rss

Noul BMW Seria 4 Gran Coupe

  1. 20/06/2021
    Vezi toate fotografiile (2)

    Deoarece BMW Seria 4 Gran Coupe original s-a bucurat de un succes semnificativ, o a doua generatie a modelului completeaza acum portofoliul gamei Seriei 4. 
    Noul coupe cu patru usi fascineaza prin dinamica imbunatatita, un design mai clar care urmeaza noul limbaj al marcii BMW, o atmosfera premium rafinata pentru interior si o serie de inovatii in domeniile operarii si conectivitatii. In plus fata de placerea de a conduce si eleganta sportiva pentru care BMW este renumit, functionalitatea moderna este esentiala pentru acest concept de gran coupe in segmentul premium al clasei medii. Accesul confortabil la compartimentul din spate, cinci scaune de dimensiuni mari, un hayon mare si un portbagaj cu utilizare variabila asigura ca noul BMW Seria 4 Gran Coupe isi pastreaza abilitatile specifice modelului in condusul zilnic si in calatoriile mai lungi.
    De aceasta data, o versiune de performanta a noului BMW Seria 4 Gran Coupe, oferita de BMW M GmbH, va fi disponibila de la lansarea pe piata a automobilului (care urmeaza sa apara in noiembrie 2021) alaturi de alte patru variante de model. Toate vor fi construite in cadrul unui proces de fabricatie flexibil la uzina BMW Group din Munchen, pe aceeasi linie cu modelul complet electric BMW i4 si modelele BMW Seria 3 Sedan si BMW Seria 3 Touring.
    Proportii distincte, interior extrem de versatil
    Caracterul distinct al noului BMW Seria 4 Gran Coupe este clar exprimat prin designul exterior. Avand o lungime exterioara de 4.783 milimetri, o latime de 1.852 milimetri si o inaltime de 1.442 milimetri, propritiile clare sunt combinate cu linii de coupe intinse dinamic. Este mai lung cu 143 milimetri, mai lat cu 27 de milimetri si mai inalt cu 53 de milimetri decat predecesorul sau, in timp ce ecartamentele au crescut si ele - pana la 1.595 de milimetri in fata (+50 mm) si 1.623 de milimetri in spate (+29 mm). Ampatamentul de 2.856 de milimetri este cu 46 de milimetri mai lung decat al predecesorului si cu 5 milimetri mai mult decat dimensiunea de la Seria 3 Sedan.
    Conceptul de caroserie specific modelului are ca rezultat un interior versatil care ofera spatiu generos in spate. Noul BMW Seria 4 Gran Coupe ofera un volum al portbagajului de 470 de litri, capacitatea principala in zona direct vizibila a portbagajului crescand cu 39 de litri. Capacitatea de incarcare poate fi extinsa la maximum 1.290 de litri prin rabatarea sectiunilor spatarului banchetei, cu divizarea standard 40:20:40.
    Parte frontala expresiva, silueta eleganta, spate puternic
    Liniile indraznete si suprafetele cu o structura tridimensionala sunt elementele definitorii ale partii frontale expresive a noului BMW Seria 4 Gran Coupe. Grila BMW mare si proeminenta pe verticala, structurata tridimensional, cu o forma arcuita, asigura o prezenta marcanta. Farurile LED integrale subtiri vin cu ghidaje de lumina cu fibra optica in forma de U pentru luminile de zi. Optional sunt disponibile farurile LED adaptive si BMW Laserlight, care includ asistentul de faza lunga BMW Selective Beam cu efect antiorbire.
    Liniile precise, usile cu ferestre fara rame si manere ascunse si umerii puternici modeleaza silueta eleganta si sportiva a noului BMW Seria 4 Gran Coupe, in timp ce linia acoperisului culmineaza cu un element pronuntat al spoilerului de pe hayon. Liniile orizontale reprezinta influenta dominanta in partea din spate. Iar statura musculoasa si coborata a masinii este accentuata si de difuzor cu aripioare verticale la marginile exterioare si un finisaj negru pentru marginea inferioara. Stopurile cu LEDuri integrale intunecate si elegante se extind bine in flancuri.
    Functiile de design personalizate adauga ornamente dinamice pentru automobilele M Sport si modelul BMW M. Un pachet M Carbon pentru exterior poate fi ales ca optiune, iar componentele M Performance specifice modelului sunt disponibile ca parte a gamei de accesorii BMW originale.
    Interior: placere de a conduce si spatiu intr-o ambianta premium
    In interiorul noului BMW Seria 4 Gran Coupe, consola centrala inalta si structura de suprafata cursiva, care se intinde de la panoul de instrumente pana la panourile usilor, invaluie locurile din fata. Butonul Start/Stop pentru motor este pozitionat intr-un panou de comanda cu design clasic din consola centrala, care gazduieste si controlerul BMW si butoanele pentru unitatea Driving Experience Control si frana de parcare electromecanica, alaturi de maneta schimbatorului de viteze specifica modelului. Bancheta cu tetiere rabatabile permite montarea a trei scaune pentru copii.
    Scaunele sport si volanul Sport imbracat in piele sunt dotari standard. Stilul dinamic al interiorului este accentuat la BMW M440i xDrive Gran Coupe si la modelele M Sport prin dotari care includ suport de genunchi pe consola centrala. Lista echipamentelor optionale ofera posibilitati extinse de individualizare. Placerea si confortul la volan pot fi imbunatatite cu elemente precum incalzirea si ventilarea scaunelor, optiunile de finisare cu piele Vernasca si BMW Individual, invelisurile Sensatec sau din piele pentru tabloul de bord, pachetul M Sport Pro, o trapa mare din sticla ce poate fi glisata/inclinata, iluminare ambientala si sistemul de sonorizare Harman Kardon Surround.
    Motoarele de ultima generatie, cu patru si sase cilindri, si tehnologia mild-hybrid 48V ofera un impuls clar pentru dinamica si eficienta
    Noul BMW Seria 4 Gran Coupe subliniaza clar calitatile sale sportive imbunatatite, cu un model de performanta in varful gamei. BMW M440i xDrive Gran Coupe este propulsat de un motor pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, de 275 kW/374 CP. BMW 430i Gran Coupe inseamna debutul unui nou motor pe benzina, cu patru cilindri, care dezvolta 180 kW/245 CP si are un colector de evacuare integrat in chiulasa pentru a reduce si mai mult nivelurile de emisii. Motorul pe benzina, cu patru cilindri, de la BMW 420i Gran Coupe produce o putere maxima de 135 kW/184 CP. Iar un motor diesel cu patru cilindri, de 140 kW/190 CP, poate fi gasit sub capota BMW 420d Gran Coupe si BMW 420d xDrive Gran Coupe.
    La BMW M440i xDrive Gran Coupe si la variantele diesel ale noului automobil, tehnologia mild-hybrid creste si mai mult dinamica si eficienta. Starterul de 48V poate asigura un plus de 8 kW/11 CP la demaraj sau la accelerarile rapide. O baterie suplimentara litiu-ion ajuta la extinderea suplimentara a posibilitatii de regenerare si stocare a energiei la franare. Sistemul mild-hybrid asigura si rularea libera cu motorul cu ardere interna oprit in regim de coasting pentru un plus semnificativ de eficienta in regimul EcoPRO sau Comfort.
    Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte. Totodata, transmisia optionala Steptronic Sport cu opt trepte (standard la BMW M440i xDrive Gran Coupe) completeaza dinamica de schimbare mai precisa si clapetele de schimbare de pe volan cu functie Sprint. Acest lucru stimuleaza caracteristicile sistemului de propulsie si de schimbare pentru a maximiza performanta dinamica atunci cand se accelereaza brusc sau se depaseste.
    Rigiditate ridicata a caroseriei, atribute aerodinamice optimizate
    Caracteristicile sportive ale noului BMW Seria 4 Gran Coupe sunt bine deservite si de un centru de greutate coborat si o distributie a masei de aproape 50:50. Un mix inteligent de materiale a fost folosit pentru a optimiza masa atat a caroseriei, cat si a tehnologiei sasiului. Iar bratele personalizate din partea frontala a caroseriei si din zona puntii spate asigura agilitatea si precizia de manevrabilitate superbe ale automobilului.
    Un sistem activ de control al clapetei de aer, care cuprinde clapete in partea superioara si inferioara, plus Air Curtains si o caroserie aproape complet sigilata optimizeaza aerodinamica automobilului. Coeficientul aerodinamic (Cd) de 0,26 masurat pentru BMW 420d Gran Coupe, de exemplu, reprezinta o reducere de 0,02 fata de predecesorul sau.
    Tehnologie sofisticata a sasiului cu reglaj specific modelului
    Geometria specifica modelului, prinderea si reglajul tehnologiei sofisticate a sasiului de la noul BMW Seria 4 Gran Coupe ii confera o siguranta dinamica exceptionala. Puntea fata cu dublu brat transversal si puntea spate cu suspensie multibrat au fost proiectate si pentru a reduce masa in paralel cu o crestere a rigiditatii. Disponibile standard, amortizoarele cu raspuns variabil in functie de cursa imbunatatesc atat performanta sportiva, cat si confortul calatoriei. In functie de cursa arcului, acestea asigura o amortizare suplimentara pentru a controla miscarea caroseriei atunci cand se ruleaza peste denivelari mari, precum si pentru a preveni plonjarea excesiva. Sistemul reactioneaza la imperfectiuni minore in suprafata drumului cu forte de amortizare reduse care produc un nivel ridicat de confort.
    Amortizoarele cu raspuns variabil in functie de cursa sunt setate mai ferm la BMW M440i xDrive Gran Coupe si la automobilele cu suspensia M Sport optionala. Suspensia M adaptiva disponibila optional combina caracteristicile suspensiei M Sport cu amortizoare controlate electronic si, prin urmare, ofera cea mai larga gama posibila de experiente de condus in spectrul sportiv-confortabil. Directia sport variabila este inclusa in ambele variante optionale de suspensie. De asemenea, optional sunt disponibile si frane M Sport (standard la BMW M440i xDrive Gran Coupe).
    Noul BMW Seria 4 Gran Coupe vine echipat standard cu jante de 17 toli, din aliaj usor. Specificatiile standard pentru noul BMW M440i xDrive Gran Coupe includ jante M de 18 toli, din aliaj, si un diferential M Sport cu functie de blocare controlata electronic, complet variabila in diferentialul din spate. Acest lucru este disponibil si ca optiune pentru BMW 430i Gran Coupe daca este comandata suspensia M Sport sau suspensia M adaptiva.
    O gama larga de sisteme de asistare a condusului
    Aproximativ 40 de functii de asistenta concepute pentru a permite condusul si parcarea confortabile si in siguranta sunt disponibile standard sau optional pentru noul BMW Seria 4 Gran Coupe. Printre punctele de atractie se numara tempomatul activ cu asistare automata a limitei de viteza, monitorizarea traseului si recunoasterea semaforului (in Germania), plus asistentul de control al directiei si al benzii.
    Specificatia standard cuprinde avertizare de coliziune frontala, informatii privind limita de viteza, avertizare de parasire a benzii, controlul distantei de parcare, camera de asistenta la marsarier si asistentul de parcare cu asistent de marsarier. Parking Assistant Plus cu Surround View si Remote 3D View poate fi comandat si ca optiune.
    Conectivitate avansata si noi servicii digitale
    Conducatorul si pasagerii noului BMW Seria 4 Gran Coupe beneficiaza de posibilitatile extinse oferite de sistemul de operare BMW 7 standard. Clientii pot alege interfata de control pentru situatia de moment: display central tactil, controler BMW familiar, butoane multifunctionale pe volan, comanda vocala sau control BMW prin gesturi, disponibil optional. De asemenea, exista acces la o serie de servicii digitale extrem de avansate, inclusiv Asistentul Personal Inteligent BMW, BMW Digital Key, Connected Music si actualizari de software la distanta.
    Disponibil standard, BMW Live Cockpit Plus cuprinde sistemul de operare iDrive cu display central de 8,8 toli (22,35 cm) si un afisaj color de 5,1 toli (12,96 cm) in tabloul de bord. BMW Live Cockpit Professional, dotare optionala, are un grup de ecrane complet digitale, care include un set de instrumente de inalta rezolutie, cu o diagonala a ecranului de 12,3 toli (31,24 cm) in spatele volanului si display central de 10,25 toli (26,04 cm).
    Sistemul de navigatie BMW Maps bazat pe cloud ofera calcul al traseului si al orei de sosire extrem de rapid si precis, actualizari de date de trafic in timp real la intervale scurte si posibilitatea de a introduce orice cuvant atunci cand se cauta o destinatie. Cu integrarea smartphone-ului ca echipare standard, clientii pot folosi Apple CarPlay si Android Auto prin sistemul de operare al automobilului. Iar functia de actualizare a software-ului la distanta permite importarea over-the-air a functiilor imbunatatite ale automobilului si a serviciilor digitale suplimentare.

    Vizualizari: 1604
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »