rss

Noile BMW X5 si BMW X6

  1. 04/03/2023
    Vezi toate fotografiile (36)

    BMW prezinta noile editii actualizate ale modelelor de succes Sports Activity Vehicle (SAV) si Sports Activity Coupe (SAC) pentru segmentul de lux. Portofoliul reimprospatat de sisteme de propulsie include noi motoare termice, un sistem plug-in hybrid de ultima generatie pentru BMW X5 xDrive50e si tehnologie mild-hybrid 48V pentru toate celelalte modele. De asemenea, remarcabile sunt noile sisteme pentru condus si parcare autonome si sistemul de control/operare complet digital iDrive cu ecran central curbat BMW bazat pe sistemul de operare BMW 8.
    Cele doua modele vor fi construite la uzina BMW Group din Spartanburg, in SUA, centrul de competenta pentru modelele BMW X, iar lansarea lor globala incepe in aprilie 2023. Clientii din Romania pot deja sa comande la reprezentantele oficiale noile modele. Pretul de inceput pentru Romania este de 82586 Euro cu TVA inclus, respectiv 85800 Euro cu TVA inclus pentru versiunile X5, respectiv X6 xDrive 30d.
    Noul BMW X5: faruri subtiri, grila BMW iluminata
    Includerea elementelor de design xLine ca echipare standard ofera BMW X5 prezenta si robustete vizuala crescute. Partea frontala este modelata de interpretarea proaspata a farurilor distinctive si a grilei BMW. Acum, noile blocuri optice au un contur mai subtire cu 35 de milimetri. Elementele pentru lumini de zi in forma de sageata sunt orientate spre exterior si servesc si ca semnalizatoare. Farurile LED Matrix cu control adaptiv si faza lunga BMW Selective Beam cu efect antiorbire, plus luminile M Shadowline, sunt incluse in lista de optiuni.
    Grila BMW Iconic Glow este oferita acum ca optiune pentru variantele cu motorizare cu sase cilindri ale noului BMW X5, iar iluminarea sa in cascada creeaza un efect spectaculos. Air Curtains verticale si priza de aer inferioara, completate cu detalii decorative din crom cu efect perlat si deschideri triunghiulare in zonele exterioare, contribuie, de asemenea, la o prezenta moderna.
    Designul actualizat al BMW X5 cuprinde si Air Breathers nou proiectate in aripile fata si include standard a ornamentelor Exterior Line si a sinelor de acoperis in Satin Aluminium. Elementele sculpturale de ghidare a luminii cu fibra optica pentru stopuri si noile lumini de frana au acum un contur foarte atractiv. Forma L cunoscuta de la alte modele BMW este reflectata pe orizontala, creand un motiv X iluminat constant in cadrul stopurilor.
    Noul BMW X6: pachet M Sport disponibil acum standard
    Noul BMW X6 are blocuri optice subtiri, cu lumini de zi in forma de sageata, la fel ca noul BMW X5. Ca si pana acum, Grila BMW Iconic Glow este oferita ca optiune pentru modelele cu motorizare cu sase cilindri. Caracterul dinamic al noului BMW X6 este evidentiat si mai intens prin pachetul M Sport disponibil standard. Aici, un rol-cheie il joaca semnatura frontala octogonala de sub grila BMW, cu deschiderile laterale generoase si utilizarea extinsa a suprafetelor negre. In plus, sculptura tridimensionala a spoilerului fata subliniaza latimea si statura robusta ale masinii.
    Pragurile laterale specifice M si ornamentele M High-gloss Shadowline fac parte din pachetul M Sport. Difuzorul spate are o insertie in Dark Shadow, in timp ce noile ornamente ale tevilor de evacuare au forma trapezoidala.
    Varfuri de gama cu caracteristici distinctive de design; debut pentru pachetul M Sport Pro
    Pachetul M Sport este disponibil ca o optiune pentru noul BMW X5 pentru a transmite sentimentul de dinamica exclusivista, asa cum este standard in designul noului BMW X6. Aceste caracteristici de design iau o forma specifica modelului pentru varfurile de gama BMW X5 M60i xDrive si BMW X6 M60i xDrive. Acestea includ bare duble si o sigla M pentru grila BMW, capace M pentru oglinzile exterioare de culoare negru lucios, ornamente ale sistemului de evacuare in stilul distinctiv M cu patru tevi si un spoiler spate de culoare negru lucios pentru BMW X6 M60i. xDrive.
    Acum, toate variantele de model sunt disponibile cu pachetul M Sport Pro. Noile culori pentru exterior M Marina Bay Blue metalizat (BMW X5 M60i xDrive) si M Isle of Man Green metalizat (BMW X6 M60i xDrive) sunt disponibile exclusiv pentru varfurile de gama. Completari noi pentru toate modelele sunt Blue Ridge Mountain metalizat, Brooklyn Gray metalizat, Skyscraper Grey metalizat, Frozen Pure Grey metalizat si aproximativ 40 de finisaje speciale BMW Individual.
    Design modern al cockpitului cu ecran central curbat BMW complet digital
    Interiorul noilor modele BMW X5 si BMW X6 este definit de un accent mai mare pe solutii digitale si tehnologii smart. Integrarea sistemului de operare BMW 8 si cea mai recenta generatie a sistemului de control/operare iDrive  aduce si ecranul central curbat BMW in modelele Sports Activity Vehicle si Sports Activity Coupe. Este alcatuit dintr-un afisaj de informatii de 12,3 inchi (31,24 cm) in spatele volanului si un monitor de control cu diagonala ecranului de 14,9 inchi (37,85 cm) – ambele situate in spatele unei singure suprafete de sticla. Functionalitatea touch a monitorului de control a adus o reducere semnificativa a numarului de butoane si comutatoare in favoarea controlului digital pentru numeroase functii. Cockpitul inovator si actualizarile asociate ale panoului construieste o imagine moderna.
    Specificatiile standard pentru ambele modele includ acum un panou de instrumente cu suprafata din Sensafin – un material de piele vegana - si un element ornamental curbat elegant din lemn fin. O alta dotare noua este bara de lumina ambientala cu iluminare de fundal LED extrem de eficienta, integrata sub elementul ornamental din zona pasagerului din fata. Inscriptia relevanta de model - "X5" sau "X6" - este adaugata graficii barei luminoase; la cele doua varfuri de gama afiseaza sigla M. Panoul de control de pe consola centrala include suprafete suplimentare sensibile la atingere si o maneta de selectie a vitezelor nou proiectata.
    Scaunele confort pentru conducator si pasagerul din fata pot fi specificate ca alternativa la scaunele sport standard cu suprafete Sensafin. Optional sunt disponibile si tapiteria BMW Individual cu piele Merino extinsa, tapiteria BMW Individual integral cu piele Merino, ventilatia activa a scaunelor si o functie de masaj.
    Printre celelalte puncte de atractie ale listei de optiuni se numara noul pachet Comfort cu incalzire prin panou si o functie "termo" pentru suporturile de pahare, trapa panoramica Sky Lounge din sticla, iluminata de unitati LED, aplicatii din sticla pentru anumite comenzi, sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond Surround si noul sistem Travel & Comfort.
    Motoare noi, transmisie Steptronic Sport cu opt trepte noua si electrificare sistematica
    Noile BMW X5 si BMW X6 pot fi comandate la alegere cu motor pe benzina, cu opt cilindri, un motor pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, si un motor diesel, cu sase cilindri dispusi in linie - fiecare din cea mai recenta generatie de propulsoare. Toate motoarele sunt combinate acum cu noua transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, completata cu clapete de schimbare a vitezelor dispuse pe volan. Ele isi transfera puterea prin sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive.
    Toate motorizarile dispun acum de sistem de propulsie plug-in hybrid sau tehnologie mild-hybrid de 48V. Sistemul mild hybrid de generatia a doua include utilizarea unui motor motor electric integrat in cutia de viteze. Acest motor genereaza o crestere a puterii de pana la 9 kW/12 CP si un cuplu de 200 Nm, ajutand motorul termic sa ofere o propulsie lina, dinamica, impreuna cu o eficienta ridicata.
    Noul plug-in hybrid BMW X5 xDrive50e ofera mai multa putere, eficienta si autonomie electrica
    Sistemul de propulsie pentru varianta plug-in hybrid a modelului SAV a fost de asemenea complet reproiectat, iar modelul actualizat poarta denumirea BMW X5 xDrive50e. Un motor pe benzina, cu sase cilindri in linie, de ultima generatie si un motor electric la fel de nou sunt combinate pentru a dezvolta o putere a sistemului de 360 kW/490 CP (inclusiv efectul boost temporar) - o crestere cu 70 kW/96 CP fata de modelul anterior - si cuplu combinat de 700 Nm, ceea ce reprezinta o crestere de 100 Nm. Puterea nominala de 230 kW/313 CP a motorului pe benzina reprezinta o crestere cu 20 kW/27 CP fata de propulsorul pe care il inlocuieste. Motorul electric compact integrat in transmisia Steptronic Sport cu opt trepte produce o putere nominala de 145 kW/197 CP (+62 kW/84 CP). In plus, o solutie de demultiplicare este folosita pentru a creste cuplul efectiv produs de motorul electric pana la maximum 450 Nm la intrarea transmisiei pentru motor - contribuie la furnizarea si mai clara a puterii. BMW X5 xDrive50e accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,8 secunde.
    Per ansamblu, noul model PHEV beneficiaza de dezvoltarile BMW eDrive de generatia a 5-a. Capacitatea neta a bateriei de inalta tensiune integrata compact a crescut cu aproape 25% fata de generatia precedenta, pana la 25,7 kWh. O noua unitate de incarcare (CCU) dubleaza rata maxima de incarcare AC la 7,4 kW. Autonomia electrica a noului BMW X5 xDrive50e este de 94-110 kilometri in ciclul WLTP.
    Motor V8 pe benzina nou, cu tehnologie M TwinPower Turbo
    Pana la prezentarea versiunilor X5 M, X6 M, varful de gama este versiunea M60i cu noul motor V8 pe benzina, de 4,4 litri, derivat din propulsoarele modelelor de inalta performanta de la BMW M GmbH. Tehnologia M TwinPower Turbo si galeria de evacuare transversala imbina motorul de 390 kW/530 CP, care genereaza un cuplu maxim de 750 Nm, cu caracteristici de performanta impresionante.
    Cea mai recenta versiune a motorului cu opt cilindri propulseaza noile BMW X5 M60i xDrive si BMW X6 M60i xDrive de la 0 la 100 km/h in 4,3 secunde.
    Motor pe benzina, cu sase cilindri in linie, de ultima generatie
    Inovatiile care afecteaza procesul de ardere, schimbul de gaze, controlul supapelor, injectia si sistemul de aprindere marcheaza cea mai recenta generatie de motor de 3,0 litri, pe benzina, cu sase cilindri in linie care echipeaza noile BMW X5 xDrive40i si BMW X6 xDrive40i.
    Noul motor dezvolta o putere maxima crescuta cu 35 kW/47 CP fata de modelele precedente, ajungand la un maxim de 280 kW/380 CP, la care se adauga cresterea cuplului maxim cu 70 Nm, pana la 520 Nm. Acesta poate fi marita pana la 540 Nm cu ajutorul sistemului mild-hybrid. Motorul accelereaza noile BMW X5 xDrive40i si BMW X6 xDrive40i de la 0 la 100 km/h in 5,4 secunde.
    Motor diesel cu sase cilindri in linie, cu imbunatatiri de detaliu
    Motorul diesel cu sase cilindri in linie de la noile BMW X5 xDrive30d si BMW X6 xDrive30d aduce, de asemenea, imbunatatiri la numeroase detalii. Acum, propulsorul de 3,0 litri are pistoane din otel in loc de aluminiu, un proces optimizat de separare a uleiului si un nou sistem de injectie directa common-rail cu injectoare cu electrovalve.
    Noul motor diesel isi uneste fortele cu sistemul mild-hybrid pentru a produce o putere maxima de 219 kW/298 CP si un cuplu maxim de 670 Nm. Acest lucru permite ca noile BMW X5 xDrive30d si BMW X6 xDrive30d sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in 6,1 secunde.
    Tehnologia sofisticata a sasiului sprijina calitatile sportive si confortul pe distante lungi
    Suspensia adaptive disponibila standard, modificarea barelor stabilizatoare ca raspuns la modificarile de distributie a masei si consolidarea acestora in consecinta confera noilor BMW X5 si BMW X6 pentru imbunatatiri la nivelul trenului de rulare. Suspensia M adaptiva, care este echipare standard atat pe varfurile de gama, cat si pe celelalte variante ale noului BMW X6, asigura o legatura deosebit de ferma cu caroseria. Suspensia pneumatica adaptiva pe doua punti si pachetul xOffroad sunt oferite ca optiuni. Varfurile de gama sunt echipate standard cu Directie Activa Integral. Aceasta este disponibila optional pentru toate celelalte modele sau ca parte a suspensiei M adaptive Professional, care include, de asemenea, un diferential M Sport si un sistem activ de stabilizare a ruliului.
    Sistemul de franare integrat este un alt element al tehnologiei avansate de sasiu care actioneaza aici. Iar specificatiile standard includ si jante de 19 inchi, din aliaj usor, pentru noul BMW X5, variante de 20 inchi pentru noul BMW X6 si jante de 21 inchi pentru varful de gama al fiecarui model. Jantele de pana la 22 de inchi, din aliaj usor, pot fi specificate ca optiune.
    Sisteme suplimentare pentru condus si parcare autonome
    Confortul si siguranta noilor BMW X5 si BMW X6 pot fi duse la un nivel superior printr-o selectie semnificativ extinsa de sisteme de condus si parcare autonome. Actualizarile includ capacitati imbunatatite pentru sistemul standard de avertizare in caz de coliziune frontala, care acum poate reduce si riscul unei coliziuni cu biciclistii, pietonii sau traficul din sens opus in intersectii. Printre optiunile disponibile acum se numara asistentul automat pentru limitarea vitezei, avertizare la iesire, navigatie activa, controlul vitezei pe traseu, recunoasterea semaforului (in functie de piata), asistent pentru oprire de urgenta, asistent pentru schimbarea benzii si Merging Assistant.
    Pe langa camera de asistenta pentru marsarier si asistentul pentru marsarier, asistentul de parcare standard cuprinde acum si functiile de monitorizare a deplasarii si asistentul de tractare. Iar noul Parking Assistant Professional, disponibil optional, permite parcarea automata la intrarea in spatii si la iesirea din acestea si manevrele complete pe o distanta de pana la 200 de metri, care pot fi controlate din afara masinii, folosind aplicatia My BMW de pe Apple iPhone.
    BMW iDrive de ultima generatie, servicii digitale noi
    Tehnologia BMW iDrive de ultima generatie, bazata pe sistemul de operare BMW 8, aduce atat ecranul central curbat BMW, cat si o serie de noi servicii digitale pentru BMW X5 si BMW X6. BMW Live Cockpit Plus, disponibil standard, include si sistemul de navigatie bazat pe cloud BMW Maps. Iar dotarea optionala BMW Live Cockpit Professional ofera clientilor si BMW Head-Up Display si functia Augmented View. Cand automobilul este stationat, conducatorul si pasagerul din fata pot, de asemenea, sa acceseze continut de pe YouTube, dar si aplicatia Bundesliga pentru masina (pentru continut din prima liga de fotbal din Germania) pe displayul central.
    BMW Digital Key Plus, optionala, le permite clientilor sa blocheze si sa deblocheze noul lor BMW X5 sau BMW X6 prin tehnologia radio cu banda ultralarga (UWB), cu securitate imbunatatita, cu smartphone-uri compatibile care ruleaza sistemul de operare iOS sau Android. Integrarea optimizata a smartphone-ului, BMW ID personalizat si un Personal eSIM conceput pentru a functiona cu noua tehnologie mobila 5G sunt alte facilitati disponibile. Serviciile digitale de la BMW Charging pentru BMW X5 xDrive50e au fost integrate acum in aplicatia My BMW.

    Vizualizari: 795