rss

Noi modele Cadillac

  1. 29/03/2007
  2. Tags: BLS, BRX, Cadillac, DTS
    Vezi toate fotografiile (3)
    Planul de invazie al marci de lux americane este aproape complet, pe masura ce liderii sai se pregatesc sa acapareze cat mai multa cota de piata in prinicpalele zone ale lumii, inclusiv Europa.

    Din vizorul yankeilor nu a scapat nimeni, nici macar Mercedes sau BMW, constructori pe care Caddy se pregateste sa-i atace cu o armata intreaga de modele noi, printre care un sedan de lux, un SUV premium si un nou model decapotabil.

    Pana atunci insa, primul val va fi condus de CTS, un sedan de clasa medie (spre mare) recent innoit ce va fi lansat in Europa catre finalul acestui an.

    Versiunea in trei volume va avea si doi frati, in premiera Cadillac urmand a lansa versiuni coupe si combi in 2009, ca replica la modelele high-end similare ale constructorilor de pe Batranul Continent.

    Dupa CTS va veni randul noii generatii BLS (varianta break, foto stanga), o alternativa mai ieftina de a pune mana pe o masina de lux americana si una mai scumpa de a avea un Opel Vectra in garaj, dar si unui vehicul de mici dimensiuni cu tractiune spate, construit pe o platforma compacta numita Alpha, despre care se spune ca va fi un concurent de temut al lui BMW Serie 1.

    Aceasta noua platforma va fi folosita de mai toate marcile GM (incluzand aici Opel, Pontiac, Saab, Vauxhall sau Chevrolet), urmand a suporta atat trenuri de rulare cu tractiune spate, cat si variante cu tractiune integrala. Tot la capitolul „ieftine”, mai amintim si planul pentru un SUV compact, ce se va numi probabil BRX ( foto dreapta, sursa: MotorTrend).

    In ceea ce priveste masinile aflate la celalalt capat al gamei, mentionam ca atat proxima generatie a lui DTS (foto stanga jos), cat si viitoarea nava amiral cunoscuta deocamdata sub numele de XLS (un potential jucator in segmentul dominat de S-Klasse) vor fi construite pe platforma Zeta, cea care va fi folosita si de noul Camaro.

    Totusi, daca noul DTS este sigur, situatia lui XLS (purtatorul mult trambitatului V12 Cadillac) este inca incerta, atat australienii, cat si yankeii, negand existenta vreunui plan pentru aceasta limuzina (Bob Lutz asigurase acum doua saptamani ca XLS se afla intr-o faza avansata de dezvoltare).

    Un alt zvon neplacut pentru fanii Sport Utility spune ca SRX este posibil sa dispara din oferta lui Caddy, lipsa lui urmand a fi, zic ei, suplimentata de CTS Wagon.

    Cat despre foarte importantele „impresii”, le veti putea culege si in viitor, marca de lux a numarului unu mondial pregatind o noua generatie a roadsterului XLR pentru 2012.
    Vizualizari: 1129