rss

Noua generatie MMI de la Audi

  1. 31/01/2009
  2. Tags: Audi, Mmi, tehnologie
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sistemele  multimedia au devenit rapid un element standard pentru autoturismele moderne, in special in clasa de lux a acestora iar aici am enumera: sistemul COMAND de la Mercedes-Benz, sistemul iDrive a lui BMW, sistemul MMI de la Audi sau cel mai recent sistem haptic Enform de la Lexus.


    Cel mai performant sistem MMI de la Audi isi croieste incet dar sigur drumul catre Statele Unite ale Americii prin utima “inventie” a constructorului german-Audi Q5.

    Similar cu sistemul Enform de la Lexus sau iDrive de la BMW, a treia generatie a sistemului MMI (Multi-Media Interface) foloseste un dispozitiv joystick pentru o mai buna vizualizare si beneficiaza de noi caracteristici cum ar fi afisarea in timp real a informatiilor din trafic, harta 3D, care ajuta soferul sa se orienteze mai bine si sa anticipeze ceea ce se afla in fata sa. Sistemul este acum capabil sa inteleaga cuvinte intregi, spre deosebire de generatia anterioara sistemului pentru care era nevoie de silabisirea acestora si are de asemenea, optiunea mai multor limbi.

    Elementele de muzica si divertisment au fost actualizate si permit acum redarea DVD-urilor cu Dolby Digital Souround, MP3, WMA si AAC, CD-uri si carduri SD. Sistemul Audi Music Interface integreaza Ipod-ul in MMI si afiseaza datele pe display-ul de la consola. Chiar si display-ul a primit o imbunatatire de 7 inch TFT, fiind capabil sa afiseze o rezolutie de 800 x 480 pixeli. MMI are un harddisk de 40 gb dintre care 10 gb pot fi utilizati penmtru stocarea fisierelor audio.

    Noul Audi Q5 va sosi in luna marie in SUA echipat cu cea de-a treia generatie MMI, pretul acestuia fiind anuntat odata cu introducerea masinii pe piata.

    Vizualizari: 1205