rss

Noua compacta Ford se va numi tot Fiesta

  1. 19/11/2007
  2. Tags: Fiesta, Ford
    Vezi toate fotografiile (1)
    Desi in Europa si mai ales in Marea Britanie, unde dateaza de aproape trei decenii, are o prezenta puternica, numele Fiesta nu are acceasi eticheta in alte zone ale lumii. Spre deosebire de actualul Fiesta, succesorul sau va fi un model global, in fapt primul produs de Ford in cadrul noii strategii „One Look” prin care aceeasi masina va fi comercializata in toata lumea cu mici modificari implementate, in functie de piata.

    Acesta este motivul pentru care oficialii „ovalului albastru”  au luat in considerare renuntarea la numele Fiesta in favoarea unuia nou si proaspat dar, potrivit unui insider, cei de la Ford ar fi nebuni „daca ar renunta la un brand atat de cunoscut dupa 30 de ani”. Unul dintre numele vehiculate era Verve, adica numele conceptului care previzioneaza noul Fiesta.

    Noua masina ar trebui sa fie lansata pe pietele europene spre finalul anului viitor, in timp ce in Statele Unite va fi disponibila la mijlocul lui 2009. La lansare va fi oferita in doua versiuni de caroserie, cu trei si cinci usi, dar este posibila si o varianta sedan destinata pietei de peste Ocean.
    Vizualizari: 716