rss

Noua Dacia Logan a fost lansata si are acelasi pret cu vechea versiune (cu galerie foto)

  1. 01/07/2008
  2. Tags: Noua dacia logan
    Vezi toate fotografiile (51)

    Pentru galerie foto completa dati click pe prima poza sau click aici.

    Astazi, Dacia a lansat in premiera mondiala, in cadrul unui eveniment special, noul Logan sedan. Noua Dacia Logan va fi comercializata in Romania incepand din prima jumatate a lunii iulie iar apoi, progresiv, pe majoritatea pietelor din Europa de Vest si, desi multi se temeau ca, o data cu faceliftul, va urca si pretul, acesta a ramas neschimbat si porneste de la 6.400 euro cu TVA inclus. Atat in Romania, cat si in majoritatea tarilor europene, modelul va fi disponibil cu o garantie de 3 ani sau 100.000 km.

    Modificarile privesc exteriorul, partea tehnica ramanand neschimbata. Noua versiune a berlinei in trei volume pastreaza toate caracteristicile care au consacrat modelul pe piata: pretul scazut si spatiul interior foarte generos. De asemenea, sunt pastrate aceleasi patru versiuni de echipare: Ambiance, Preference, Laureate si Prestige.

    Logan facelift a primit o grila noua in partea frontala, aceeasi, ca design, pe care o regasim si pe modelul Sandero, lansat in urma cu o saptamana. In mijlocul acesteia troneaza noua sigla Dacia. Bandoul superior cromat este prezent pe toate versiunile de echipare. Bara de protectie fata in culoarea caroseriei este perfect integrata in acest ansamblu. Blocurile optice au fost redimensionate, iar proiectoarele de ceata (disponibile in functie de versiune) sunt puse in valoare de un ornament de culoare carbon.

    Cum spuneam, partea posterioara a masinii a fost redesenata. Usa portbagajului are un aspect mai dinamic si poate dispune de un bandou cromat in partea inferioara, in functie de versiune. Blocurile optice, restilizate, urmeaza noua linie a usii portbagajului. La randul sau, bara de protectie spate, si ea in culoarea caroseriei, adopta o linie moderna, integrand un inel de remorcare cu obturator si catadioptrii. Toate aceste evolutii sunt insotite de o gama noua de capace de roti si jante de aluminiu, evident optionale, iar paleta de culori este completata de nuante noi: gri bazalt, albastru electric, albastru extrem.

    Interiorul a fost si el redesenat si are acum un aspect mai modern. Plansa de bord, inaugurata pe Dacia Sandero, este moderna si functionala. Panourile de usi au un design modernizat, cu manere ergonomice si baghete decorative disponibile in functie de versiunea de echipare. Urcarea in gama este evidentiata la Noua Dacia Logan prin trei variante de tratament al plansei de bord si trei variante de tapiterie, in functie de pietele pe care vehiculul va fi comercializat. Scaunul soferului dispune de un nou dispozitiv de reglare care, impreuna cu volanul reglabil pe inaltime (in functie de versiune), asigura un plus de confort in timpul sofatului. Prin forma specifica a tetierei centrale de pe bancheta din spate (in functie de versiune) si oglinzile retrovizoare exterioare mai mari, preluate de la varianta MCV, s-a optimizat vizibilitatea catre spatele masinii.

    In ceea ce priveste dimensiunile, noua Dacia Logan a fost supusa unei subtile modificari fata de vechea varianta, astfel ca acum masoara 4.290 mm in lungime (cu 4 cm mai mult fata de versiunea precedenta) si 1.740 mm in latime. Spatiul interior reprezinta unul din atuurile recunoscute ale vehiculului si acesta a fost pastrat: 3 adulti se pot instala confortabil pe bancheta din spate, datorita inaltimii pana la plafon din aceasta zona a habitaclului – 873 mm. Latimea la nivelul coatelor spate masoara 1.428 mm, valoare care se apropie de categoria berlinelor mari. Nu in ultimul rand, volumul de incarcare al portbagajului (510 litri) si forma acestuia permit depozitarea unor obiecte de forme si dimensiuni diverse.



    Noua Dacia Logan a preluat elementele de siguranta care i-au permis modelului sa obtina 3 stele la testul EuroNCAP. Vehiculul este echipat cu sistemul ABS Bosch 8.1 de ultima generatie, cu un repartitor electronic al fortei de franare (EBV) si cu asistenta la franarea de urgenta (AFU) – element introdus pentru prima oara pe Dacia Sandero. Sistemul AFU identifica situatiile in care este actionata franarea de urgenta si actioneaza asupra circuitului hidraulic pentru a creste eficienta sistemului ABS prin exercitarea unei presiuni maxime asupra franelor inca de la actionarea acestora.

    Dacia Logan facelift a primit imbunatatiri si la capitolul sigurantei pasive, fiind echipata cu o noua plansa de bord, confectionata din polipropilena cu structura tip fagure, care diminueaza consecintele unui impact asupra genunchilor. In partea inferioara, plansa de bord urmeaza linia gambelor, reducand astfel presiunea in cazul unui impact. Protectiile pentru pasager si sofer, care protejeaza zona picioarelor si a gleznelor, completeaza acest dispozitiv de siguranta. Toate cele cinci locuri dispun de centuri de siguranta cu prindere in 3 puncte. Modelul poate fi echipat in serie - in functie de tara unde se comercializeaza - cu doua airbag-uri frontale pentru sofer si pentru pasagerul din dreapta.

    Noua Dacia Logan
    preia cele trei motoare pe benzina de 1.4, 1.6 si 1.6 litri 16v, precum si motorul diesel 1.5 dCi, echipat cu a doua generatie a sistemului de injectie directa common rail. Disponibil in versiunea de 70 CP si in versiunea mai dinamica de 85 CP, motorul 1.5 dCi afiseaza un nivel al emisiilor de CO2 de 120 g/km.

    Din acest moment, productia versiunii vechi, care se afla "in activitate" din 2004, va fi incheiata. Renault a vandut in cei patru ani de la lansarea modelului Logan (2004-2008) peste un milion de unitati la nivel mondial, sub marcile Dacia si Renault. Anul trecut, Romania a fost cea mai mare piata pentru Logan, cu peste 100.000 de unitati livrate, urmata de Franta (peste 32.000 automobile) si Germania (aproximativ 17.500 de unitati). Berlina a fost cea mai vanduta versiune, cu 530.692 unitati comercializate in patru ani, urmata de Logan MCV (132.777 exemplare in 3 ani - a fost lansat in 2006), Logan Van (lansat in 2007, s-a vandut in 10.452 unitati) si Logan Pick-Up, cu 1.577 de unitati vandute in 2008 (a fost lansat in luna mai).

    Urmeaza, in aceasta toamna, lansarea primului SUV din gama Dacia, iar in 2009 vine si Logan-ul MCV facelift. In plus, producatorul de la Mioveni va lansa in cursul anului viitor un super-Logan care va beneficia de un motor cu o capacitate cilindrica de 1.6 litri ce dezvolta 133 de CP, acelasi de pe Renault Twingo Sport.



    Vizualizari: 7866
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »