rss

Noua generatie ASX - Premiera mondiala

  1. 30/11/2022
    Vezi toate fotografiile (4)

    Mitsubishi Motors Europe a prezentat astazi in premiera mondiala noua generatie ASX la un eveniment special online. Noul model este pozitionat in segmentul B-SUV european. Noul ASX („Active Sports X-over”) preia mostenirea generatiei anterioare ASX, care a vandut aproape 380 000 de vehicule in Europa.
    Dezvoltat special pentru piata europeana, noul ASX se bazeaza pe platforma CMF-B dezvoltata in cadrul Aliantei Renault-Nissan-Mitsubishi si ofera o gama larga de optiuni de propulsie, inclusiv Plug-in Hybrid (PHEV), Full Hybrid (HEV) si Mild Hibrid.
    “Cresterea si electrificarea SUV-urilor sunt tendintele dominante pe piata europeana de astazi iar acest lucru va continua – ca SUV electrificat, cu un pachet complet de tehnologie avansata si infotainment, noul ASX se potriveste perfect pentru piata europeana” a declarat Frank Krol, Presedinte si CEO al Mitsubishi Motors Europe.
    Dynamic Shield
    Noul ASX inglobeaza frontul distinctiv „Dynamic Shield” de la Mitsubishi Motors, care comunica atat robustete, cat si dinamism, in timp ce evidentiaza emblematicul logo cu trei diamante - Mitsubishi Motors.
    Profilul lateral combina o silueta fluida cu tenta sportiva, rotile de 17” sau 18”, conferind modelului ASX o postura puternica.
    Partea din spate completeaza versatilitatea sportiva a designului. Luminile sunt LED-uri cu un stil distinctiv, la fel ca si in partea din fata. Placuta de model nou proiectata “ASX” si semnul Mitsubishi sculptat peste hayon, completeaza profilul spate.
    O gama de sase culori va fi disponibila de la lansare, combinata cu un acoperis negru pe echiparile de top pentru un finisaj in doua tonuri.
    Versatil
    Dotat cu cea mai recenta tehnologie de infotainment, interiorul noului ASX combina stilul si confortul, cu spatiul si versatilitatea, precum si o capacitate a portbagajului de 332 de litri (VDA), care creste cu inca 69 de litri (VDA) atunci cand bancheta spate culisanta se afla in pozitia stransa.
    Tehnologie
    Accesul in noul model ASX este o operatiune simpla datorita sistemului de operare fara cheie, care este standard pentru toate echiparile, cu exceptia versiunii de intrare in gama. Cand soferul se apropie la aproximativ un metru de vehicul, sistemul detecteaza cardul Hands Free si deblocheaza automat usile. In mod similar, la iesirea din vehicul – de indata ce cardul Hands Free trece peste raza de un metru fata de masina si nu mai poate fi detectat, sistemul incuie automat usile.
    Confortabil
    Cu usile deblocate, intrarea si iesirea sunt usurate datorita pozitiei inalte pe care proprietarii de SUV-uri o apreciaza. In interior, sunt disponibile o selectie de ornamente din tesatura si piele in functie de versiune, climatizarea mentine o temperatura confortabila in cabina pe tot parcursul anului, in timp ce scaunele incalzite si volanul incalzit asigura confort in timpul lunilor de iarna.
    Infotainment
    Sistemul Smartphone-link Display Audio (SDA) montat central, actioneaza ca interfata principala intre sofer si sistemele vehiculului si infotainment. SDA vine in formate de 7 inchi (landscape) si de 9,3 inchi (portret) cu replicare wireless a smartphone-ului (Apple CarPlay® si Android Auto™) ca standard, cu versiuni de top care ofera si sistemul audio BOSE® Premium.
    Personalizare
    Nivelurile de echipare mai inalte includ navigarea 3D incorporata si o serie de optiuni de personalizare, de la profiluri de utilizator si widget-uri, pana la moduri de conducere prin sistemul Multi-Sense.
    Afisaj digital pentru sofer
    Exista si posibilitati de personalizare pentru grupul de instrumente. Trei niveluri de grup de instrumente sunt disponibile pe noul ASX: de la grupul analog care integreaza un ecran de 4,2 inchi, la grupul digital configurabil de nivel mediu cu ecran de 7 inchi, pana la afisajul digital pentru sofer complet personalizabil de 10 inchi, care prezinta, de asemenea, instructiunile de navigare.
    Multi-Sense
    Controlat prin SDA, sistemul Multi-Sense ii permite soferului sa personalizeze raspunsul directiei, controlul dinamic al sasiului si livrarea puterii de tractiune. Pot fi selectate trei moduri de conducere:
    • ECO: prioritizeaza eficienta maxima.
    • PURE: pentru rulare exclusiv electrica.
    • SPORT: putere maxima de tractiune, reglarea controlului dinamic al sasiului si setari de raspuns la directie pentru o placere sporita de a conduce.
    + SIMTUL MEU: permite soferului sa personalizeze experienta de condus, precum iluminarea ambientala de interior, dintr-o paleta de opt culori de lumina LED.
    Siguranta pasiva
    Modelul ASX este echipat cu o gama completa de caracteristici standard de siguranta pasiva, inclusiv airbag-uri frontale si laterale pentru sofer si pasager, doua airbag-uri cortina pe fiecare parte; centuri de siguranta cu pretensionare si limitatoare de sarcina, tetiere active, puncte de ancorare ISOFix pentru scaun pentru copii.
    Protectia pietonilor este imbunatatita datorita sistemului standard de atenuare a coliziunii frontale (FCM), in timp ce capota, bara de protectie fata, farurile si zona inferioara a parbrizului sunt special adaptate pentru a reduce probabilitatea de ranire.
    Siguranta activa
    Noul ASX ofera, de asemenea, o suita completa de functii ADAS (Advanced Driver Assistance System) pentru siguranta si liniste maxima.
    Standard la toate modelele: sistem de atenuare a coliziunii frontale cu protectie pentru pietoni (FCM), avertizare de distanta, avertizare de parasire a benzii de rulare (LDW), asistenta pentru mentinerea benzii de circulatie, recunoastere a semnelor de circulatie, control de croaziera, senzori de parcare si camera video pentru vedere spate.
    Disponibil pe modelele cu specificatii superioare: Blind Spot Warning, Lane Centering Assist, Overspeed Prevention, Adaptive Cruise Control (cu Stop & Go) si Automatic High Beam.
    MI-PILOT
    Disponibil pe versiunile automate de top, HEV si PHEV ale ASX, sistemul MI-PILOT (Mitsubishi Intelligent - PILOT), combina sistemele Cruise Control Adaptiv (ACC) si Lane Centering Assist (LCA).
    Control dinamic al sasiului
    In functie de modul de conducere selectat prin sistemul Multi-Sense, functia de control dinamic al sasiului interpreteaza situatia virajului si, daca este necesar, poate frana fiecare roata individual pentru a ajuta la imbunatatirea traiectoriei si la iesirea in siguranta din viraje.
    Grupuri motopropulsoare
    Noua generatie ASX ofera o gama larga de optiuni avansate si electrificate de grup motopropulsor pentru a se potrivi nevoilor variate ale soferilor europeni de SUV urban – de la emisii scazute si economie de combustibil, pana la performanta crescuta.
    1.0L MPI-T
    Motorul de intrare in gama este un motor inovator cu trei cilindri de 1,0 litri turbo pe benzina, disponibil in combinatie cu transmisia manuala cu 6 trepte.
    1.3L DI-T (Mild Hybrid)
    Pentru acei clienti care au nevoie de mai multa performanta, un motor turbo cu injectie directa de 1,3 litri este asociat cu un sistem Mild Hybrid care incorporeaza un generator de pornire cuplat cu o baterie litiu-ion de 12 V, permitand recuperarea energiei atat in faza de decelerare, cat si in faza de franare si asistenta electrica a cuplului. Clientii pot alege intre o transmisie manuala cu 6 trepte si o transmisie automata cu dublu ambreiaj cu 7 trepte (7DCT).
    Full Hybrid
    Noua generatie ASX va fi primul model Mitsubishi din Europa cu un motor complet hibrid (HEV): combinand o unitate pe benzina de 1,6 litri cu doua motoare electrice si o cutie de viteze automata, multimod.
    Plug-in Hybrid
    In varful gamei va fi versiunea Plug-in Hybrid (PHEV). Sistemul PHEV, cu un motor pe benzina de 1,6 litri asociat cu doua motoare electrice si o baterie de 10,5 kWh, este unic pentru Alianta in segmentul B-SUV, noua generatie Mitsubishi ASX calcand, prin urmare, pe urmele PHEV x SUV ale modelelor Outlander PHEV si Eclipse Cross PHEV.
    Integrate intr-o gama de versiuni bine echipate, toate sistemele de propulsie vor fi disponibile pe modelul ASX inca de la lansarea sa din luna martie 2023 (pot aparea variatii in functie de piata).
    Accesorii
    Noii clienti ASX vor putea alege dintr-o gama completa de accesorii si pachete de accesorii special concepute pentru a se potrivi oricarui stil de viata.
    Mitsubishi Service Commitment
    Ca si restul modelelor din gama Mitsubishi vandute in Europa, noua generatie ASX vine cu Angajamentul Service Mitsubishi, care include:
    • 5 ani/100 000 km garantie din fabrica.
    • 12 ani garantie anticoroziune.
    • 8 ani/160 000 km garantie baterie de tractiune.
    • Garantie de 8 ani/160 000 km pentru capacitatea bateriei.
    • Asistenta rutiera de 5 ani (Pachetul de asistenta Mitsubishi).
    Noul ASX va fi produs la uzina Renault din Valladolid, Spania.

    Vizualizari: 983