rss

Noi rezultate EuroNCAP, Dacia Duster primeste 3 stele din 5

  1. 23/02/2011
  2. Tags: EuroNCAP
    Vezi toate fotografiile (6)

    EuroNCAP publica azi rezultatele testelor de impact cu 7 automobile noi, incluzand aici si Dacia Duster precum si primul test cu un automobil full electric, marcand astfel debutul seriei de teste cu masini electrice pentru 2011. Infiniti a fost premiat de EuroNCAP pentru tehnologia Lane Departure Prevention (LDP).

    EuroNCAP a anuntat rezultatele pentru Mitsubishi i-MiEV. Masina Mitsubishi i-MiEV a obtinut 4 stele, rating ce demonstreaza ca siguranta nu este compromisa in automobilele cu emisii zero asa numitele ZEV-uri (Zero Emission Vehicle). Mitsubishi i-MiEV imparte acest rating cu modelele gemene Citroen C-Zero si Peugeot iOn.  

    Secretarul general EuroNCAP spunea la sesiunea de teste ca: "EuroNCAP recunoaste eforturile facute de Mitsubishi pentru a demonstra ca automobilele propulsate electric cu baterii plug-in sunt la fel de sigure ca modelele obisnuite. Acest lucru ne arata ca viitorul masinilor electrice cu scor de 5 stele la testele EuroNCAP nu este departe. Chiar daca aceste automobile sunt realizate de constructori consacrati sau de noi veniti pe piata, clientii se asteapta ca masinile electrice sa fie la fel de sigure ca masinile conventionale."

    Automobilele electrice testate de EuroNCAP au incluse baterii reale la bord, iar mai mult, aceste masini sunt testate dupa aceleasi proceduri ca si celelalte automobile din program. O atentie speciala este acordata verificarii integritatii post impact a bateriilor si a functionarii corecte a butonului de taiere a alimentarii cu energie electrica, element ce izoleaza bacteria de scurgerile de current de inalta intensitate rezultate in urma impactului.

    Pentru a testa aceste masini intr-ul mod sigur, se iau extra precautii inainte, in timpul si dupa test: testele se executa in laboratoare cu personal special pregatit; prizele de serviciu sunt indepartate in timpul preparii automobilului si sunt luate masuri speciale anti incendiu pentru cresterea sigurantei perosnalului laboratorului si echipamentelor de testare.  In timpul testelor cu Mitsubishi i-MiEV nu au fost inregistrate evenimente eletrice sau incendii.

    Dezamagire: Dacia Duster

    Dacia Duster cu un scor de 3 stele n-a impresionat lumea EuroNCAP. Cu un scor de 28% la protectia pietonilor si 29% la sistemele de asistare a sigurantei (lipsa ESP-ului in standard, lipsa limitarii electronice a vitezei si doar prezenta avertizarii la necuplarea centurilor pentru sofer si pasager) Dacia Duster se descurca multumitor sub ultimul nivel de siguranta demonstrat de alte masini noi aparute pe piata europeana.

    Este un rezultat dezamagitor mai ales ca Renault nu acorda aceeasi prioritate in cazul Dacia cum o face modelelor sub brand Renault. In contrast Mitsubishi ASX si Nissan Juke au obtinut un scor maxim de 5 stele.

    Mai mult EuroNCAP a acordat 5 stele lui Hyundai ix20 fratele geaman a lui Kia Venga, testate anul trecut.  Ambele masini au echipamente identice de siguranta, iar dotarile de interior sunt asteptate sa se comporte similar.


    EuroNCAP a acordat premiul EuroNCAP Advanced in 2011, sistemului Lane Departure Prevention (LDP) al lui Infiniti, sistem disponibil pe modelul Infiniti FX testat in 2009. Tehnologia LDP se bazeaza pe datele luate de la camere video care adduce soferul pe trasa corecta cand depaseste neintentionat banda de demarcatie dintre benzi.  
    Infiniti va primi premiul EuroNCAP la Salonul Auto de la Geneva ce incepe pe 1 martie.


    Vizualizari: 3320
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »