rss

Noi motoare turbo de la Renault

  1. 28/01/2009
  2. Tags: Motor, Renault, TCe, Turbo
    Vezi toate fotografiile (1)


    E posibil ca la Salonul Auto de la Geneva Renault sa largeasca gama de motoare TCe cu inca doua versiuni.
    Fata de restul producatorilor, care isi bazeaza familiile de motoare supraalimentate pe cel mult doua blocuri (si obtin treptele de putere prin modificarea presiunii de supraalimentare), Renault a ales sa doteze aproape fiecare agregat cu turbina. Pana acum erau disponibile versiunile de 1,2 si 2 litri, iar acum intra in scena cea de 1.600, respectiv 1.800 cmc (toate cu 4 cilindri in linie).

    Cel mici e bazat pe motorul Nissan de aceeasi cilindree si va dezvolta, gratie turbinei, 156 de cai. Se pare ca rolul sau va fi sa inlocuiasca propulsoarele aspirate de 2 litri, astfel ca, in timp, va aparea pe modele ca noul Megane, Clio, a treia generatie de Scenic, dar si pe Laguna.

    Despre 1.8 TCe nu avem foarte multe informatii in acest moment, dar stim ca va fi destinat varfurilor de gama Renault. Astfel, conform ultimelor zvonuri, el va debuta pe noul Megane RS, sub capota caruia va dezvolta nu mai putin de 250 de cai. In timp, el va motoriza si versiuni de Megane sau Laguna, foarte probabil intr-o forma “detunata” la aproximativ 180 CP.

    Alegerea francezilor, cel putin in noua conjuctura economica, este una cat se poate de normala, caci supraalimentarea te ajuta sa dezvolti motoare mai puternice, dar, paradoxal, mai curate si mai economice decat suratele aspirate.
    Renault a fost printre pionierii supraalimentarii in anii 70-80 si se pare ca este pe cale sa recupereze terenul pierdut in ultimele doua decenii.
    Vizualizari: 1242
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »