rss

Noua Honda NSX intra pe teritoriul lui Ferrari

  1. 02/05/2008
  2. Tags: Honda NSX
    Vezi toate fotografiile (1)
    Stim deja ca noua Honda NSX, un supercar programat sa isi faca debutul in 2010, va fi o masina extrem de rapida, in stare sa concureze atat cu compatiotii Nissan GT-R si Lexus LF-A, cat si cu cele mai sportive oferte de la Ferrari si Lamborghini.

    Ceea ce insa nu ne asteptam tine de pretul masinii, care va fi dublu decat al predecesorului si practic in aceeasi liga cu un F430 sau un Gallardo.

    Aceasta veste (cat si alte informatii de natura tehnica) a fost furnizata de catre purtatorul de cuvant al Acura, Mike Spencer, care a mai imprastiat din ceata ce inconjoara viitorul NSX in cadrul unui interviu acordat celor de la MotorAuthority.

    Bolidul cu motor V10 si sistem de tractiune integrala identic cu cel de pe modelele de lux Honda Legend/Acura RL – binecunoscutul SH-AWD – va fi insa si mult mai performant decat predecesorul, ceea ce ar justifica in mare masura cresterea pretului la un asemenea nivel. Lexus LF-A, un alt supersport cu doua locuri si motor fata va costa la randu-i in jur 200.000 de $, ceea ce inseamna ca se va erija intr-un competitor direct pentru noul NSX; intre timp insa, Nissan GT-R ar putea sta departe de acest conflict italo-japonez, data fiind configuratia 2+2 locuri si pretul cu 50% mai mic decat al celorlalti doi.

    Ceva ne spune insa ca nimeni nu se va uita la asemenea chestii in caz ca NSX nu va reusi sa ii bata timpii pe circuit...
    Vizualizari: 1492