rss

Noi date despre viitorul supercar Hennessey

  1. 04/12/2007
  2. Tags: Hennessey, Venom
    Vezi toate fotografiile (1)
    Fanii obsedati de cifre isi vor gasi izbavirea in viitorul bolid construit de atelierul din Houston, caci specificatiile sunt de pe alta planeta.

    Americanii au confirmat ca vor folosi tot motorul V10 de 8,5 litri de pe Viper Venom, doar ca puterea va fi, fireste, mai mare, adica aproximativ 1.200 CP, sustine site-ul oficial.

    Dupa ce-ti trece socul initial, dai peste valoarea cuplului: 1.490 Nm monstruosi, capabili sa faca de rusine camioane.

    In toata aceasta ecuatie adaugi o greutate de doar 1.225 kg si este foarte clar ca, daca Moartea isi va cumpara vreodata o masina, aceasta va fi un Hennessey.

    Performantele sunt naucitoare, din orice unghi le-ai privi: acceleratia 0-100 km/h este de doar 2,5 secunde; viteza maxima umileste Veyron-ul – 421 km/h (!); iar 0-300 km/h, tineti-va bine, dureaza 13 secunde!

    Fata de Viper Venom, noul Hennessey va avea motorul montat central, in timp ce tractiunea ramane, in continuare, doar pe rotile din spate. Mai mult, in versiunea standard, masina vine cu o transmisie manuala clasica (6 rapoarte), una secventiala fiind doar optionala.

    Cand va intra in productia de serie, bolidul texan va fi livrat cu instructiuni menite sa-i ajute pe proprietari in exploatarea hergheliei, dar, mai degraba, ar trebui vanduta doar celor cu doctorat in pilotaj.

    De nu, setul de geamantane inclusive in pretul masinii pot fi umplute cu strictul necesar in... lumea de apoi.
    Vizualizari: 805