rss

Noile BMW M8 primesc accente noi si o restilizare discreta

  1. 27/02/2022
    Vezi toate fotografiile (5)

    BMW M8 Coupe, BMW M8 Cabriolet si BMW M8 Gran Coupe, alaturi de versiunile Competition, se remarca printr-o combinatie de performanta dinamica de top, lux captivant si un design special. In primavara anului 2022, BMW M GmbH va imbunatati profilul automobilelor sport de lux si inalta performanta prin introducerea unor modificari bine concepute la designul acestora si imbunatatiri pentru tehnologia de control si operare.
    BMW M8 Coupe, BMW M8 Cabriolet si BMW M8 Gran Coupe, alaturi de versiunile Competition, se remarca printr-o combinatie de performanta dinamica de top, lux captivant si un design special. in primavara anului 2022, BMW M GmbH va imbunatati profilul automobilelor sport de lux si inalta performanta prin introducerea unor modificari bine concepute la designul acestora si imbunatatiri pentru tehnologia de control si operare.
    Disponibila in trei stiluri de caroserie, cea mai recenta generatie a BMW M8 isi pune amprenta cu noi completari la gama de culori exterioare si jante M din aliaj usor. Luminile M Shadow Line debuteaza cu ocazia noilor modele , deschizand un capitol suplimentar pentru presonalizare. Totodata, tapiteria integrala cu piele Merino/Alcantara in noua schema de culori Black/Sakhir Orange aduce un plus de prospetime habitaclului. Sistemul de operare BMW iDrive vine acum cu un ecran tactil de 12,3 toli (31,24 cm) pentru o utilizare mai usoara.
    Tehnologia sistemului de propulsie si cea a sasiului, concepute pentru a oferi o experienta de condus captivanta, reprezinta un element-cheie al tuturor celor trei modele. Performanta formidabila a automobilelor este generata de un motor V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo, care dezvolta o putere maxima de 460 kW/625 CP si un cuplu maxim de 750 Nm pentru modelele M Competition. in stilul M obisnuit, elasticitatea motorului asigura un nivel ridicat de cuplu pe o plaja larga de turatii. Transmisia M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic, si sistemul de tractiune integrala M xDrive asigura ca aceasta putere este transferata la drum cu efectul optim. Diferitele elemente ale sistemului de propulsie lucreaza impreuna cu o mare precizie pentru a oferi performante sportive care  entuziasmeaza - cum ar fi acceleratia de la 0 la 100 km/h in doar 3,2 secunde (BMW M8 Competition Coupe si BMW M8 Competition Gran Coupe) sau 3,3 secunde (BMW M8 Competition Cabriolet).
    Tehnologia sasiului dezvoltata folosind competenta din motorsport si reglata individual pentru fiecare model specific asigura combinatia armonioasa de dinamica, agilitate si precizie care evidentiaza comportamentul automobilelor BMW M. BMW M8 ocupa un loc speical in istoria automobilului, unul din putinele modele care a debutat mai intai ca model de curse, sub forma lui BMW M8 GTE la Daytona 24h, si apoi ca model de strada, ceea ce subliniaza dezvoltarea orientata catre performanta.
    Opt noi culori exterioare, premiera pentru luminile M Shadow Line
    Aspectul vizual inconfundabil este definit de formele puternice, suprafetele de dimensiuni generoase si elegant sculptate, liniile aerodinamice si caracteristicile de design specifice M, adaptate cerintelor functionale ale unui automobil sport de inalta performanta. Acum, noile culori de exterior confera un impact suplimentar designului curat al suprafetei caroseriei. Selectia actualizata de finisaje coloristice pentru exteriorul celor trei modele include opt nuante noi.
    Noua gama de culori pentru exterior include Skyscraper Grey metalizat, Brooklyn Gray metalic, Isle of Man Green metalizat si finisajul BMW Individual Tanzanite Blue metalizat. Acestora li se alatura patru noi variante ale finisajelor foarte sofisticate Frozen, a caror stralucire mata ca de matase accentueaza in mod atractiv limbajul de design modern al modelelor BMW M8. Acum, clientii pot comanda finisajele speciale BMW Individual Frozen Pure Grey metalizat, Frozen Deep Grey metalizat, Frozen Deep Green metalizat si Frozen Tanzanite Blue metalizat.
    BMW Laserlight, care include functia adaptiva de viraje si asistentul antiorbire BMW Selective Beam pentru faza lunga, este dotare standard pentru a mentine o vizibilitate optima in toate conditiile meteorologice si in toate situatiile de condus. Optional este disponibil in premiera sistemul de faruri M Shadow Line. Datorita finisajului intunecat pentru incrustatii si detalii cromate din interiorul blocurilor optice, partii frontale i se confera o imagine atragatoare si sportiva, un efect imbunatatit de finisajul standard negru lucios pentru conturul grilei BMW.
    Noi jante M de 20 toli, din aliaj usor, cu design Star-spoke
    Tehnologia sasiului de pe noile modele BMW M8 reuneste amortizoarele controlate electronic si directia M Servotronic electromecanica si un sistem de franare integrat care ofera doua setari de pedala, permitand conducatorului sa aleaga intre o reactie orientata spre confort sau una sportiva, mai directa. Clientii pot opta pentru frane ceramice M Carbon ca alternativa la franele standard M Compound.
    Sistemul DSC (controlul dinamic al stabilitatii) ofera conducatorului optiunea de a activa M Dynamic Mode, care permite o patinare crescuta a rotilor. impreuna cu configuratia orientata spre spate a sistemului M xDrive, aceasta ofera celui de la volan instrumentele necesare pentru a executa manevre de condus extrem de sportiv, inclusiv derapaje controlate. Jantele M de 20 de toli, din aliaj usorsi echipate cu anvelope de inalta performanta - masoara 275/35 R 20 pe puntea fata si 285/35 R 20 pe cea spate -, sunt o alta echipare standard. Alte jante M din aliaj usor, cu aceleasi dimensiune, se regasesc pe lista de dotari optionale. Acestea includ un nou model cu design Star-spoke si finisare bicolora negru/gri.
    Scaune sport M si scaune-scoica M Carbon in noua varianta de tapiterie cu piele/Alcantara
    Interiorul noilor modele BMW M8 ofera o combinatie unica de lux modern si sportivitate M. BMW Head-Up Display standard are indicatii specifice M. Butonul Setup de pe consola centrala ofera acces direct la setarile pentru motor, amortizoare, directie, M xDrive si frane. Doua setari diferite pot fi definite individual, impreuna cu setarile preferate de conducator pentru sunetul motorului, caracteristicile schimbatorului de viteze, sistemul de control al stabilitatii condusului si functia Auto Start Stop, apoi selectate prin apasarea unuia dintre cele doua butoane M de pe volan. Suplimentar, butonul M Mode de pe consola centrala poate fi folosit pentru a modifica atat raspunsurile sistemelor de asistare a condusului, cat si informatiile afisate in panoul de instrumente si in Head-Up Display, cu optiuni de setari ROAD, SPORT si TRACK – cu dezactivarea completa a sistemelor de asistenta pasiva si a multor sisteme de entertainment in modul TRACK pentru concentratie maxima pe pilotaj.
    Scaunele sport M standard sunt un alt factor in experienta intensa de condus oferita de aceste automobile sport de inalta performanta. Pentru un stil autentic de masina de curse, exista si optiunea de scaune-scoica M Carbon pentru conducator si pasagerul din fata. Avand un design conturat puternic, suprafete expuse din plastic ranforsat cu fibra de carbon (CFRP), tetiere integrale, decupaje in spatar si suporturi laterale, plus ghidaje pentru centurile de siguranta in mai multe puncte, aceste scaune combina functionalitatea de motorsport cu confortul excelent pe distante mari. Sunt incalzite si reglabile electric, cu o functie de memorie pe partea conducatorului si, de asemenea, vin cu o emblema "M8" iluminata in tetiere.
    Interiorul noilor modele BMW M8 este decorat cu piele Merino/Alcantara ca dotare standard, indiferent daca sunt echipate cu scaune sport M sau scaune-scoica M Carbon. Aceasta tapiterie este disponibila in premiera si intr-o schema de culori Black/Sakhir Orange, iar toate variantele au sectiuni din Alcantara neagra care au fost extinse acum pentru a acoperi panoul de bord si partea superioara a umerilor usilor.
    Ecran de control de 12,3 toli pentru o utilizare mai usoara
    BMW Live Cockpit Professional face parte si din specificatiile standard. Aceasta aduce un display central mare (extins ca dimensiune de la 10,25 la 12,3 toli - de la 26,04 la 31,24 cm) al carui ecran tactil permite operarea rapida, usoara si intuitiva a unei multitudini de functii ale automobilului.
    Caracteristicile BMW Live Cockpit Professional includ sistemul de navigatie online BMW Maps si Asistentul Personal Inteligent BMW. Driving Assistant, asistentul de parcare (inclusiv asistentul de marsarier), telefonia cu incarcare wireless si a sistemului de sonorizare Harman Kardon Surround sunt echipamente standard pe noile modele BMW M8 subliniaza si mai mult caracterul lor exclusivist.

    Vizualizari: 739