rss

Noua generatie Ford Fiesta obtine 5 stele, scor maxim la testele de siguranta Euro NCAP

  1. 06/09/2017
  2. Tags: New Fiesta
    Vezi toate fotografiile (6)

    Noua generatie Ford Fiesta a primit scorul maxim de 5 stele in cadrul testelor de siguranta organizate de autoritatea independenta Euro NCAP.

    Fiesta ofera sisteme sofisticate dezvoltate pentru a preveni si a limita efectele impactului dintr-un eventual accident asupra pasagerilor si pietonilor. Lista include o versiune imbunatatita a sistemului de asistenta pre-coliziune cu depistare a pietonilor (Pre-collision Assist with Pedestrian Detection) care poate preveni coliziunile pe timp de noapte.

    Euro NCAP i-a oferit un scor ridicat Fiestei atat la capitolul protectia adultilor (87%), cat si la capitolul protectia copiilor (84%). Fiesta a adunat puncte maxime in testele care simuleaza un impact lateral cu o alta masina si a reusit sa puncteze foarte bine in testele frontale si in cel lateral, oferind un nivel ridicat de protectie pentru toti pasagerii si o performanta buna in cazul protectiei cervicale.

    Tehnologiile de asistenta a soferului, inclusiv limitatorul inteligent de viteza (Adjustable Speed Limiter) si sistemul de avertizare la parasirea benzii (Lane Keeping Aid), au fost evidentiate si laudate de Euro NCAP. In aceeasi situatie se afla sistemul de pretensionare a centurilor si dispozitivele de limitare a sarcinii - oferite in premiera si pasagerilor locurilor din spate, dar si acoperirea airbag-urilor la nivelul capului, pieptului si pelvisului pasagerilor.

    Structura noii generatii Fiesta contine cu 36 la suta mai mult otel-bor pentru rezistenta mai mare in zonele cheie, inclusiv in sectiunea superioara a stalpului B, care vine cu o constructie noua in forma literei T pentru a transfera mult mai eficient forta impactului lateral spre plafon. Sectiunile transversale ale portierelor au fost la randul lor reproiectate si protejeaza suplimentar pasagerii la impactul lateral, iar portierele sunt dotate acum cu senzori de presiune care permit activarea sistemelor de pretensionare cu cateva milisecunde mai devreme. La nivelul soferului, elementele de pretensionare prezinta caracteristici inovatoare, cum ar fi un sistem de blocare mecanica a centurii de siguranta pe scaunul soferului care ajuta la prevenirea alunecarii centurii in timpul unui accident si elimina necesitatea montarii unui airbag in zona genunchilor.

    Fiesta este primul model Ford din Europa care a fost dezvoltat prin utilizarea unor simulari computerizate ale testelor de impact pentru intregul vehicul, inginerii Ford utilizand noua tehnologie avansata de analiza a elementelor constructive. Tehnologia prezice cu exactitate modul in care elementele de siguranta ale masinii - de la airbag-uri pana la ranforsarile caroseriei, reactioneaza in cazul fortelor care intervin in cazul unui accident, oferind o optimizare mai eficienta a sistemelor de siguranta.

    Lista complexa de tehnologii de asistenta a soferului - sprijinite de doua camere, trei radare si 12 senzori ultrasonici care monitorizeaza un camp de 360° in jurul vehiculului si scaneaza zona frontala pe o distanta de pana la 130 de metri - include Sistemul de asistenta activa la parcare cu parcare perpendiculara (Active Park Assist with Perpendicular Parking), Tempomatul adaptiv (Adaptive Cruise Control), Faza lunga automata (Auto High Beam), Sistemul de monitorizare si avertizare pentru unghiul mort (Blind Spot Information System), Sistemul de alerta la intersectia cu traficul perpendicular (Cross Traffic Alert), Sistemul de indicare a distantei (Distance Indication), Sistemul de avertizare a soferului (Driver Alert), Sistemul de avertizare cu privire la coliziunile frontale  (Forward Collision Warning), Sistemul de mentinere a benzii de rulare (Lane Keeping Alert) si Sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere (Traffic Sign Recognition).

    Ford ofera in acest moment pe piata europeana 11 modele cu 5 stele la testele Euro NCAP: B-MAX, Edge, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo, Ranger, S-MAX, Tourneo Courier si gama Transit and Tourneo Custom.

    Noua generatie Ford Fiesta se afla acum in vanzare la nivel european intr-o gama completa de versiuni care includ stilata Fiesta Titanium, sportiva Fiesta ST-Line, varianta premium Vignale si versiunea Fiesta Trend.

    Crossoverul Fiesta Active - primul dintr-o serie de versiuni Active care vor completa gama de modele Ford in anii care urmeaza - si noua generatie Fiesta ST, care ofera 200 CP, vor fi disponibile la randul lor in showroom-uri in cursul anului viitor.

    Vizualizari: 1166
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »