rss

Noile Citroen C4 X sI e-C4 X pur electric sparg tiparele, asociind eleganta unui fastback, rafinamentul unui spatios si atitudeinea unui SUV

  1. 31/07/2022
    Vezi toate fotografiile (5)

    Marca Citroen prezinta astazi Noile C4 X si e-C4 X 100% electric, care ofera un design unic si elegant pentru clientii aflati in cautarea unei alternative atractive la hatchback-urile si SUV-urile conventionale de dimensiuni medii.
    Mergand pe urmele modelului Citroen C5 X, design-ul noilor e-C4 X si C4 X sfideaza definitia traditionala a caroseriilor compacte pentru a oferi clientilor ceva unic si distinctiv: un design care asociaza silueta unui fastback cu atitudinea moderna a unui SUV si rafinamentul atemporal al unui sedan.
    Noile modele C4 X si e-C4 X electric beneficiaza de noua interfata de infotainment, MyCitroen Drive Plus, care ofera clientilor un pachet complet dedicat conectivitatii si serviciilor conectate.
    „Ne face o deosebita placere sa prezentam clientilor Noile e-C4 X si C4 X, care vor contribui semnificativ  la prezenta si expansiunea vanzarilor marcii Citroen pe pietele internationale si in Europa”, declara Vincent Cobee, CEO marca Citroen. „Numerosi clienti ne-au marturisit ca isi doresc o alternativa accesibila, responsabila si eleganta la hatchback-urile si SUV-urile deja prea numeroase in segmentul vehiculelor compacte. Venim astazi cu cea mai buna interpretare a acestor asteptari: un design distinctiv, orientat spre viitor, care ofera confortul, tehnologia, siguranta si valoarea pe care clientii le asteapta de la marca Citroen, dar si un spatiu la bord si o versatilitate de exceptie, cu avantajul motorizarii pur electrice cu zero emisii”.
    Clientii modelelor C4 X si e-C4 X 100 % electric beneficiaza, de asemenea, de noua interfata de infotainment, MyCitroen Drive Plus, un pachet complet dedicat conectivitatii si serviciilor conectate.
    Cu o motorizare de 100 kW si o autonomie de pana la 360 km WLTP, Noul e-C4 X va fi singurul vehicul 100% electric care ofera combinatia atragatoare de design, confort si spatiu pe piata vehiculelor de dimensiuni medii. La acestea se adauga volumul generos al portbagajului de 510 litri, ceea ce il face partenerul ideal al familiilor si profesionistilor in utilizarea de zi cu zi.
    Clientii care prefera o motorizare termica eficienta pot alege intre motoare PureTech pe benzina sau Diesel BlueHDi, pentru un randament excelent.
    Noile e-C4 X si C4 X vor fi produse exclusiv in Europa pentru toate pietele, la uzina grupului Stellantis din Villaverde (in apropiere de Madrid, Spania). Vanzarile in Romania vor debuta in prima parte a anului 2023.
    1. Un design unic si instinctiv
    Noile e-C4 X si C4 X apartin familiei de modele din gama Citroen si ofera, in acelasi timp, un design nou, fresh si unic clientilor care cauta o alternativa eleganta la numeroasele hatchback-uri si SUV-uri deja existente pe piata.
    „e-C4 X si C4 X se diferentiaza de concurenta – acestea pastreaza limbajul formelor care semneaza partea frontala a modelelor Citroen, dar facand un tur al vehiculului, se observa ca silueta lor este foarte diferita – mult mai dinamica si mai atractiva”, declara directorul de design al marcii Citroen, Pierre Leclercq.  „Ne-am dorit sa adaugam un plus de lungime, pentru a oferi un confort suplimentar pasagerilor din spate, dar si un volum foarte mare al portbagajului, pentru a raspunde nevoilor clientilor care prefera un portbagaj mai traditional, dar evita un design dizgratios. Am urmarit sa obtinem un plafon de tip fastback, care se prelungeste pana la hayon si coboara apoi catre partea sculptata din spate, pana la bara de protectie. Linia inalta a caroseriei accentueaza aspectul sportiv al acestor doua modele,” adauga Leclercq.
    Cu o lungime de 4600 mm, noile e-C4 X si C4 X se integreaza perfect in gama de modele Citroen, intre hatchback-ul C4 cu o lungime de 4360 mm si modelul C5 X, cu o lungime de 4800 mm. Ampatamentul acestora este identic cu cel oferit de C4 hatchback (ambele modele sunt construite pe platforma  CMP).
    Cu un coeficient de rezistenta la inaintare de doar Cd 0.29, eficienta aerodinamica a fost optimizata gratie liniei clar structurate a plafonului, care creste atat autonomia, cat si randamentul energetic– Noul e-C4 X 100% electric ofera o autonomie de pana la 360 km WLTP.
    Vazuta din profil, linia dinamica a plafonului masinii pluteste pana in partea superioara a hayonului pentru a crea silueta unui vehicul fastback. Consola spate disimuleaza in mod inteligent lungimea necesara pentru a gazdui un portbagaj spatios de 510 litri. Partea superioara a hayonului este pura si curata, cu un spoiler subtil integrat in partea de sus.
    Noile faruri spate distinctive cu LED completeaza semnatura luminoasa din fata, terminandu-se intr-o forma de sageata in fata usilor spate, ceea ce amplifica si mai mult dinamismul siluetei.
    Bara de protectie spate, unica, gazduieste placuta de inmatriculare amplasata central. Scutul inferior al barei de protectie este finisat in negru mat, pentru protectie si durabilitate. Insertiile negru lucios adauga o nota de eleganta, in timp ce prizele de aer exterioare distinctive amintesc de robustetea modelului C5 Aircross.
    Rotile de mari dimensiuni cu diametru de 690mm, asociate cu consola fata scurta, confera noului model o postura inaltata, care rezulta intr-o pozitie de condus mai inalta, ce ofera conducatorilor auto un sentiment de siguranta. Protectiile negru mat pentru pasajele rotilor si partea inferioara a caroseriei echipata cu Airbump® cu insertii colorate amplifica sentimentul de robustete si protectie.
    Partea frontala, familiara, incorporeaza limbajul de design specific modelelor Citroen, cu curbe ce dezvaluie linii mai structurate. Capota inalta, orizontala prezinta adancituri concave, in timp ce chevroanele cromate specifice se intind pe toata latimea caroseriei. In prelungirea acestora se afla farurile fata situate pe 2 niveluri, cu tehnologia Citroen LED Vision care amplifica caracterul high-tech al vehiculului si ofera o vizibilitate maxima.
    Scutul inferior in nuanta negru mat al barei de protectie fata se leaga de elementele de protectie laterale si spate, in timp ce prizele de aer utilizeaza modelul ‘macro chevron’, identic cu cel inaugurat de conceptul 19-19. Grila inferioara hexagonala este flancata pe fiecare parte de farurile ceata cu contur distinctiv.
    2. Conectivitate de noua generatie pentru viata ta digitala
    Noile Citroen e-C4 X si C4 X sunt echipate cu interfata de infotainment de noua generatie, My Citroen Drive Plus, introdusa in premiera pe modelul flagship Citroen C5 X.
    My Citroen Drive Plus.
    Aceasta interfata noua utilizeaza un ecran HD de 10-inch, in totalitate personalizabil, gratie unui sistem de ‘widget-uri’, care ofera acces la aplicatiile compatibile si continutul smartphone-ului, direct pe ecranul tactil al vehiculului. Sistemul dispune de recunoastere vocala in limbaj natural, eficienta si simplu de utilizat, un asistent personal care intelege ce ii spui, raspunde la intrebari si executa comenzi.
    Cu Advanced Profile Management sistemul poate stoca pana la 8 profiluri, fiecare profil putand fi asociat cu pana la 2 smartphone-uri, pe care le identifica wireless la intrarea acestora in masina. Sistemul include un serviciu de actualizare in timp real a hartilor prin intermediul TomTom, pentru ca soferii sa beneficieze de cele mai noi informatii. Acest serviciu este disponibil gratuit pe o perioada de 3 ani.
    Vehiculele pot fi echipate cu pana la 4 porturi USB, de tip A sau de tip C – doua amplasate in partea inferioara a consolei centrale si 2 in partea din spate a acesteia  – pentru ca pasagerii si conducatorul auto sa poata incarca cu usurinta un telefon sau o tableta.
    3. Confort, rafinament si spatiu
    La interior, noile Citroen e-C4 X si C4 X, ofera conducatorului auto si pasagerilor un sentiment unic de liniste, confort si spatiu, gratie experientei Advanced Comfort oferita de marca Citroen.
    Pasagerii din spate beneficiaza de un spatiu pentru genunchi de 198mm si de un spatar mai inclinat al scaunului (27 grade) cu o latime totala de 1,366 mm la nivelul umerilor si de 1,440 mm la nivelul coatelor.
    Noile Citroen e-C4 X si C4 X beneficiaza de un portbagaj spatios cu o capacitate de 510 litri. Hayonul sau asigura o deschidere larga si functionala pentru o utilizare zilnica simpla si practica.
    Noile modele beneficiaza de scaunele Advanced Comfort, o referinta in materie de confort la sedere, pentru ca pasagerii sa se simta la bordul masinii ca acasa, intr-un salon. Acestea ofera un confort la sustinere si un confort vizual unic, gratie materialului inedit folosit. Confortul dinamic si postural este asigurat de spuma de inalta densitate si de spuma texturata ce ofera sustinere, pentru ca pasagerii sa se simta relaxati chiar si dupa deplasarile mai lungi. Scaunele ofera un bun sprijin, sunt dotate cu reglaj lombar si un reglaj pe inaltime, precum si posibilitatea unui reglaj electric.
    Scaunele spate de mari dimensiuni pot fi incalzite, la fel ca si scaunele fata care pot fi dotate cu functie de masaj, pentru un sentiment amplificat de stare de bine. Pe anumite niveluri de echipare, scaunele sunt imbracate in Alcantara, care amplifica perceptia rafinamentului si confortului resimtite la bord.
    Noile e-C4 X si C4 X invita la stare de bine la bord si la o placere la condus exceptionala, gratie suspensiilor cu amortizare hidraulica progresiva: (Progressive Hydraulic Cushions®). Acestea asigura un veritabil efect de „covor zburator” la compresiile si relaxarile usoare si evita efectul de rebond la imperfectiunile drumului. O inovatie Citroen pentru o experienta de confort unica.
    Un alt factor important care influenteaza confortul conducatorului auto si al pasagerilor de la bordul modelelor e-C4 X si C4 X este climatul interior.
    Un pachet complet de climatizare include un sistem de climatizare automata bi-zona cu 2 comenzi pentru o utilizare facilitata, precum si scaune fata si spate incalzite, un parbriz incalzit si un volan incalzit. Pasagerii de pe scaunele din spate pot controla fluxul de aur cu ajutorul gurilor de aerisire amplasate in spatele consolei centrale.
    Luminozitatea si ambianta de la bordul noilor e-C4 X si C4 X fac un moment perfect din toate deplasarile. La interior, materialele calduroase si suprafata vitrata generoasa contribuie la o atmosfera calma si linistita. Plafonul vitrat cu deschidere de mari dimensiuni, echipat cu parasolar lasa lumina sa inunde habitaclul.
    Pe timp de noapte, atmosfera este placuta si relaxanta, gratie iluminatului ambiental cu LED prezent pe tabloul de bord digital.
    Habitaclul gazduieste pana la 16 spatii de depozitare inteligente, inchise sau deschise, care ofera un volum total de 39 de litri, concepute pentru o utilizare de zi cu zi practica.
    Pasagerii din fata beneficiaza de Smart Pad Support Citroen™, un sistem inteligent de sustinere retractabil, integrat in plansa de bord, ce permite fixarea tabletei in siguranta deplina, la alegerea acestuia. Consola centrala include o zona de incarcare wireless pentru smartphone-uri, care gazduieste, de asemenea, doua porturi USB, dintre care unul de tip C.
    Pasagerii spate au acces la suporturi pentru pahar si la un spatiu de depozitare situat in cotiera centrala rabatabila a banchetei din spate.
    4. Noul e-C4 X: Linistea unui condus 100% electric intr-un design unic
    Cu noul e-C4 X, clientii se pot bucura de un condus zilnic in modul 100% electric, cu zero emisii, fara niciun fel de restrictii de acces.
    Functionarea silentioasa, miscarea fluida a vehiculului, placerea la condus, suspensia “catifelata”, scaunele Advanced Comfort confortabile, absenta vibratiilor la bord, ergonomia si utilizarea simplificata a interfetelor si serviciilor dedicate contribuie la un plus de relaxare la bord, pentru toti pasagerii.
    Angajamentul marcii Citroen in materie de e-Comfort este garantia rularii in modul electric in deplasarile zilnice, oferind urmatoarele:  zero emisii de CO2, zero zgomot si zero mirosuri,  zero vibratii, zero zdruncinaturi, zero schimbari de viteze, cuplu disponibil imediat si servicii programabile de la distanta.
    Putere si autonomie
    Cu silueta sa aerodinamica si motorizarea electrica eficienta cu zero emisii, Noul e-C4 X ofera o autonomie impresionanta de pana la 360 km in ciclul WLTP.
    Motorul electric de 100 kW este puternic si extrem de eficient, indiferent de conditiile de condus, cu 136 CP si un cuplu de 260 Nm disponibil imediat. Acceleratia de la 0 la 100 km/h (0-62 mph) se realizeaza in 9.5 secunde in modul Sport, cu o viteza maxima de 150 km/h (93 mph). Bateria de 50 kWh este de tip Li-ion de inalta tensiune (400 V).
    Franarea regenerativa permite conducatorului auto sa reincarce partial bateria si sa creasca autonomia pe perioada deplasarilor, amplificand decelerarea masinii fara a apasa pedala de frana si recuperand astfel energia care altfel s-ar pierde.
    Sunt disponibile trei moduri de condus – Eco, Normal si Sport -activat cu ajutorul selectorului amplasat pe consola centrala.
    Pentru un plus de relaxare, bateria are o garantie de 8 ani sau 160.000 km pentru 70% din capacitatea sa de incarcare.
    Reincarcare facila si optimizata
    Noul e-C4 X poate fi reincarcat cu usurinta pe drum, la statiile publice de reincarcare sau la domiciliu. Pentru fiecare scenariu, timpul de incarcare a fost optimizat:
    • La o statie publica de incarcare, cu ajutorul unui incarcator rapid cu curent continuu de 100 kW (mod 4), bateria se reincarca cu cea mai rapida viteza din segment, de aproximativ 10 km/min (6.2 mile/min), 80% din procesul de incarcare realizandu-se in 30 de minute.
    • La un wall box de 7.4 kW / 32 A (mod 3), reincarcarea de la o sursa monofazata se realizeaza in 7.5 ore sau in 5 ore de la o sursa trifazata cu incarcatorul optional de 11 kW.
    • La domiciliu sau pentru nevoi ocazionale, bateria poate fi reincarcata de la o priza standard de uz domestic (mod 2).
    Pentru a facilita viata utilizatorilor vehiculelor electrice, Citroen ofera o solutie “one-stop shop” pentru instalarea unui wall box la domiciliu. Gestionarea incarcarii este simpla si poate fi programata in avans pentru a profita de tarifele reduse la energia electrica din afara orelor de varf. Timpul de incarcare poate fi predefinit utilizand ecranul tactil al interfetei My Citroen Drive Plus sau aplicatia My Citroen.
    Este foarte usor sa conectezi masina, gratie portului de incarcare ergonomic si cablului care poate fi depozitat sub podeaua portbagajului. Un indicator colorat de pe portul de incarcare permite utilizatorilor sa monitorizeze procesul, care poate fi urmarit si in aplicatia My Citroen.
    5. Motorizari moderne si eficiente pentru noul C4 X
    Noul Citroen C4 X va fi comercializat pe piete selectate din Europa, Orientul Mijlociu, Africa si pe pietele internationale, cu motorizari pe benzina eficiente si performante, care raspund nevoilor tuturor clientilor.
    in functie de piata, sunt disponibile trei combinatii de motorizari si transmisii PureTech cu 3 cilindri si injectie directa:
    • PureTech 100 Start & Stop Euro 6.4, cutie de viteze manuala cu 6 trepte
    • PureTech 130 Start & Stop Euro 6.4, cutie de viteze automata EAT8
    • PureTech 130 Euro 6.1, cutie de viteze automata EAT8 – numai pentru Orientul Mijlociu, Africa si pe pietele internationale.
    Noul C4 X va fi disponibil pe piete selectate cu motoare eficiente BlueHDi 130 Euro 6.4 Start & Stop cuplate la transmisia automata EAT8.
    6. Tehnologii avansate pentru asistenta la condus 
    Noile Citroen e-C4 X si C4 X ofera conducatorilor auto relaxare si siguranta la volan, cu o gama completa de sisteme de asistenta la condus si tehnologii de siguranta*.
    Sunt disponibile 20 de sisteme de asistenta la condus, printre care:
    • Active Safety Brake: franeaza automat vehiculul in cazul unui risc de coliziune, prin detectarea si analizarea obstacolelor statice sau mobile, inclusiv pietonii, biciclistii sau vehiculele, chiar si pe timp de noapte.
    • Avertizare privind riscul de coliziune si franare automata post-coliziune: avertizeaza soferul cu privire la riscul de a intra in coliziune cu vehiculul din fata, la viteze de la 30 km/h (19 mph). Sistemul se activeaza automat in urma unei coliziuni pentru a evita miscarea ulterioara a vehiculului.
    • Highway Driver Assist: un sistem de condus semi-autonom de nivelul 2, care asociaza Regulatorul de viteza adaptiv cu functie Stop & Go si sistemul de avertizare la parasirea involuntara a benzii de rulare. soferul poate delega partial conducerea vehiculului, cu conditia ca acesta sa ramana concentrat asupra drumului si sa tina mainile pe volan (dupa cum prevede legislatia in vigoare). soferul poate relua conducerea manuala in orice moment.
    • Regulatorul de viteza adaptiv cu functie Stop and Go: Sistemul se adapteaza la viteza vehiculului din fata mentinand automat distanta de siguranta selectata anterior de sofer. Daca este necesar, sistemul poate sa opreasca vehiculul si sa-l reporneasca automat fara ca soferul sa fie nevoit sa apese pedala de frana sau acceleratie.
    • In plus fata de tehnologiile de asistenta la condus descrise mai sus, noile e-C4 X si C4 X propun sistemele: Sistem de supraveghere a unghiului mort, Avertizare de parasire involuntara a benzii de rulare, Coffee Break Alert, Alerta atentie sofer, Comutare automata a luminilor de drum si Recunoasterea semnelor de circulatie si recomandari.
    Suita de tehnologii concepute pentru a reduce stresul si a oferi un plus de confort include:
    • Head-up display color: Sistemul proiecteaza toate informatiile esentiale pentru condus pe parbrizul masinii, in culori, direct in campul vizual al conducatorului auto, pentru ca acesta sa ramana concentrat asupra drumului.
    • Camera video de marsarier cu Top Rear vision: de indata ce este selectata treapta de marsarier, o camera video ofera o vizualizare a partii din spate a vehiculului pe ecranul tactil, cu repere de culoare care evidentiaza apropierea oricaror obstacole. Este afisata o imagine la 180 de grade a zonei din spatele vehiculului, vazuta de sus.
    • 360 Vision: activat in mod automat la trecerea in marsarier sau manual, sistemul reda pe ecranul tactil zona din apropierea vehiculului, pentru a reconstitui o imagine la 360° de sus, gratie celor 4 camere video HD.
    • Sunt disponibile, de asemenea: Acces si pornire maini libere Proximity, Park Assist, Asistenta la pornirea in panta, Iluminat static in intersectie, frana de parcare electrica automata, senzori de parcare laterala si controlul stabilitatii la remorcare (dotare indisponibila pentru e-C4X).

    Vizualizari: 2048