rss

Noul BMW Seria 2 Coupe

  1. 10/07/2021
    Vezi toate fotografiile (6)

    BMW deschide un nou capitol in traditia sa de modele compacte supersportive. Pentru aceasta va stabili un nou punct de referinta pentru placerea de a conduce, o specialitate a marcii, in segmentul premium al acestei clase de automobile.
    Noul BMW Seria 2 Coupe intruchipeaza abilitatea sportiva intr-o forma deosebit de concentrata, printr-un concept de automobil axat direct pe excelenta dinamica, un design sportiv, motoare puternice si tehnologie sofisticata a sasiului. Aspectul sau distinct, un motor pe benzina cu sase cilindri dispusi in linie la varful gamei, tractiunea spate si componentele sasiului preluate de la BMW Seria 4 pozitioneaza noul BMW Seria 2 Coupe in gama, fata de compactul BMW Seria 1, punand in acelasi timp bazele atributelor de performanta dincolo de orice rival din segment. Prin urmare, noul BMW Seria 2 Coupe urmeaza traiectoria legendarului BMW ’02 (gama deschisa cu BMW 1602), care in urma cu 55 de ani a deschis calea pentru istoria recenta a marcii in ceea ce priveste modelele sportive cu doua usi compacte.
    Pe langa beneficiile remarcabile in ceea ce priveste abilitatile dinamice, noul BMW Seria 2 Coupe ofera si o ambianta de habitaclu premium de clasa superioara si inovatii de ultima ora in domeniile operarii si conectivitatii. Progresele realizate fata de modelul predecesor se reflecta si intr-o gama mult mai larga de sisteme de asistare a condusului.
    Noul BMW Seria 2 Coupe va avea premiera mondiala la Goodwood Festival of Speed din Anglia, la 8 iulie 2021. Modelul compact cu patru locuri va fi produs la uzina BMW Group din San Luis Potosi, in Mexic. Un model de performanta de la BMW M GmbH va fi varful de gama la lansarea pe piata la inceputul anului 2022. Noul BMW M240i xDrive Coupe foloseste motorul cu sase cilindri dispusi in linie, de 275 kW/374 CP, si tractiunea integrala inteligenta pentru a genera o experienta de condus speciala. De asemenea, clientii pot alege din variantele de motorizare pe benzina sau diesel, cu patru cilindri, ambele transferandu-si puterea la drum prin rotile spate.
    Un concept de automobil cu obiectivele concentrate pe calitatile sportive
    Conceptul de automobil este orientat clar spre a oferi o manevrabilitate agila si precis controlabila in situatii extrem de dinamice. Dimensiunile compacte, designul inteligent si usor pentru caroserie si sasiu, o crestere de pana la 12% a rigiditatii statice la torsiune in comparatie cu modelul precedent, distributia aproape perfecta (50:50) a masei si aerodinamica optimizata creeaza un plan ideal pentru un caracter specializat in sport excelenta. Agilitatea, precizia directiei si dinamica in viraje ale noului BMW Seria 2 Coupe reprezinta un progres semnificativ fata de modelul anterior. În acelasi timp, confortul optimizat al calatoriei si acustica imbunatatesc calitatile automobilului atat in condusul de zi cu zi, cat si in deplasarile pe distante lungi.
    Proportii distincte, forme sportive
    Dimensiunile exterioare ale noului automobil sport compact ofera punctul de plecare ideal pentru o dinamica excelenta. O lungime a automobilului de 4.537 de milimetri si latimea de 1.838 milimetri reprezinta cresteri fata de dimensiunile modelului precedent cu 105, respectiv 64 de milimetri. Cu toate acestea, noua generatie este mai scunda cu 28 de milimetri, cu o inaltime a automobilului de 1.390 milimetri. Alti factori in aspectul puternic si sportiv al noului BMW Seria 2 Coupe sunt ampatamentul, care acum este cu 51 de milimetri mai lung - a ajuns la 2.741 de milimetri -, si ecartamentele largi. Acestea din urma au ajuns la 1.575 milimetri (o crestere de 54 milimetri) pe puntea fata si, respectiv la 1.587 milimetri (o crestere de 31 milimetri) pe puntea spate (BMW M240i xDrive Coupe: +63 mm in fata, +35 mm in spate) si sunt ideale pentru o dinamica excelenta in viraje.
    Proportiile puternice stabilite in designul clasic cu trei volume al capotei, habitaclului si portbagajului intruchipeaza potentialul dinamic al noului Seria 2 Coupe. Suprafetele sculptate atletic si liniile dinamice care urmeaza noul limbaj de design al marcii reprezinta o expresie a placerii pure de a conduce. Iar caracteristicile de design exclusive subliniaza caracterul inconfundabil al automobilului.
    Parte frontala atragatoare: faruri si grila BMW cu design exclusivist
    Suprafetele tridimensionale, formele triunghiulare si liniile diagonale modeleaza partea frontala atractiva a noului BMW Seria 2 Coupe. Pasajele rotilor evazate proeminent si cupola musculoasa din centrul capotei ofera un indiciu clar al caracteristicilor dinamice ale Seria 2 Coupe. Grila BMW are un design orizontal si are clapete de aer dispuse vertical in centrul sau, in locul barelor clasice. Acestea se deschid electric cand motorul din spate are o nevoie crescuta de aer pentru racire.
    Farurile LED integrale disponibile standard sunt pozitionate in partea exterioara a partii frontale si, inspirate de legendarele modele BMW ‘02, au o singura unitate, cu design circular. Farurile LED adaptive cu asistent de faza lunga BMW Selective Beam, cu efect antiorbire, pot fi comandate ca optiune. De asemenea, acestea sunt disponibile in specificatiile optionale de lumini M Shadow Line cu incrustari de culoare inchisa.
    Imagine laterala cu linii clare; spate puternic
    O capota lunga, console scurte si un habitaclu dispus in spate - a carui sectiune spate se sprijina pe pasajele puternic evazate ale rotilor - evidentiaza imaginea laterala a noului BMW Seria 2 Coupe. Suprafetele vitrate mari, o linie a acoperisului care coboara dinamic si capota scurta a portbagajului, avand ca punct culminant un element pronuntat al spoilerului, sunt alte caracteristici de identificare ale modelului sport compact. Liniile clare dau suprafetelor o margine atletica definita.
    Suprafetele pronuntate orizontal confera structura sptaleului puternic. Stopurile intunecate - pozitionate la extremitatile exterioare ale partii spate - au contururi compacte. Suprafetele lor sunt formate din grupuri de lumina sculptate tridimensional. Aceasta ofera o prezentare deosebit de eleganta pentru tehnologia LED utilizata la toate functiile de lumina.
    Caracteristicile de design personalizate pentru modelele M Sport si BMW M240i xDrive Coupe sporesc senzatia de dinamica. Iar clientii pot comanda si componente M Performance specifice modelului din gama de accesorii BMW originale.
    Fler sportiv si ambianta premium rafinata pentru interior
    Designul cockpitului orientat pe conducator si panoul de control modern de pe consola centrala accentueaza aura sportiva din interiorul noului BMW Seria 2 Coupe. Disponibilitatea standard a scaunelor sport si a volanului Sport din piele completeaza experienta de condus. Conicitatea din sectiunea spate a liniei acoperisului, consola centrala inalta si liniile armonioase de pe suprafetele panoului de instrumente si ale panourilor decorative ale usilor creeaza o senzatie de cocoon in jurul conducatorului si pasagerului din fata. În completare, caracterul de scaun individual al celor doua locuri din spate permite pasagerilor sa se bucure si de un sentiment de placere sportiva a condusului.
    Materialele de inalta calitate si finisarea precisa creeaza o ambianta premium dincolo de cea a modelului predecesor. Liniile dinamice ofera structura panourilor usilor si sectiunilor decorative din spate. Benzile decorative de interior in noua varianta Dark Graphite mat sunt disponibile standard. O noua caracteristica de design vine sub forma de suprafete de accent trapezoidale deasupra cotierelor din usi. Daca este comandata iluminarea ambientala optionala, suprafetele lor perforate sunt iluminate elegant din spate.
    Noul BMW Seria 2 Coupe dispune standard cu tapiterie din stofa/Sensatec. BMW M240i xDrive Coupe si automobilele in specificatiile M Sport au decoratiuni Alcantara/Sensatec alaturi de alte caracteristici specifice de design, cum ar fi volanul M din piele si aparatoare de genunchi moi pe consola centrala. Optiunile includ suprafete din Sensatec perforat si piele Vernasca. Scaunele sport reglabile electric (inclusiv cu functie de memorie pe partea conducatorului), scaunele M Sport vin cu un design cu tetiere integrale. Încalzirea scaunelor si incalzirea volanului se gasesc si ele in lista de optiuni.
    Specificatiile standard includ si geamuri acustice pentru parbriz si control automat al climei pe trei zone, in timp ce iluminarea ambientala si sistemul de sonorizare Harman Kardon surround sunt printre elementele de pe lista de optiuni. Disponibila tot optional, trapa din sticla cu glisare/inclinare are o suprafata transparenta care este cu 20% mai mare decat la modelul precedent.
    Portbagajul noului BMW Seria 2 Coupe ofera o capacitate de incarcare de 390 litri. Înaltimea marginii de incarcare a fost redusa cu 35 de milimetri in comparatie cu modelul predecesor. Iar versatilitatea suplimentara este asigurata de spatarul scaunelor spate, divizat/rabatabil standard in raport 40:20:40. Optional, este disponibil si un carlig de remorcare detasabil, cu o sarcina admisa de 1.600 de kilograme.
    Inginerie avansata a sasiului cu transfer de tehnologie de la BMW Seria 4
    Componentele de sasiu extrem de sofisticate, concepute initial pentru modelele BMW Seria 4 si adaptate special pentru noul BMW Seria 2 Coupe, asigura un condus superior. Puntea fata cu dublu brat transversal si puntea spate cu suspensie multibrat au fost proiectate pentru a minimiza masa si a optimiza rigiditatea. Echipare standard, amortizoarele cu raspuns variabil in functie de cursa sporesc atat calitatile sportive ale noului automobil, cat si confortul calatoriei. În functie de cursa arcului, acestea ofera o amortizare suplimentara pentru a controla miscarea caroseriei atunci cand se ruleaza peste denivelari mari si inhiba plonjarea excesiva. În acelasi timp, sistemul reactioneaza la imperfectiuni minore ale suprafetei drumului, cu forte de amortizare reduse care produc un nivel ridicat de confort.
    Disponibila optional, suspensia M Sport ofera raspunsuri mai ferme pentru amortizoarele cu raspuns variabil in functie de cursa si pentru arcuri - in plus, include si directie sport variabila. Acesta ofera baza pentru sasiul specific modelului al noului BMW M240i xDrive Coupe. Varful de gama Seria 2 Coupe dispune standard si de un sistem de franare M Sport si un diferential M Sport in spate. În plus, suspensia M adaptiva cu amortizoare controlate electronic este inclusa si ea in selectia de echipamente optionale.
    Noul BMW Seria 2 Coupe este echipat standard cu jante de 17 toli, din aliaj usor. Jantele M de 18 toli, din aliaj usor, cu anvelope de dimensiuni mixte fac parte din specificatia M Sport. Noul BMW M240i xDrive Coupe este echipat standard din fabrica cu jante M de 19 toli, din aliaj usor, iar acestea sunt echipate, de asemenea, cu anvelope de dimensiuni mixte. Anvelopele de inalta performanta pot fi comandate si ca optiune. Gama de accesorii M Performance include variante de jante din aliaj usor, cu dimensiuni de pana la 20 de toli.
    Placere de a conduce de inegalabila, propulsata de motoare cu patru si sase cilindri
    Cu un motor cu sase cilindri dispusi in linie care incununeaza portofoliul de motoare, noul BMW Seria 2 Coupe va dezlantui o sursa de putere fara un rival comparabil din clasa sa. Caracteristicile de performanta, capacitatea de a urca in turatii si liniaritatea motorului de 3,0 litri ale noului BMW M240i xDrive Coupe isi intaresc pretentia de pricepere sportiva de neegalat in segmentul compact premium. Cu o putere maxima de 275 kW/374 CP, motorul dezvolta cu 25 kW/34 CP mai mult decat cel al predecesorului sau. Cuplul maxim este de 500 Nm, iar noul BMW M240i xDrive Coupe accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,3 secunde.
    BMW 220i Coupe este propulsat de un motor pe benzina nou, cu patru cilindri, in care un colector de evacuare integrat in chiulasa reduce si mai mult emisiile. Cu o putere maxima de 135 kW/184 CP si un cuplu maxim de 300 Nm, noul BMW 220i Coupe sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 7,5 secunde. O versiune de 180 kW/245 CP a noului motor pe benzina, cu patru cilindri, va echipa BMW 230i Coupe care urmeaza sa se alature portofoliului in vara anului 2022.
    Doua turbine si tehnologia mild-hybrid de 48V ofera motorului diesel cu patru cilindri al noului BMW 220d Coupe un avantaj clar fata de predecesorul sau in ceea ce priveste puterea si eficienta. Propulsorul de 2,0 litri dezvolta o putere maxima de 140 kW/190 CP si un cuplu maxim de 400 Nm. Noul BMW 220d Coupe accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,9 secunde.
    Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte. Transmisia optionala Steptronic Sport cu opt trepte (standard la BMW M240i xDrive Coupe) are schimbari de viteza chiar mai clare. Pe langa clapetele de pe volan, aceasta dispune si de Launch Control - care permite conducatorului sa demareze cu o tractiune optimizata - si functia Sprint, care poate fi utilizata pentru a executa sprinturi rapide si manevre de depasire extrem de dinamice. Transmisia Steptronic Sport cu opt trepte face parte din pachetul M Sport Pro. Aceasta optiune este disponibila pentru automobilele cu specificatie M Sport si ofera, de asemenea, jante M de 19 toli, din aliaj usor, frane M Sport, un element al spoilerului frontal si spoiler M spate.
    Selectie semnificativ mai larga de sisteme de asistare a condusului
    Noul BMW Seria 2 Coupe imbunatateste siguranta si confortul printr-o selectie extinsa semnificativ de sisteme de asistare a condusului, comparativ cu modelul predecesor. Echipamentele standard includ avertizare de coliziune frontala, informatii privind limita de viteza, avertizare la parasirea benzii si tempomat cu functie de frana.
    Printre sistemele disponibile optiunal se numara Driving Assistant cu avertizare de schimbare a benzii, prevenirea coliziunii din spate si avertizare pentru trafic transversal din spate, tempomat activ cu functie Stop & Go (inclusiv asistent manual de limitare a vitezei), control al distantei de parcare, asistentul de marsarier, camera de marsarier si Surround View. Nou pentru BMW Seria 2 Coupe sunt BMW Head-Up Display - care proiecteaza pe parbriz informatiile legate de condus - si BMW Drive Recorder.
    Conectivitate avansata si noi servicii digitale
    Atat conducatorul, cat si pasagerii vor beneficia de posibilitatile extinse permise prin includerea standard a sistemului de operare BMW 7 in noul BMW Seria 2 Coupe. Conducatorii pot alege interfata de control pentru situatia in care se afla: display central cu ecran tactil, controler BMW traditional, butoane multifunctionale pe volan sau control vocal. Noul BMW Seria 2 Coupe ofera clientilor acces la bord la o serie de servicii digitale avansate, inclusiv Asistentul Personal Inteligent BMW, BMW Digital Key si actualizari de software la distanta.
    BMW Live Cockpit disponibil standard cuprinde sistemul de operare iDrive cu display central de 8,8 toli (22,35 cm) si un afisaj color de 5,1 toli (12,96 cm) in tabloul de bord. Disponibil optional, BMW Live Cockpit Professional ofera un grup de monitoare complet digital. Acesta include un grup de instrumente de inalta rezolutie in spatele volanului, cu o diagonala a ecranului de 12,3 toli (31,24 cm) si display central de 10,25 toli (26,04 cm).
    BMW Live Cockpit Plus si BMW Live Cockpit Professional oferite optional includ BMW Maps. Acest sistem de navigatie bazat pe cloud ofera un calcul extrem de rapid si precis al traseelor si timpilor de sosire, actualizari in timp real ale datelor de trafic la intervale scurte si posibilitatea de a introduce orice cuvant atunci cand sunt cautate destinatii. Integrarea optionala a smartphone-ului permite utilizarea Apple CarPlay si Android Auto prin sistemul de operare al masinii. Functia de actualizare a software-ului la distanta permite importarea over-the-air a functiilor imbunatatite ale automobilului si a serviciilor digitale suplimentare.

    Vizualizari: 1078
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »