rss

Noul BMW i7 M70 xDrive

  1. 13/05/2023
    Vezi toate fotografiile (65)

    BMW M introduce un model de performanta electric ca varf de gama pentru noul BMW Seria 7. BMW i7 M70 xDrive este cel mai puternic model cu un sistem de propulsie electric din intreg portofoliul BMW Group. Echipat cu un motor electric atat pe puntea fata, cat si pe cea spate, sistemul genereaza o putere maxima a sistemului de 485 kW/660 CP (cu functiile M Launch Control sau M Sport Boost activate). Cu un sasiu specific M, noul BMW i7 M70 xDrive ofera combinatia perfecta de mobilitate electrica si performanta, rezultatul fiind o experienta de condus unica in segmentul de lux. Varful de gama al noului portofoliu BMW Seria 7 accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,7 secunde, facandu-l cel mai rapid model BMW electric. Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.
    Cu acest nou record de performanta pentru automobile electrice in cadrul BMW Group, BMW i7 M70 xDrive marcheaza, de asemenea, un alt reper pentru BMW M GmbH pe drumul sau spre transformarea catre mobilitatea electrica. Sedanul de lux este deja al treilea model de performanta cu propulsie electrica. BMW i7 M70 xDrive a avut premiera la Salonul International Auto de la Shanghai (18-27 aprilie 2023) din China. Lansarea pe piata mondiala va incepe in a doua jumatate a anului 2023. Pretul de inceput pentru Romania 173 145 Euro cu TVA (145 500 Euro fara TVA).
    Cel mai puternic motor electric BMW
    Tehnologia BMW eDrive de a cincea generatie utilizata la BMW i7 evolueaza permanent pentru a creste atat performanta, cat si eficienta. Noul BMW i7 M70 xDrive dispune de unitati de propulsie integrate pe puntile fata si spate, in care motorul electric, electronica de putere si transmisia sunt combinate foarte compact intr-o carcasa comuna. Noul model foloseste, la fel ca BMW i7 xDrive60, sistemul de propulsie BMW de generatia a 6-a, cu un motor sincron AC sofisticat, cu rotor fara metale rare, si o baterie de design propriu, cu desintate mare si continut redus de Cobalt.
    Designul specific M al principiului de motor sincron AC permite ca propulsorul electric al BMW i7 M70 - in special in cazul celui de pe puntea spate - sa atinga o densitate de putere fara precedent. Cu o valoare de 2,41 kW/kg, ofera cel mai bun randament pentru un motor electric BMW.
    Acest nou record de performanta este atins datorita unei inovatii brevetate de BMW Group, care utilizeaza sase bobine in statorul motorului electric in loc de cele trei obisnuite. Acest lucru permite automobilului electric sa genereze putere extrem de mare intr-un design usor si compact si sa o furnizeze continuu in intervale de viteza ridicata. Abordarea este net superioara unei solutii de antrenare cu doua motoare pe puntea spate din punct de vedere al densitatii puterii, dar si din punct de vedere al eficientei.
    Livrare maxima a puterii cu M Sport Boost si M Launch Control
    Motorul care actioneaza pe puntea spate genereaza o putere maxima de 360 kW/489 CP. Intr-o interactiune controlata cu precizie cu motorul electric de 190 kW/258 CP de pe puntea fata, este creat un sistem electric de tractiune integrala cu un cuplu de sistem de 1.015 Nm in modul Sport si pana la 1.100 Nm cand functiile M Launch Control si M Sport Boost sunt activate.
    In functia M Launch Control, atat controlul cuplului motor, cat si controlul tractiunii sunt realizate direct de unitatea de control al motorului. Acest lucru asigura ca puterea generata de motoarele electrice este controlata cu precizie, astfel incat sa poata fi transformata in performante captivante fara vreo pierdere de tractiune.
    Functia M Sport Boost poate fi activata prin apasarea clapetei de schimbare din partea stanga a volanului si este semnalizata prin grafica specifica M Performance in panoul de instrumente. De asemenea, este insotita de un sunet puternic, emotional, specific M Performance, care face parte din pachetul standard BMW IconicSounds Electric creata de Hans Zimmer.
    Capacitate mare de distanta lunga, noua functie MAX RANGE
    Performanta dinamica extrema a noului BMW i7 M70 xDrive este combinata cu capacitatea mare de a acoperi distante lungi. Cu un continut de energie utilizabila de 101,7 kWh, bateria de inalta tensiune permite ca BMW i7 M70 xDrive sa atinga o autonomie cuprinsa intre 488 si 560 de kilometri, asa cum este determinata in ciclul de testare WLTP. Prin utilizarea noii functie MAX RANGE, intervalul poate fi marit cu aproximativ 15%-25% prin limitarea selectiva a puterii si a vitezei maxime, combinata cu reducerea functiilor de confort.
    Software-ul avansat de incarcare al unitatii de incarcare combinata (CCU) promoveaza eficienta si viteza de incarcare, cu o putere de pana la 22 kW pentru curent alternativ si pana la 195 kW pentru curent continuu. Acest lucru face posibila cresterea autonomiei cu pana la 170 de kilometri (WLTP) in 10 minute atunci cand va opriti la o statie de incarcare de mare putere.
    Tehnologia de suspensie specifica M optimizeaza dinamica si confortul
    Aplicarea specifica M a tuturor sistemelor de control pentru tractiunea integrala electrica, directie, amortizoare si sistemele de dinamica a condusului creeaza conditiile pentru a combina dinamica M caracteristica, agilitatea si raspunsul precis cu un nivel ridicat de confort pe distante lungi. Tehnologia standard de suspensie a noului BMW i7 M70 xDrive include suspensie pneumatica adaptiva pe ambele punti, specifica M, cu functie de reglare automata a garzii la sol si amortizoare controlate electronic, cu raspuns optimizat datorita sistemului hidraulic specific M.
    Directia Activa Integral si pachetul de suspensie Executive Drive Pro, care include stabilizarea activa a ruliului cu functii extinse si raspuns independent stanga-dreapta, sunt de asemenea in echiparea standard. Pachetul ofera, de asemenea, un sistem de franare sport M si jante M de 21 de inchi, din aliaj usor.
    Prezenta exclusivista marcheaza performante superioare
    Elementele de design exclusiviste si caracteristicile distinctive ale designului M, care sunt orientate catre cerintele tehnice ale unui stil de condus clar sportiv, scot in evidenta designul exterior al noului BMW i7 M70 xDrive de celelalte modele din gama. Prezenta exclusivista marcheaza performante dinamice remarcabile.
    Designul frontal reinterpreteaza elementele tipice marcii ale farurilor circulare duble si ale grilei BMW. Prezenta impresionanta generata de partea frontala este subliniata si mai mult de iluminarea conturului pentru grila BMW. Impreuna cu pachetul M Performance optional, aceasta este combinata pentru prima data pe BMW i7 M70 xDrive cu un contur negru lucios al grilei radiatorului. De asemenea, atat in imaginea laterala, cat si in cea din spate ale noului BMW i7 M70 xDrive, caracteristicile distinctive de design M - precum oglinzile exterioare M cu o bara dubla caracteristica, praguri laterale M atractive si difuzorul spate specific modelului - evidentiaza in mod clar caracterul orientat spre performanta al varfului de gama.
    Vopsea noua in doua nuante, culori Frozen pe baza de biomasa
    Noul BMW i7 M70 xDrive poate fi finisat intr-o gama larga de culori pentru caroserie. De asemenea, clientii pot alege din peste 100 de finisaje speciale BMW Individual. Finisajul BMW Individual Two-Tone, care poate include acum si culori speciale BMW Individual, confera o prezenta spectaculoasa. Printre alte optiuni, BMW Individual Liquid Copper metalizat pentru partea inferioara a caroseriei si Sapphire Black metalizat pentru sectiunea superioara pot fi combinate.
    Finisajele de culoare Frozen disponibile pentru noul BMW i7 M70 xDrive sunt produse folosind un proces inovator bazat pe biomasa in loc de petrol. In acest proces, formularea produsului nu este modificata, doar materiile prime utilizate sunt provenite din surse durabile.
    Caracteristici inovatoare pentru asigurarea confortului luxos al calatoriei
    Punctele de atractie, care confera si varfului de gama caracterul sau de lux progresiv si fac calatoriile pe distante lungi foarte confortabile, includ BMW Interaction Bar din cockpit si Executive Lounge cu functie optimizata de inclinare in spate. BMW Theatre Screen unic si sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins surround transforma locurile din spate intr-un cinematograf privat exclusiv pe roti. Nivelul ridicat de confort si siguranta este optimizat suplimentar datorita sistemelor avansate de condus si parcare autonome. De exemplu, asistentul de parcare si asistentul de manevra pot fi controlate acum si prin aplicatia My BMW.
    Usile automate, care sunt disponibile optional, pot fi deschise si inchise atat prin intermediul aplicatiei My BMW, cat si cu BMW Digital Key Plus folosind un smartphone. Datorita functiei avansate Lock/Unlock, usa conducatorului se descuie automat de indata ce smartphone-ul pe care este instalata BMW Digital Key Plus individuala se apropie de automobil.
    Fler sportiv si individualizare maxima in interior
    Detaliile specifice M de echipare a interiorului subliniaza potentialul sportiv al noului BMW i7 M70 xDrive. Gama sa de echipamente standard include ornamente M iluminate ale pragurilor, tapiterie din piele M Merino in Black/Atlas Grey, un volan cu piele M, afisaje specifice M pe ecranul central curbat BMW si un suport M pentru piciorul conducatorului.
    Dotarile optionale includ pachetul BMW Individual Interior, dar si BMW Individual Interior cu caracteristici exclusive intr-un total de noua variante de culoare. Combinatia BMW Individual din piele Merino/lana casmir cu caracteristici exclusive este disponibila si in Black/Dark Grey.
    BMW iDrive avansat cu "QuickSelect"
    Noul BMW i7 M70 xDrive este unul dintre primele modele ale marcii care prezinta cea mai recenta generatie de BMW iDrive cu "QuickSelect" si sistemul de operare BMW 8.5. Sistemul avansat de afisare si operare ofera un ecran de primire reproiectat si acces "QuickSelect" cu o structura de meniu imbunatatita, care preia ergonomia dispozitivelor electronice de larg consum. BMW iDrive cu "QuickSelect" este combinat cu ecranul central curbat BMW si Asistentul Personal Inteligent BMW.
    Noul ecran de primire afiseaza permanent imaginea hartii din sistemul de navigatie sau alte informatii care pot fi configurate individual. La acelasi nivel, pictogramele de functii dispuse vertical pe care le puteti selecta printr-o miscare de glisare sunt disponibile pe partea conducatorului a suprafetei de control. Functiile corespunzatoare pot fi apelate direct cu "QuickSelect" fara a trece la un submeniu.
    Sistemul de navigatie BMW Maps bazat pe cloud ofera acum nu numai un afisaj Augmented View pe monitorul de informatii din spatele volanului, ci si functii imbunatatite pentru o navigare si mai precisa si optimizata pentru statii de incarcare. In plus, serviciile si aplicatiile deja introduse in noul BMW Seria 7 sunt disponibile si impreuna cu sistemul de operare BMW 8.5.

    Vizualizari: 925
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »