rss

Noile taxe de service vor scumpi politele RCA si CASCO

  1. 14/11/2011
  2. Tags: CASCO, Rca, service
    Vezi toate fotografiile (1)

    Majorarea taxelor anuale de autorizare a service-urilor, precum si introducerea unora noi va conduce la scumpirea politelor de asigurare auto RCA si CASCO, sustine Asociatia Societatilor de Service Auto Independent (ASSAI).

    Incepand cu 1 octombrie 2011 a intrat in vigoare o decizie a Registrului Auto Roman (RAR) potrivit careia reparatorii auto vor fi nevoiti sa achite taxe anuale de autorizare in functie de numarul serviciilor prestate si al marcilor pentru care efectueaza reparatii.

    Astfel, daca inainte proprietarii de service plateau o singura taxa anuala in valoare de circa 1.000 lei, noile reglementari aduc taxe de 90 lei pentru maxim trei activitati de service prestate, 50 lei pentru fiecare activitate suplimentara, precum si 500 lei pentru fiecare brand auto pe care il reprezinta.

    Actualele impozite se vor rasfrange asupra portofelelor soferilor, care vor fi nevoiti sa achite sume chiar si de doua ori mai mari pentru remedierea defectiunilor aparute. Mai mult decat atat, proprietarii de masini ar putea plati in viitor mai mult si pentru politele de asigurare RCA si CASCO, sustin membrii ASSAI.

    Nici proprietarii de service-uri nu vor fi scutiti de efectele negative ale acestei hotarari, aproape jumatate din cele 7.000 de unitati independente riscand sa piara.

    "Efectele directe ale acestei masuri aberante vor fi majorarea tarifelor de reparatii, care va fi suportata de catre soferi, realizarea reparatiilor in service-uri clandestine, fara garantie, scumpirea semnificativa a politelor de asigurare auto (RCA si CASCO), inchiderea unui numar semnificativ de ateliere auto (peste 2000 de unitati service) si cresterea cu cel puţin 15.000 de persoane a numarului de şomeri ", conform scrisoarii deschise trimise de ASSAI Guvernului si Ministerului Transporturilor, citata de Mediafax.

    Vizualizari: 4109
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »