rss

Noua Mazda CX-60 PHEV: Produsa in Japonia

  1. 12/03/2022
    Vezi toate fotografiile (6)

    Noua Mazda CX-60 PHEV introduce prima tehnologie plug-in hybrid integral a companiei pe piata europeana a SUV-urilor.
    Cel mai important model lansat de peste un deceniu, noul autovehicul de referinta Mazda reprezinta tot ceea ce compania a integrat in ADN-ul sau in ultimii 100 de ani, de la un design exterior si interior remarcabil pana la cea mai rafinata calitate de fabricatie japoneza, cele mai recente inovatii in domeniul tehnologiilor centrate pe om si un tren de rulare de clasa mondiala.
    Stilul frumos si dinamic al noului Mazda CX-60 PHEV transmite inteligenta si eleganta celor mai recente evolutii ale designului Kodo - conceptul japonez de Ma, care este frumusetea calma si demna a spatiului - tesute in duritatea arhitecturii uimitoare a SUV-ului cu motor fata si tractiune spate.
    Intr-un mod unic Mazda si adanc inradacinat in mostenirea japoneza, designul interior elegant si de inalta calitate introduce in continuare conceptele Kaichou - un element de perturbare care amesteca diferite materiale si texturi, precum lemnul de artar, pielea nappa, materialele textile japoneze prelucrate intr-o maniera unica si detalii cromate si Musubu – arta de a imbina textilele. Musubu a fost inspiratia pentru cusaturile detaliate de pe tabloul de bord.
    Tratamentul ornamentelor din lemn de artar reflecta estetica japoneza Hacho – echilibru asimetric sau diferente intentionate. Diversele modele si fire ale tesaturilor raspund sensibil la schimbarile de lumina, iar o tehnica japoneza de cusut numita Kakenui creeaza cusaturi „suspendate” cu spatii intre tesaturile tapiteriei care dezvaluie o mica parte din materialul de dedesubt.
    Tehnologiile centrate pe om au fost regandite si rafinate pentru a perfectiona experienta de condus Jinba-Ittai si, mai mult ca niciodata, pentru a raspunde nevoilor individuale ale soferului. Mazda Driver Personalisation System va recunoaste ocupantul scaunului soferului si va ajusta automat elementele din jur – pozitia scaunului, volanul, oglinzile, HUD, chiar si setarile de sunet si control ale climei – pentru a se potrivi fizicului sau, precum si preferintelor personale. 
    Mazda CX-60 PHEV este pionier in Europa pentru modelele hibride plug-in cu un tren de rulare care combina un motor conventional Skyactiv-G 2.5, cu injectie directa si patru cilindri, alimentat cu benzina, cu un motor electric mare de 100 kW, o transmisie automata complet noua cu opt rapoarte si o baterie de mare capacitate de 355 V si 17,8 kWh.
    Aceasta combinatie de propulsie ofera o putere totala de 327 CP/241 kW si un cuplu consistent de 500 Nm, ceea ce o face cea mai puternica masina de serie produsa vreodata de Mazda. Mazda CX-60 PHEV ofera performante extrem de impresionante, accelerand de la 0 la 100 km/h in doar 5,8 secunde.
    Pe de alta parte, noul Mazda PHEV prezinta proprietati remarcabile de protejare a mediului. Consumul de combustibil combinat WLTP este de doar 1,5l/100 km, iar emisiile de CO2 combinate, in regim WLTP, de doar 33g/km.
    Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV ofera 63 km de autonomie electrica, cu vehiculul ruland la 100 km/h sau mai putin.
    Platforma Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture a noului model Mazda CX-60 prezinta numeroase imbunatatiri care ofera o dinamica excelenta de condus. Adoptand abordarea Mazda centrata pe om, acestea includ o rigiditate a caroseriei care asigura ca soferii sa poata simti raspunsul vehiculului fara intarziere, scaune care le permit pasagerilor sa isi mentina mai usor echilibrul in timpul deplasarii, suspensii care stabilizeaza postura vehiculului in timpul condusului si un sistem unic de control al posturii vehiculului – Mazda Kinematic Posture Control (KPC).
    Pozitionarea bateriei intre axele fata si spate si cat mai jos posibil in interiorul caroseriei confera noului model Mazda CX-60 PHEV un centru de greutate scazut. Acest lucru, combinat cu un sistem de tractiune integrala permanenta care incorporeaza transferul de cuplu intre axe antrenate de cardan, confera masinii caracteristici superioare de manevrabilitate, similare celor mai bune din segmentul premium.
    Noul Mazda CX-60 PHEV dispune de o gama completa de tehnologii de siguranta i-Activsense avansate care asista soferul, oferind performante de siguranta de top si vizeaza un rating de 5 stele Euro NCAP.
    Mazda CX-60 este echipata cu mai multe sisteme noi de siguranta: See-Through View - un sistem de monitorizare 360o de ultima generatie care imbunatateste vizibilitatea la viteze reduse; Sistem asistenta semnalizare in trafic (TAT); Asistent inteligent de franare (SBS-R) pentru detectarea pietonilor; Asistent depasire banda (LKA); Pilot Automat Adaptiv (i-ACC) si Sistemul de monitorizare unghi mort (BSM) cu functie de avertizare la coborare.
    Odata cu lansarea lui CX-60 PHEV, Mazda face un pas important catre ambitia sa de a fi complet neutra din punctul de vedere al emisiilor de carbon pana in 2050. in urmatorii ani, Mazda va continua sa dezvolte electrificarea intr-o gama larga de produse noi. Mazda MX-30 REV va combina propulsia electrica integrala cu un generator alimentat de un motor rotativ pentru a oferi o autonomie nelimitata. Iar in 2023, compania va lansa un nou model, mai mare decat CX-60, cu trei randuri de scaune.
    In total, in urmatorii trei ani, Mazda lanseaza cinci noi produse electrificate care incorporeaza arhitectura sa de platforme cu solutii multiple. Dupa 2025, compania va lansa noua sa Skyactiv EV Scalable Architecture – tehnologie unica ce va permite companiei sa construiasca eficient masini electrice de toate dimensiunile folosind o singura platforma comuna.

    Vizualizari: 1098
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »