rss

Nokian Tyres: 5 motive pentru care anvelopele de vara sunt indispensabile sigurantei pe drumurile publice in timpul sezonului cald

  1. 30/06/2021
    Vezi toate fotografiile (2)

    Utilizarea anvelopelor potrivite fiecarui sezon este recomandarea tuturor specialistilor in domeniu, atunci cand vine vorba de siguranta la volan. 
    Desi pastrarea anvelopelor de iarna pe timpul verii poate parea optiunea mai confortabila, utilizatorii trebuie sa tina cont de faptul ca anvelopele sezoniere au fost special concepute pentru a raspunde conditiilor specifice de drum pentru care au fost create. Astfel, anvelopele de vara, in stare buna de utilizare, cresc considerabil siguranta pe drumurile de vara, dupa cum urmeaza:
    1. Anvelopele de vara se opresc mai repede pe suprafete umede
    Anvelopele moderne de iarna sunt proiectate sa functioneze bine pe zapada, gheata, zloata si ploaie moderata, dar atunci cand apar cantitati mai mari de apa pe sosea, anvelopele de vara sunt net superioare. Comparativ cu o anvelopa de iarna uzata, o anvelopa de vara in stare buna de utilizare are o distanta de franare pe o suprafata umeda de peste 12 metri, la viteza de 80 km/h. Aceasta depaseste de doua ori lungimea unei masini, ceea ce poate face diferenta la o oprire brusca, pentru evitarea lovirii unui obstacol.
    2. Anvelopele de vara previn acvaplanarea 
    Acvaplanarea este un fenomen periculos, in urma caruia anvelopa pierde contactul cu soseaua daca intre suprafata soselei si banda de rulare a anvelopei este prea multa apa. Aceasta situatie poate degenera intr-un derapaj incontrolabil al vehicului in cauza. Anvelopele de iarna pot fi excelente atunci cand vine vorba de planarea pe zloata, insa nu ofera aceeasi siguranta precum anvelopele de vara in conditii de ploaie abundenta. In timpul utilizarii anvelopelor de vara, o masina acvaplaneaza pe un drum umed la o viteza de peste 80 km/h, in timp ce o masina prevazuta cu anvelope de iarna uzate va scapa de sub control la 60 km/h.
    3. Experienta de condus este mai confortabila si mai precisa cu anvelope de vara
    Anvelopele de vara si cele de iarna sunt fundamental diferite, chiar daca, la o prima vedere, ar putea parea similare. La anvelopele de iarna, toate elementele - de la designul benzii de rulare, la compusul din cauciuc mai moale - au fost create pentru siguranta condusului in perioada rece. Asadar, nu numai ca nu vor functiona bine in timpul verii, dar suprafetele calde ale drumului le vor face sa se uzeze mai repede si sa-si piarda proprietatile de siguranta pentru iarna urmatoare.
    „Anvelopele de vara, pe de alta parte, sunt concepute pentru a conferi siguranta si confort in timpul condusului pe timp de vara. Strazile din orase si autostrazile fierbinti care dauneaza anvelopelor de iarna reprezinta habitatul natural al anvelopelor de vara. Acestea vor oferi un condus usor, o manevrabilitate sporita si o reactie rapida in timpul virajelor. Astfel, condusul devine mai confortabil si mai sigur in situatiile in care sunt necesare manevre ferme pentru a evita un posibil obstacol.”, spune Martin Drazík, Product Manager pentru Europa, Nokian Tyres. 
    4. Starea de uzura si calitatea anvelopelor sunt factori esentiali de siguranta 
    „Cand vine vorba de schimbarea anvelopelor, nu orice anvelopa garanteaza un condus mai sigur. Inainte de a folosi anvelopele de vara, este importanta verificarea starii de uzura. Daca anvelopele au o adancime a benzii de rulare mai mica de 4 mm, este bine sa se ia in calcul achizitionarea de anvelope noi, deoarece acestea nu mai sunt sigure pe suprafete umede. Verificarea uzurii neuniforme a anvelopelor si a existentei taieturilor sau rupturilor este si ea importanta, astfel ca nu este recomandata utilizarea anvelopelor care par deteriorate. De asemenea, anvelopele nu trebuie folosite atunci depasesc 10 ani sau cand au fost folosite mai mult de 6 ani.”, adauga Drazík.
    5. Dealerii de anvelope respecta masurile de protectie in vigoare
    Dealerii de anvelope iau masuri pentru a se asigura ca magazinele pot fi vizitate in deplina siguranta de catre clienti. Multe lanturi au planuri ample despre cum sa-si dezinfecteze magazinele si sa pastreze distantele de siguranta adecvate intre personal si clienti. In plus, multi dealeri de anvelope au magazine online, unde pot fi rezervate si achitate costurile pentru produse si servicii.
    Asadar, utilizarea anvelopelor premium de vara in timpul anotimpului cald si a celor de iarna pentru lunile de iarna, vor determina un condus in siguranta pentru o lunga perioada de timp. 

    Vizualizari: 1205
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »