benzi directionale separate structural. La viteze de condus de pana la 130 km/h, este posibil sa iei mainile de pe volan si sa le pozitionezi confortabil atat timp cat esti atent la trafic. Ca o premiera mondiala, sistemul din noul BMW Seria 5 include acum si asistentul activ de schimbare a benzii cu activare din privire. Aceasta dotare de confort atinge acum un nou nivel de interactiune intre conducator si automobil. Masina sugereaza o schimbare a benzii si aceasta poate fi efectuata pentru prima data privind in oglinda exterioara pentru a confirma schimbarea benzii. Asistentul activ de schimbare a benzii preia automat miscarile de directie necesare, daca situatia din trafic o permite.
    Noul BMW Seria 5 Sedan este echipat standard cu asistent de parcare, inclusiv asistent pentru marsarier. Cu dotarea optionala Parking Assistant Professional, parcarea automata si manevrarea de pana la 200 de metri pot fi controlate in automobil sau prin smartphone in afara acestuia.
    Operare intuitiva si noi experiente digitale: BMW iDrive cu "QuickSelect" si sistemul de operare BMW 8.5
    Sistemul imbunatatit de afisare si control BMW iDrive cu "QuickSelect" contribuie, de asemenea, la experienta caracteristica de condus si de calatorie in noul BMW Seria 5 Sedan. Se bazeaza pe sistemul de operare BMW 8.5 si are un ecran de start reproiectat, cu pictograme de functie dispuse vertical pe partea conducatorului. "QuickSelect" permite accesarea directa a functiilor fara a fi nevoie accesarea vreunui submeniu. Aceasta inseamna ca sistemul a primit o structura de meniu imbunatatita, orientata catre dispozitive din domeniul electronicelor de larg consum.
    De asemenea, noul BMW iDrive este combinat cu ecranul central curbat BMW si cu Asistentul Personal Inteligent BMW. Este conceput in mod constant pentru a fi operat prin intermediul unui afisaj tactil, gesturi si comenzi vocale prin limbaj natural. BMW Live Cockpit Professional, disponibil optional, include BMW Head-Up Display si Augmented View pe displayul central sau panoul de instrumente. Optiunea BMW Natural Interaction este disponibila si pentru controlul functiilor prin gesturi.
    Premiera jocurilor in automobil odata cu noul BMW Seria 5 Sedan
    In plus, sistemul de operare BMW 8.5 ofera o gama mai larga de continut digital pentru informatii si divertisment, cicluri de actualizare mai rapide pentru functii, informatii imbunatatite despre punctele de incarcare pentru automobilele electrice si acces optimizat la multe servicii online specifice. Streamingul video este posibil pe displayul central, la fel cum este si o forma inovatoare de jocuri in automobil prezentata pentru prima data in noul BMW Seria 5 Sedan prin platforma AirConsole. Conducatorul si pasagerii pot juca asa-numitele jocuri casual in timp ce automobilul stationeaza, de exemplu pentru a reduce timpii de asteptare in timp ce incarca bateria de inalta tensiune a BMW i5.
    Retea optimizata cu pana la patru antene mobile 5G
    Alte inovatii includ Welcome Scenario cu spectacol de lumini si bun venit personal, care include optional si covorul luminos dinamic. BMW Digital Key Plus este disponibila acum pentru smartphone-uri potrivite cu sisteme de operare iOS sau Android, precum si pentru Apple Watch. Cu doua antene pentru telefonie mobila 5G ca echipare standard si patru ca optiune, noul sedan business ofera conectivitate optimizata si calitate a telefoniei. In anumite tari, BMW ID permite plata automata a taxelor de parcare din automobil.
    Noul BMW Seria 5 Sedan ofera pana la sase My Modes pentru a oferi o experienta complet captivanta a automobilului. Echipamentul standard include, de asemenea, integrarea optimizata a smartphone-ului prin Apple CarPlay® si Android Auto™. Cu functia de actualizare software de la distanta, automobilul dispune mereu de cel mai recent software. De asemenea, prin actualizarile BMW ConnectedDrive, clientii pot testa gratuit anumite functii pentru o perioada de o luna si apoi le pot rezerva pentru un anumit interval de timp.
    Lansarea pe piata a noului BMW Seria 5 Sedan marcheaza inceputul unui nou capitol in domeniul serviciului pentru clienti. Cu Proactive Care, BMW creeaza o noua platforma pentru schimburi cu clientii atunci cand sunt necesare diferite tipuri de service auto. Accentul se pune pe recunoasterea nevoilor de service ale automobilului si prin utilizarea inteligentei artificiale si oferirea proactiva de solutii pentru client.
    Un pas important inainte in dezvoltarea durabila
    Noul BMW Seria 5 vine cu un pachet important de imbunatatiri in ceea ce priveste dezvoltarea durabila. Sisteme de propulsie optimizate, alaturi de optimizarea productiei dar si a reletei de furnizori, a redus impactul noului model pe tot ciclul de viata in ceea ce priveste gazele cu efect de sera cu pana la 58% fata de generatia precedenta.
    In conformitate cu asumarea companiei a obiectivelor de sustenabilitate durabila la nivel de top management, s-a acordat atentie oricarui detalui – de la solutii noi pentru piele vegana sau vopseluri speciale pe baza vegetala, pana la optimizarea procesului de productie care utilizeaza exclusiv energie din surse regenerabile deja din 2020. Un alt detaliu relevant, fabrica de la Dingolfing, Germnania, unde se produce noul model, va atinge o cota de numai 620g deseuri nereciclabile pentru fiecare model BMW Seria 5 produs.

    Vizualizari: 822