rss

Nokian Tyres anunta etapa finala de dezvoltare a noului centru de testare din Spania

  1. 19/02/2021
    Vezi toate fotografiile (15)

    Constructia centrului ultramodern de testare Nokian Tyres din Spania va fi finalizata in 2021, in timp ce testarea anvelopelor se afla deja in faza de dezvoltare. Investitia totala este estimata la 60 de milioane de euro. 
    Centrul Nokian Tyres din sud-vestul Europei permite testarea anvelopelor de vara, all-season si de iarna pe tot parcursul anului. Compania a demarat constructia centrului de testare in mai 2018.
    Acesta este al treilea centru de testare al Nokian Tyres si completeaza reteaua deja existenta formata din cel de 700 de hectare din Ivalo, Finlanda, si cel situat langa sediul central din Nokia. 
    Santierul de 300 de hectare, dotat cu 10 piste, este situat in Santa Cruz de la Zarza, un oras situat la aproximativ o ora distanta de capitala Spaniei, Madrid.  Noul centru de testare Nokian Tyres din Spania este o investitie in inovatie, una dintre valorile de baza ale companiei. Acesta permite testarea produselor premium special concepute pentru pietele in crestere din Europa Centrala si SUA pe tot parcursul anului.
    „Constructia acestui centru de testare este in deplina concordanta cu obiectivele noastre pe termen lung, acelea de a dezvolta noi produse care sa ne consolideze cresterea pe pietele europene. Este un moment important pentru noi, deoarece a fost cea mai mare investitie in zona de testare de pana acum.”, a declarat Daniel Rodriguez, Director al Centrului de Testare Nokian Tyres din Spania.
    Inovatie in testare
    La noul centru de testare vor fi evaluate cu precadere anvelopele de vara, mixte si cele cu o clasa de viteza ridicata. De asemenea, o alta arie de interes pentru noua unitate de testare din Spania este dezvoltarea sigurantei produselor, pentru toate sezoanele, ceea ce inseamna ca vor fi testate si anvelopele de iarna.
    Atractia principala a centrului de testare este pista ovala de mare viteza, lunga de 7 kilometri, care permite testarea anvelopelor la viteze de peste 300 km/h. Pista ovala va inconjura mai multe piste de testare pentru studierea comportamentului anvelopelor in ceea ce priveste manevrabilitatea pe suprafete umede si uscate, franarea si acvaplanarea. Aceste spatii vor fi utilizate si pentru testele de omologare a anvelopelor, respectiv cele privind zgomotul de rulare si aderenta pe teren umed. 
    „Vremea calda ne ofera un cadru excelent pentru testarea anvelopelor in diferite conditii. Zapada puternica din ianuarie a fost o surpriza, dar s-a potrivit perfect angajamentului nostru de a produce anvelope pentru conditii extreme, fie ca e vorba despre zapada, ploaie puternica sau temperaturi ridicate.”, completeaza Jouni Kainulainen, Test Manager, Nokian Tyres.
    In apropierea centrului de testare exista si un centru pentru vizitatori, spatiu in care vor avea loc lansari de produse si traininguri interne si externe. Pentru a marca mostenirea nordica a companiei, centrul pentru vizitatori este prevazut si cu o sauna traditionala finlandeza, realizata din lemn. 
    Abordare sustenabila in explorarea de noi materii prime 
    Nokian Tyres se concentreaza asupra cercetarii si dezvoltarii unor noi surse de materii prime sustenabile pentru fabricarea anvelopelor, printre care se numara si planta guayule. Compania se implica in procesul de cultivare si in studierea acestei plante, impreuna cu universitatile locale si diversi parteneri. Scopul este de a identifica daca guayule reprezinta o posibila sursa de cauciuc natural de inalta calitate. Plantatia este administrata de fermierii locali.
    „Guayule este un tip de planta care produce latex natural. Acesta poate fi extras pentru a fabrica unii dintre compusii necesari in procesul realizarii anvelopelor. Studiem adaptabilitatea acestei plante la clima din Spania centrala, astfel incat sa o putem cultiva la scara mai mare. Rezultatele de pana acum sunt promitatoare.”, explica Daniel Rodriguez.
    De asemenea, compania a rezervat 25 de hectare de teren pentru ocrotirea faunei salbatice. Aceasta actiune a inclus construirea unui cuib pentru soimi si bufnite si a unor adaptoare de apa pentru pasari care vor fi monitorizate in urmatorii 3 ani. 

    Vizualizari: 2347
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »