rss

Nissan va merge in pierdere in acest an

  1. 15/01/2009
  2. Tags: Criza, Nissan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nissan Motor Co, cel de-al treiea producator auto din Japonia, va afisa o pierdere operationala anuala in locul profitului estimat, fiind afectat de scaderea vanzarilor si de aprecierea yenului, a declarat o sursa din cadrul companiei, citata de Reuters.

    Lovit de o scadere drastica a cererii de autoturisme la nivel mondial, grupul a anuntat ca va continua sa reduca productia interna in februarie si martie si ca ar putea cobori in continuare nivelul acesteia, in functie de conditiile din piata.

    Nissan este gata sa coboare in aceasta luna previziunile de castig, preconizand prima pierdere operationala de la instalarea in functia de director executiv a lui Carlos Ghosn, in 1999, a declarat pentru Reuters o sursa din cadrul companiei, ce a confirmat informatiile dintr-un articol publicat de cotidianul Yomiuri. Purtatoarea de cuvant a grupului, Masako Aoyama, a refuzat sa comenteze asupra unor posibile revizuiri ale perspectivelor.

    Toyota Motor Corp a avertizat, de asemenea, ca va afisa cea dintai pierdere operationala anuala, iar alti fabricanti de autoturisme si-au coborat perspectivele de castig.

    Producatorii auto din intreaga lume reduc productia, in contextul in care consumatorii din Statele Unite si din pietele emergente isi rationalizeaza cheltuielile, si economia mondiala se comprima vizibil.

    "Nu as fi surprins daca Nissan ar afisa pierderi", a declarat Tatsuya Mizuno, analist in cadrul Fitch Ratings. Nissan, producatorul Pathfinder, al automobilelor sport din seria Z si al modelelor de lux Infiniti, trebuie sa anunte amploarea pierderii estimate, a spus sursa, ce a cerut sa nu fie numita, pentru ca Nissan nu si-a revizuit inca oficial estimarile.

    Potrivit articolului publicat de Yomiuri, pierderea se va ridica probabil la cateva zeci de miliarde yeni.

    Sursa: Bloombiz 

     

    Vizualizari: 794