rss

Noile anvelope Hakkapeliitta® R5 de la NOKIAN TYRES ofera siguranta absoluta

  1. 27/01/2022
    Vezi toate fotografiile (3)

    Noile anvelope Hakkapeliitta R5 pentru autoturisme si Hakkapeliitta R5 SUV pentru vehicule utilitare sport si crossover sunt concepute pentru a oferi siguranta fara compromisuri si functii de condus inteligente pentru zilele de iarna. Noua gama de produse Hakkapeliitta R5 este o combinatie inovatoare de aderenta absoluta pe timp de iarna, silentiozitate si confort la condus. O prezenta speciala in aceasta familie de produse este Hakkapeliitta R5 EV, o anvelopa dedicata vehiculelor electrice si hibride.
    Nokian Tyres prezinta noua gama emblematica de anvelope nordice de iarna fara tinte. Concepute pentru autoturisme si SUV-uri, noile anvelope Hakkapeliitta R5 ofera aderenta pe gheata, confort si functii de condus ecologice fara precedent, create special pentru iernile nordice. Proprietatile excelente de siguranta pe timp de iarna ale noilor produse se datoreaza unui nou design al benzii de rulare, unor inovatii cum sunt particulele noi de aderenta, testelor riguroase si cercetarilor neintrerupte
    „Misiunea noastra este sa garantam calatorii sigure si previzibile, in fiecare zi de iarna. Desi vremea poate fi imprevizibila, anvelopele nu au voie sa fie astfel. imbunatatirea continua de la o generatie la alta este adanc inradacinata in filosofia noastra de dezvoltare. Cu noua anvelopa Hakkapeliitta R5, ne-am concentrat in special pe aderenta superioara pe timp de iarna si manevrabilitatea controlata, sporind confortul la condus si minimizand impactul asupra mediului. Rezultatul este placerea pura de a conduce”, precizeaza Olli Seppala, Head of R&D, Nokian Tyres. 
    Noua gama de produse Hakkapeliitta R5 vine cu o selectie cuprinzatoare de peste 160 de produse. Acoperind dimensiuni de la 14 la 22 inci, Hakkapeliitta R5 sunt disponibile in categoriile de viteza Q (160 km/h), R (170 km/h) si T (190 km/h). Majoritatea produselor sunt marcate XL pentru cea mai mare capacitate de incarcare posibila in acea dimensiune. Selectia va fi disponibila pentru consumatori incepand cu toamna anului 2022. Principalele piete sunt tarile nordice, Rusia si America de Nord.
    Hakkapeliitta R5 sunt dezvoltate de Nokian Tyres, cel mai nordic producator de anvelope din lume si inventatorul anvelopelor de iarna. Nokian Tyres este lider mondial in materie de siguranta si protectia mediului si se angajeaza sa continue eforturile in acest sens, oferind o mobilitate sigura, inteligenta si sustenabila. 
    Aderenta absoluta
    Una dintre marile inovatii in materie de siguranta a fost reinnoirea modelului benzii de rulare. Noul design Double Block Grip ofera aderenta si manevrabilitate superioare si poate fi intalnit in special pe umerii anvelopei. Randul rigid de blocuri de rulare incepe din centru si se imparte in doua catre zona umerilor. Fata de modelul anterior, NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® R3, noua anvelopa Hakkapeliitta R5 este echipata cu 40% mai multe blocuri de rulare pe umar si zona intermediara. Aceasta inseamna ca zona de contact are cu 4% mai mult cauciuc care atinge soseaua, pentru o aderenta mai buna pe suprafetele alunecoase. 
    Performanta superioara pe gheata a anvelopelor se datoreaza cristalelor unice Arctic Grip. Cristalele microscopice sunt integrate in compusul benzii de rulare si servesc drept tinte, creand in interiorul cauciucului margini de aderenta ascutite si dure. Pe masura ce anvelopa se uzeaza, cristalele isi intra in rol si ofera o rezerva de aderenta binevenita.
    „Modelul precedent, deja castigator al mai multor teste, a ridicat stacheta cat se poate de sus, insa noua anvelopa Hakkapeliitta R5 duce performanta la nivelul urmator. Noul model al benzii de rulare si inovatiile impresionante, cum ar fi Arctic Grip Crystals si designul Double Block Grip, ne-au permis sa sporim semnificativ siguranta si confortul in timpul iernii - cele mai apreciate caracteristici ale unei anvelope de iarna fara tinte. Pentru sofer, aceasta inseamna un condus echilibrat si previzibil si costuri energetice scazute, avand in vedere ca rezistenta la rulare a fost redusa pentru a oferi un condus mai sustenabil”, spune Samu Lepisto, Manager de Dezvoltare, Nokian Tyres.
    Performanta generala pe timp de iarna este rezultatul unor eforturi de dezvoltare fara compromisuri. in comparatie cu Hakkapeliitta R3, performanta pe gheata si zapada a crescut cu pana la 4%. De exemplu, distanta de franare pe gheata este cu pana la 5,6 metri mai mica fata de modelul anterior, la franare de la 0-80 km/h. Noua anvelopa Hakkapeliitta R5 vine si cu o crestere cu 10% a crestaturilor. Fantele dense, optimizate pe computer, functioneaza optim pe gheata, zapada si drumuri neasfaltate. Aceste fante adanci garanteaza o aderenta sigura chiar si atunci cand anvelopa se uzeaza. Fantele 3D cu autoblocare preseaza blocurile benzii de rulare la contactul cu soseaua, ceea ce imbunatateste manevrabilitatea in timpul virajelor si schimbarilor de banda. 
    Noile anvelope Hakkapeliitta R5 acopera toate conditiile de iarna nordica, oferind performante previzibile pe drumurile neasfaltate, umede, inghetate si inzapezite. Una dintre cele mai dificile situatii este mocirla, mai ales cand apare intre benzi pe o autostrada aglomerata. Concepute pentru a preveni acvaplanarea periculoasa pe zloata, canelurile principale de pe banda de rulare indeparteaza eficient apa si noroiul dintre anvelopa si sosea. Canelurile se deschid din centrul anvelopei catre zona umerilor si pompeaza apa departe de suprafata drumului, asigurand o aderenta ferma si fiabila pe drumurile ude si namoloase. 
    Confort absolut
    Zgomotul anvelopelor poate afecta semnificativ confortul soferului. Nivelurile mai scazute de zgomot pot face calatoria mai confortabila si mai putin epuizanta. in cazul anvelopelor Hakkapeliitta R5, confortul imbunatatit din timpul condusului a fost obtinut prin eliminarea celor mai deranjante zgomote pe care urechea umana le poate distinge din interiorul vehiculului. Aceasta eliminare selectiva are ca rezultat mai putin zgomot interior si un confort sporit pentru sofer.
    Noul design Silent Touch ofera rulare confortabila si placuta datorita noii distributii a blocurilor de rulare. Numarul de blocuri a fost crescut, iar blocurile si canelurile individuale sunt mai mici. Alaturi de blocurile echilibrate ale benzii de rulare, designul Silent Touch ofera manevrabilitate stabila, un condus lin si niveluri de sunet placute.
    Absolut ecologice
    Rularea mai usoara economiseste combustibil si extinde autonomia vehiculelor electrice. Datorita designului benzii de rulare si noului compus Green Trace, rezistenta la rulare a anvelopei Hakkapeliitta R5 a fost imbunatatita si mai mult. Hakkapeliitta R5 are o rezistenta la rulare cu pana la 4,4% mai mica decat modelul anterior si cu pana la 15,5% mai buna fata de media din industria premium a competitorilor principali. In plus, in cazul vehiculelor electrice, cresterea autonomiei poate fi semnificativa. Hakkapeliitta R5 ofera autonomie cu 4,0% mai mare in comparatie cu anvelopele premium similare. Aceasta poate insemna cu pana la 230 km mai multa autonomie in timpul unei ierni.
    „Intregul proces de productie si ciclul de viata al noilor anvelope trebuie sa tina cont de factorii de mediu. Pornind de la selectia materialelor, anvelopa Hakkapeliitta R5 a fost conceputa pentru a lasa o amprenta de carbon mai mica. Noul compus ecologic Green Trace ofera un condus sigur si ecologic datorita cauciucului natural, otelului reciclat, uleiurilor derivate din plante si rasinii de pin. Putem spune cu toata mandria ca o treime din noul compus contine materiale regenerabile si reciclate. Noua anvelopa Hakkapeliitta R5 este durabila, sustenabila si rezistenta la uzura, fiind in acelasi timp si cea mai eficienta anvelopa de iarna din intreaga lume”, declara Katriina Markkula, Manager de Dezvoltare, Nokian Tyres. 
    Eficienta energetica – In cifre
    Utilizarea anvelopelor de iarna cu rezistenta scazuta la rulare contribuie la scaderea consumului de energie. Vehiculele care folosesc Hakkapeliitta R5 consuma cu 2,8% mai putin combustibil decat cele cu anvelope de iarna premium similare. in Finlanda, de exemplu, un sofer poate economisi in medie pana la 48 de litri de combustibil, ceea ce reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 140 kg in patru ani, reprezentand ciclul de viata estimat al unei anvelope de iarna. Calculele orientative arata ca vehiculele electrice care folosesc anvelopele Hakkapeliitta R5 pot economisi 170 kWh de energie electrica pe durata ciclului de viata estimat de patru ani al anvelopei.
    In plus, anvelopele cu rezistenta scazuta la rulare au un impact pozitiv asupra societatii. De exemplu, daca toate vehiculele care utilizeaza anvelope premium din Finlanda, Suedia si Norvegia ar folosi anvelopa Hakkapeliitta R5 pe parcursul ciclului de viata al produsului, economiile de combustibil estimate ar fi de 340 de milioane de litri, echivalentul capacitatii a aproximativ 10.000 de camioane cisterna, iar emisiile de dioxid de carbon ar scadea cu aproximativ 900.000 de tone. Beneficiile pentru societate rezultate din aceasta reducere de dioxid de carbon sunt estimate la 54 de milioane de euro, in functie de costul social al carbonului.
    NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® R5 – Siguranta absoluta
    • Aderenta absoluta pe timp de iarna si manevrabilitate echilibrata 
    • Confort suprem la condus si silentiozitate 
    • Mobilitate ecologica si economisire de combustibil 
    Hakkapeliitta R5 SUV – Control absolut
    Noua anvelopa Hakkapeliitta R5 SUV este conceputa pentru a satisface nevoile modelelor SUV si crossover-urilor mari si puternice. Echipata cu aceleasi caracteristici de siguranta si tehnologie moderna ca si modelul pentru autoturisme, Hakkapeliitta R5 SUV ofera stabilitate, durabilitate si rezistenta la uzura optimizate, gestionand sarcinile mari pe roata cu precizie si fiabilitate.
    Compozitia benzii de rulare adaptata pentru SUV-uri ofera stabilitate si durabilitate imbunatatite. Compusul rigid de cauciuc pentru SUV-uri functioneaza intr-o gama larga de temperaturi, oferind rezistenta excelenta la uzura, aderenta sigura si manevrabilitate stabila. Hakkapeliitta R5 SUV are o structura puternica ce imbunatateste si mai mult durabilitatea si stabilitatea la volan. 
    Vremea de iarna aduce multe provocari pentru soferi, de la drumurile inzapezite si inghetate pana la crapaturile si gropile formate in urma ciclului inghet-dezghet, care pot deteriora asfaltul. Nokian Tyres a integrat in Hakkapeliitta R5 SUV tehnologia revolutionara Aramid Strong Sidewalls, ca si in celelalte produse ale sale pentru SUV-uri.
