rss

Noile BMW X3 si BMW X4

  1. 20/06/2021
    Vezi toate fotografiile (2)

    Mai sportiv, mai modern si mai digital. Pentru a doua faza a ciclului de viata, BMW a reimprospatat modelele de succes Sports Activity Vehicle (SAV) si Sports Activity Coupe (SAC) cu un aspect nou, echipamente imbunatatite si o oferta moderna de motorizari mild hybrid, plug-in hybrid, versiuni de performanta. 
    Partea frontala reproiectata si sectiunea spate revizuita confera un accent si mai clar imaginii off-road robuste si aspectului sportiv al generatiei a treia BMW X3. Omologul sau coupe, a doua generatie BMW X4, adopta o noua parte frontala, isi adauga propriile accente cu grila mesh BMW exclusiva si ofera o parte spate deosebit de dinamica. Reimprospatarea este completata cu un interior modern, cu dotari noi de echipamente si infotainment actualizat. BMW M GmbH modernizeaza in acelasi timp si modelele M ale BMW X3 si BMW X4.
    Tehnologie moderna de propulsie si o structura mai clara a produsului
    Toate modelele cu ardere interna sunt acum versiuni mild hybrid, o  data cu introducerea tehnologiei cu starter-generator de 48V acum si la toate toate motoarele pe benzina alaturi de toate modelele diesel. Gama include BMW X3 xDrive30e si, la varful gamei, modelele pe benzina si diesel de inalta performanta de la BMW M GmbH. Pachetul M Sport si variantele M familiare sunt disponibile ca alternativa la echipamentul standard imbogatit cu elemente X de inalta calitate. Lansarea pe piata va incepe in vara anului 2021, dupa inceperea productiei la uzina din Spartanburg (SUA) in august 2021. Noile BMW X3 si BMW X4 urmeaza sa aiba premiera mondiala la Salonul Auto de la Chengdu din China (27 august - 5 septembrie), in timp ce premiera europeana va avea loc la IAA de la Munchen (7-12 septembrie).
    BMW X3 cu elemente clasice X si gene sportive
    Noul BMW X3 are un aspect mai modern care transmite o prezenta mai puternica, cu modificari de design in fata si spate si un accent pe elementele X clasice. Grila BMW si farurile au fost reproiectate impreuna cu spoilerul fata si bara spate, in timp ce stopurilor li s-a aplicat o grafica noua. Elementele X de inalta calitate, cum ar fi protectia caroseriei si pragurile laterale specifice in stilul X Line anterior, sunt standard. Genele sportive ale Sports Activity Vehicle sunt subliniate de pachetul M Sport si modelele BMW X3 M40i si BMW X3 M40d.
    Noua grila BMW si faruri mai plate
    Cu grila BMW reproiectata, farurile mai plate cu aproximativ 10 milimetri si noul spoiler frontal, BMW X3 are o prezenta proaspata, iese clar in evidenta fata de versiunea pe care o inlocuieste. Cu o forma mai atractiva, mai ales in zona superioara, grila BMW este mai mare decat inainte si cuprinde acum un cadru dintr-o singura bucata. O bara neagra, in care iCam este pozitionata daca este specificata, asigura separarea vizuala a grilei. Farurile frontale sunt dotate standard cu tehnologia LED pentru toate luminile. In plus fata de farurile optionale LED adaptive cu functie Matrix, unde lumina de vreme nefavorabila preia functia farurilor de ceata separate anterior, BMW Laserlight cu o raza de actiune de pana la 650 de metri este disponibila acum ca optiune.
    Spoiler frontal si difuzor spate reproiectate
    Sub faruri, prizele de aer verticale dispuse intr-o interpretare triunghiulara incadreaza bara fata. In noul spoiler frontal, suprafetele extinste in culoarea caroseriei si protectia robusta a caroseriei consolideaza prezenta si aura de inalta calitate a modelului SAV. BMW X3 xDrive30e cu sistem plug-in hybrid poarta si o emblema "electrified by i" pe aripa frontala, in timp ce un inel albastru suplimentar impodobeste toate siglele BMW de pe aceasta versiune de motorizare, inclusiv cele de pe capacele butucului rotii. Sectiunea spate a noului BMW X3 vine cu o imagine clar definita. O margine neagra ofera stopurilor LED integrale un aspect mai precis, in timp ce grafica de lumina mai ingusta include acum un contur in X modelat tridimensional si semnalizatoare orizontale integrate in stil filigran. Accentul pus pe liniile orizontale, de exemplu in zona concava de la capatul inferior al hayonului, contribuie la imaginea clara a spatelui. Noile decoratiuni ale tevii de esapament, integrate perfect si cu forma libera, sunt mai mari si mai sportive, oferind o prezenta mai puternica.
    Pachet M Sport cu detalii exterioare specifice
    Pachetul M Sport ofera BMW X3 o orientare mai sportiva. Spoilerul frontal specific prezinta prize de aer semnificativ mai mari si insertii finisate in negru lucios, precum si Air Curtains mai pronuntate. Graficele ferestrelor, sinele de acoperis si cadrul si barele pentru grila BMW sunt disponibile optional in negru lucios. Bara spate mai sportiva include un difuzor mai atractiv, finisat in Dark Shadow, impreuna cu doua panouri laterale Air Curtains suplimentare in negru lucios. Echiparea standard include noua janta de 19 toli, din aliaj, cu design Y-Spoke 887M si finisata in Midnight Grey Bicolor, cu anvelope 245/50 R19. Optional sunt disponibile jante suplimentare de 20 si 21 de toli, precum si frane M Sport cu etriere vopsite in albastru sau rosu.
    Mai multe insemne M la automobilele M Performance
    O diferentiere vizuala suplimentara este oferita de BMW X3 M40i si BMW X3 M40d, care isi arata apartenenta la portofoliul BMW M GmbH printr-o grila BMW M specifica. In plus fata de un cadru cromat, aceasta poarta barele duble tipice M finisate in negru lucios si cu sigla M. In timp ce aceleasi spoilere ca in pachetul M Sport se gasesc in fata si in spate, oglinzile exterioare M optimizate aerodinamic si finisate in negru lucios, ornamentele de teava de esapament, in crom negru, si designul atractiv "Two Teeth" asigura un aspect distinctiv. BMW X3 M40i si BMW X3 M40d sunt echipate standard cu jante M de 20 de toli, din aliaj usor, cu design double-spoke 699M si finisate in Orbit Grey, cu anvelopele mixte 245/45 R20 in fata si 275/40 R20 in spate. Optional, aceste jante sunt disponibile in Jet Black, in timp ce alte optiuni exclusive includ jantele M de 21 de toli, din aliaj usor, cu design double-spoke 718M si finisare in Jet Black lustruit.
    Grila BMW mesh ca o caracteristica distinctiva exclusiva a BMW X4
    BMW X4 vine cu o transformare a partii forntale a BMW X3, dar adauga o caracteristica distinctiva exclusiva sub forma grilei mesh familiara de la alte modele BMW sportive. In comparatie cu BMW X3, farurile LED adaptive cu functie Matrix sunt deja standard, in timp ce BMW Laserlight este, la fel ca la BMW X3, disponibila optional. Dispunand de stopuri LED integrale plate, care subliniaza latimea automobilului si ies in mod atractiv din caroseria automobilului prin designul lor tridimensional, sectiunea spate are acum o forma si mai clara in versiunea BMW X4. Noul difuzor spate are un aspect puternic definit, cu o proportie crescuta de suprafata vopsita si deflectoare asezate acum vertical si mai jos in bara. Ornamentele tevilor de esapament, largi si cu forma libera, sunt un ecou al liniilor orizontale din sectiunea superioara.
    Pachet M Sport cu difuzor spate atractiv la BMW X4
    Incepand de la pachetul M Sport, BMW X4 dispune de grila BMW mesh, al carei cadru si insertii sunt vopsite in negru lucios la cerere, precum si un nou difuzor spate cu o insertie larga, decalata, in forma de nicovala. La fel ca panourile laterale Air Curtains, acesta este finisat in negru lucios si ofera o impresie generala puternica, care este clar orientata spre drum. La fel ca la BMW X3, pachetul M Sport include noua janta de 19 toli, din aliaj, cu design Y-Spoke 887M si finisaj in Midnight Grey Bicolor, cu anvelope 245/50 R19 ca standard. Optional sunt disponibile jante suplimentare de 20 si 21 de toli si franele M Sport.
    Insemne BMW M pentru BMW X4 M40i si BMW X4 M40d
    BMW X4 M40i si BMW X4 M40d se bazeaza pe aspectul si echipamentul standard al modelelor X3 corespunzatoare si, asemenea acestora, poarta insemne BMW M tipice, cum ar fi grila BMW M cu cadru cromat, bare duble in negru lucios si sigla M, precum si oglinzile exterioare M optimizate aerodinamic in negru lucios. Difuzorul spate este completat de ornamentul Air Curtain in negru lucios. Analog cu BMW X3 M40i si BMW X3 M40d sunt ornamentele tevilor de esapament cu forma libera in crom negru, cu "Two Teeth" si anvelopele.
    11 nuante de vopsea pentru BMW X3 si unul exclusiv pentru BMW X4
    Dupa reproiectarea modelului BMW X3, BMW ofera un total de 11 nuante de vopsea in gama obisnuita. Vopseaua metalizata Skyscraper Grey (din decembrie 2021) este noua, la fel cum este si M Brooklyn Grey metalizat la pachetul M Sport, impreuna cu cele doua culori BMW Individual Aventurine Red si Tanzanite Blue. Noua culoare metalizata Piedmont Red este disponibil exclusiv pentru BMW X4. Pentru prima data, exista si o gama de numeroase finisaje speciale BMW Individual pentru cele doua modele, inclusiv finisaje mate precum Frozen Deep Grey. Gama de culori speciale disponibile urmeaza sa fie extinsa in viitor.
    Interior revizuit semnificativ
    Noile BMW X3 si BMW X4 adopta consola centrala a actualului BMW Seria 4. Acum, displayul central independent, cu functie tactila, ofera standard o diagonala a ecranului de 10,25 toli (26,04 cm) pentru toate automobilele. Optional, este disponibila si o versiune de 12,3 toli (31,24 cm) a ecranului tactil. Echipamentul standard imbunatatit semnificativ include acum si scaune sport cu tapiterie dintr-o noua generatie Sensatec in noua culoare Ray Grain si cu suprafete principale perforate ale scaunelor, precum si control automat al climatizarii cu control pe trei zone. Pentru a face procesul de configurare a automobilului mai clar si mai simplu pentru clienti, complexitatea liniilor de echipare si a optiunilor suplimentare a fost redusa in mod deliberat cu 30%. In plus fata de suportul pentru pahare si o emblema specifica modelului, consola centrala gazduieste noua insula de comanda cu maneta selectorului de viteze, butoanele pentru sistemul de pornire/oprire, frana electrica de parcare, controlul coborarii in rampa si diversele functii de experienta la volan, precum si controlerul BMW iDrive. Butonul de pornire a motorului este pozitionat tot aici. Noile elemente de finisare galvanizate pentru gurile de aerisire adauga un plus de eleganta, subliniind in acelasi timp liniile orizontale din interior. Functii suplimentare sunt oferite de Ambient Light  disponibil optional, care ofera iluminare de contur deasupra ornamentului decorativ din bord si iluminare ambientala care straluceste usor in jos sub ornamentul de accent pentru a crea o atmosfera relaxanta si de inalta calitate in interior.
    Tehnologie hibrid pentru toate motoarele
    Noile BMW X3 si BMW X4 demonstreaza o electrificare crescanda prin tehnologia hibrid moderna in combinatie cu toate cele sapte sisteme de propulsie disponibile. In plus fata de BMW X3 xDrive30e cu sistem plug-in hybrid, care este in productie din decembrie 2019, toate motoarele cu patru si cu sase cilindri din cele doua game de model utilizeaza acum tehnologia mild-hybrid 48V. Dupa ce cele trei motoare diesel disponibile au fost transformate in sistem mild-hybrid in cursul anului 2020, cele trei motoare pe benzina sunt echipate acum si cu aceasta tehnologie, care include un generator-starter de 48V, asigurand performante de condus mai bune, cu consum de combustibil mai mic si confort sporit la volan. Energia obtinuta prin recuperare si stocata in bateria de 48V poate fi utilizata si pentru un impuls electric la acceleratie de 8 kW/11 CP, pe langa alimentarea retelei 12V de la bord. Sistemul starter-generator permite oprirea motorului cu ardere interna in modul coasting (cand se ruleaza in modul EcoPro sau Comfort), asigurand rularea libera cu motorul termic oprit pe distante lungi.
    Oferta cuprinde trei motoare diesel si trei pe benzina
    Sapte optiuni de motorizare sunt disponibile pentru noile BMW X3 si BMW X4, acoperind o gama de puteri ce variaza intre 135 kW/184 CP si 265 kW/360 CP. Acestea includ trei motoare diesel: cu 140 kW/190 CP la BMW X3 xDrive20d si BMW X4 xDrive20d, cu 210 kW/286 CP la BMW X3 xDrive30d si BMW X4 xDrive30d si cu 250 kW/340 CP la BMW X3 M40d si BMW X4 M40d.
    Modelele cu motor pe benzina sunt BMW X3 xDrive20i si BMW X4 xDrive20i cu 135 kW/184 CP, BMW X3 xDrive30i si BMW X4 xDrive30i cu 180 kW/245 CP si BMW X3 M40i si BMW X4 M40i cu 265 kW/360 CP.
    Plug-in hybrid cu o autonomie electrica de pana la 50 de kilometri
    Modelul plug-in hybrid BMW X3 xDrive30e este rezervat pentru Sports Activity Vehicle. Sistemul sau consta dintr-un motor pe benzina, cu patru cilindri, combinat cu un motor electric a carui putere este transmisa tuturor celor patru roti. Puterea totala a sistemului - 215 kW/292 CP - poate fi marita cu pana la 30 kW/41 CP prin utilizarea temporara a puterii maxime a motorului electric. Are o baterie litiu-ion de inalta tensiune care permite o autonomie de pana la 50 de kilometri.
    Transmisie Steptronic cu opt trepte si BMW xDrive ca dotari standard
    Toate versiunile de motorizare sunt combinate cu cutii de viteza Steptronic cu opt trepte, potrivite in mod specific cu caracteristicile respective ale motorului. BMW X3 M40i, BMW X3 M40d si toate modelele BMW X4 sunt dotate cu transmisia Steptronic Sport cu 8 trepte, altfel optionala, care include standard clapete de schimbare si Launch Control. Tractiunea integrala BMW xDrive aduce o contributie semnificativa la comportamentul sportiv versatil al BMW X3 si BMW X4. Controlul sau electronic precis asigura o distributie foarte sportiva a puterii, care este tipica marcii. Orientarea spre puntea spate face ca abordarea dinamica a virajelor sa fie o experienta deosebit de intensa. In plus, BMW xDrive optimizeaza atat stabilitatea la volan, cat si tractiunea pe teren accidentat.
    Driving Assistant Professional este disponibil in premiera
    Prin revizuirea BMW X3 si BMW X4, BMW a reorganizat si a extins din nou in mod semnificativ gama de sisteme moderne de asistare a condusului pentru a spori atat confortul, cat si siguranta. Driving Assistant Professional, disponibil pentru prima data ca optiune in aceste game de modele si prezent mai intai la BMW X3 / X4 M40i si M40d, ofera conducatorului o relaxare confortabila si o siguranta sporita in situatiile de condus in care exista o dorinta constienta de asistenta. In plus fata de Driving Assistant, care este tot optional, functiile includ tempomatul activ cu functionalitate imbunatatita in oras, avertizarea de intersectie cu functie suplimentara de franare in oras, asistentul pentru banda de urgenta si versiunea imbunatatita a asistentului de control al directiei si al benzii. Vizualizarea mediului 3D Assisted VIew in panoul de instrumente ofera o prezentare generala a sistemelor de asistare Driving Assistant Professional care sunt activate si a functiilor pe care le ofera. Parking Assistant Plus include acum si asistentul de marsarier, care ajuta la rularea in sens invers pe o trasa deja parcursa. O alta dotare noua a BMW X3 si BMW X4 este facilitatea optionala BMW Drive Recorder, care realizeaza videoclipuri in jurul automobilului.
    BMW Live Cockpit Plus cu afisaj de 10,25 toli ca standard
    Cu BMW Live Cockpit Plus ca dotare standard si conectarea inteligenta, inclusiv servicii digitale inovatoare bazate pe sistemul de operare BMW 7, BMW X3 si BMW X4 ofera acum o interactiune deosebit de stransa intre conducator si automobil. BMW Live Cockpit Plus include sistemul de operare iDrive cu un display central care acum are diagonala de cel putin 10,25 toli (26,04 cm) si un controler tactil, precum si un grup de instrumente in aspect Black Panel cu un afisaj color de 5,1 toli (12,95 cm) in centru. BMW Live Cockpit Plus poate fi completat de BMW Head-Up Display optional. Ca un plus optional, BMW Live Cockpit Professional ofera o retea de monitoare complet digitale: grupul de instrumente de inalta rezolutie din spatele volanului si displayul central au fiecare diagonala a ecranului de 12,3 toli (31,24 cm).
    Noua generatie de navigatie cu BMW Maps
    Una dintre cele mai importante inovatii in domeniul serviciilor digitale este BMW Maps. Sistemul bazat pe cloud permite imbunatatirea semnificativa a performantei, un grad ridicat de precizie si introducere simplificata a destinatiei. Sistemul de navigatie de noua generatie ofera calcul rapid si dinamic al traseului bazat pe date precise de trafic in timp real livrate la intervale scurte. In plus, BMW Maps cu Connected Parking ofera conducatorilor asistenta si mai detaliata in cautarea unui loc de parcare liber in apropierea destinatiei lor.
    Conectivitate pentru smartphone si integrarea serviciilor terte
    BMW Live Cockpit Plus si BMW Live Cockpit Professional ofera integrare wireless optimizata a smartphone-ului prin Apple CarPlay. Aici, conducatorul poate vizualiza toate informatiile importante din aplicatii pe displayul central si, de asemenea, - intr-o forma procesata inteligent - in panoul de instrumente si BMW Head-Up Display optional.
    Cu Android Auto, BMW Group a adaugat un alt serviciu relevant pentru clienti in gama sa de conectivitate integrata in automobil, oferind o utilizare usoara si sigura a functiilor smartphone-urilor, cum ar fi muzica, media sau aplicatii de mesagerie in timpul condusului. Unul din elemente distinctive ale integrarii Android Auto si BMW includ o conectare convenabila si wireless si integrare inteligenta a instructiunilor de navigatie Google Maps in BMW Head-Up Display. Acelasi lucru este realizat cu Apple Maps pentru Apple CarPlay.
    Integrarea profunda a Amazon Alexa face posibila utilizarea serviciului vocal Amazon in interiorul automobilului in acelasi mod in care clientul este obisnuit sa faca acasa. Cu ajutorul aplicatiei My BMW, care este disponibila in peste 40 de tari atat pentru sistemele de operare iOS si Android, Amazon Alexa poate fi instalat in automobil in doar cativa pasi. In plus, aplicatia My BMW este o interfata universala pentru automobil. Ofera informatii despre starea automobilului in orice moment si, in functie de optiunile comandate, permite functii de acces la distanta, cum ar fi locatia automobilului, blocarea si deblocarea usilor sau inregistrarea imprejurimilor automobilului (Remote 3D View).
    Functionalitate imbunatatita pentru Asistentul Personal Inteligent BMW
    Asistentul Personal Inteligent BMW castiga in mod constant capacitati suplimentare in BMW X3 si BMW X4, creand o legatura si mai intensa intre conducator si automobil. Cu partenerul digital, instructiunile vorbite in mod natural pot fi folosite acum pentru a regla aerul conditionat, pentru a deschide si a inchide geamurile sau pentru a schimba modurile de comutare a experientei de condus, de exemplu. De asemenea, poate accesa noua aplicatie News, care citeste pasagerilor cele mai recente stiri si poate invata rutine care sporesc confortul si placerea de a conduce in anumite situatii.
    Actualizari "over-the-air" de software de la distanta
    Din 2018 si de la introducerea sistemului de operare BMW 7, conducatorii de modele BMW au avut posibilitatea sa isi pastreze automobilul in permanenta la curent cu cea mai recenta versiune a software-ului folosind actualizarea de software de la distanta. Şi la BMW X3 si BMW X4, actualizarile pot include continut diferit de la servicii noi la caracteristici imbunatatite ale automobilului si pot fi incarcate "over-the-air".

    Vizualizari: 1074