    Tehnologia Aramid Sidewall ofera durabilitate si protectie pentru conditii de condus solicitante. Fibra de aramida sintetica puternica utilizata in compus intareste peretii laterali si face ca anvelopa sa fie mai rezistenta la impacturi si taieturi, care altfel ar putea sa o deterioreze cu usurinta. Deteriorarea accidentala a anvelopelor poate implica un cost ridicat, insa peretii laterali din aramida pot preveni deteriorarea in totalitate. 
    NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® R5 SUV – Siguranta si control absolute
    • Aderenta absoluta pe timp de iarna si manevrabilitate echilibrata
    • Stabilitate sporita si confort suprem la condus 
    • Mobilitate ecologica si economisire de combustibil 
    • Aramid Strong Sidewalls pentru durabilitate si protectie
    Hakkapeliitta R5 EV – Liniste absoluta
    La alegerea anvelopelor pentru vehicule hibride sau electrice, cele mai apreciate caracteristici sunt siguranta, stabilitatea, rezistenta scazuta la rulare si nivelurile scazute de zgomot. Hakkapeliitta R5 EV este o noua anvelopa din familia Hakkapeliitta R5. Proiectata si dezvoltata cu tehnologie ecologica, Hakkapeliitta R5 EV ofera siguranta maxima, confort si autonomie sporita pentru vehiculele electrice si hibride.
    „Vehiculele electrice sunt mai silentioase decat cele traditionale, ceea ce face ca zgomotul de rulare redus sa fie o chestiune de confort. La proiectarea noii anvelope Hakkapeliitta R5, functiile necesare unui condus silentios au fost mult imbunatatite deoarece dorim ca soferii sa aiba parte de liniste in interiorul masinii si sa minimizeze poluarea fonica in mediu. Noua anvelopa Hakkapeliitta R5 EV i se potriveste perfect unui vehicul electric modern”, spune Hannu Onnela, Senior Engineer, Nokian Tyres. 
    Singurele zgomote generate, de obicei, de vehiculele electrice sunt cauzate de rezistenta la vant sau de anvelope. La proiectarea modelului Hakkapeliitta R5 EV, Nokian Tyres a acordat atentie sporita izolatiei fonice. Chiar daca la modelul pentru autoturisme nivelul de zgomot este deja scazut, tehnologia SilentDrive™ optimizeaza si mai mult confortul la volan. Nivelurile de zgomot exceptional de scazute sunt obtinute prin adaugarea unui strat de spuma acustica pe captuseala interioara a anvelopei. Tehnologia SilentDrive™ este introdusa in toate dimensiunile anvelopei Hakkapeliitta R5 EV.
    Vehiculele electrice au de obicei putere mare si cantaresc mai mult decat masinile cu motoare cu combustie interna, necesitand cerinte specifice pentru anvelope. Pentru a raspunde acestor cerinte, anvelopa Hakkapeliitta R5 EV vine cu o structura mai puternica si un profil ranforsat al benzii de rulare cu o cantitate suplimentara de cauciuc. Structura puternica ofera stabilitate superioara, in timp ce banda de rulare este proiectata sa reziste la un cuplu ridicat si la sarcini mari pe roti.
    Rezistenta la rulare mai mica extinde autonomia vehiculului. Pentru a reduce si mai mult rezistenta la rulare, compusul Green Trace a fost optimizat special pentru utilizarea la vehicule electrice. Designul aerodinamic al peretelui lateral al anvelopei minimizeaza rezistenta la aer, avand in vedere ca toate inscriptiile sunt incorporate. 
    NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® R5 EV – Siguranta si liniste absolute
    • Aderenta absoluta pe timp de iarna si manevrabilitate echilibrata
    • Mobilitate ecologica si autonomie sporita
    • Niveluri de sunet ultra-scazute cu tehnologia SilentDrive™ 
    Testare riguroasa la extreme
    Dezvoltarea celor mai bune anvelope de iarna din lume necesita mai mult de patru ani de cercetare si dezvoltare, cu nenumarati kilometri de testare in medii reale de operare. Dezvoltarea modelelor benzilor de rulare, structurilor si compusilor de cauciuc ai noii anvelope Hakkapeliitta R5 a necesitat mii de ore de modelare pe computer, comparatii de laborator si teste autentice in diferite conditii, in special in Laponia arctica, la centrul de testare Nokian Tyres White Hell din Finlanda. Hakkapeliitta R5 intruchipeaza calitatea scandinava premium si expertiza de ultima generatie reprezentative pentru Nokian Tyres. 
    Indicator de uzura a benzii de rulare – pentru mai multa siguranta
    Indicatorul patentat de siguranta pe timp de iarna Winter Safety Indicator (WSI) din banda de rulare imbunatateste si mai mult siguranta. Acesta afiseaza banda de rulare ramasa in milimetri, iar simbolul fulgului de zapada ramane vizibil pana la adancimea de patru milimetri a benzii de rulare. Odata ce fulgul de zapada s-a uzat, se recomanda achizitionarea de anvelope noi de iarna pentru garantarea unui condus in siguranta. Toate produsele din familia Hakkapeliitta R5 vin cu eticheta UE privind aderenta pe zapada si cu marcaje pentru aderenta pe gheata, care indica adecvarea pentru conditiile de iarna nordica.
    Principalele inovatii:
    • Double Block Grip. Aderenta si manevrabilitate superioare. Noua structura cu doua blocuri asigura aderenta maxima pe suprafetele alunecoase de iarna. 
    • Cristale Arctic Grip. Aderenta impecabila pe gheata. Cristalele de aderenta microscopice de a treia generatie sunt integrate in cauciucul benzii de rulare si servesc drept tinte incorporate, creand in interiorul cauciucului margini de aderenta ascutite si dure. Pe masura ce anvelopa se uzeaza, cristalele isi intra in rol si ofera o rezerva de aderenta binevenita. 
    • Fante 3D Lock. Manevrabilitate precisa si previzibila. Fantele 3D cu autoblocare preseaza blocurile benzii de rulare la contactul cu soseaua, ceea ce imbunatateste manevrabilitatea in timpul virajelor si schimbarilor de banda. 
    • Compusul Green Trace. Condus mai sigur si mai ecologic. Aderenta excelenta pe timp de iarna la toate temperaturile, kilometraj excelent si rezistenta scazuta la rulare. Cantitatea mare de cauciuc natural mentine compusul flexibil in orice conditii. Mai mult de o treime din materiale sunt regenerabile si reciclate.
    • Tehnologia SilentDrive™. Confort la maxim. Nivelul de zgomot exceptional de scazut este obtinut prin adaugarea unui strat de spuma acustica pe captuseala interioara a anvelopei. Spuma acustica absoarbe rezonanta din cavitatea de aer a anvelopei, rezultand niveluri mai scazute de zgomot si un confort sporit la condus. Aceasta tehnologie este aplicata gamei Hakkapeliitta R5 EV.
    • Design Silent Touch. Rulare confortabila si placuta. Caracteristicile de confort imbunatatite ale modelului Hakkapeliitta R5 au fost obtinute prin eliminarea celor mai deranjante zgomote. 
    • Tehnologia Aramid Sidewall. Durabilitate si protectie pentru situatii surprinzatoare. Compusul din peretele lateral este extrem de durabil si rezistent la perforare si contine fibre de aramida extrem de puternice. Acelasi material este utilizat si in industria aerospatiala si de aparare. Fibrele de aramida intaresc cauciucul peretelui lateral pentru a rezista la impacturi externe si la presiunile pe flansa rotii. Aceasta tehnologie este aplicata gamei Hakkapeliitta R5 SUV.

    Vizualizari: 739
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »