rss

Nissan se asteapta la pierderi

  1. 17/05/2008
  2. Tags: Pierderi
    Vezi toate fotografiile (1)
    Dupa o perioada la nivel financiar mai mult decat fasta, care a culminat cu un profit de aproape 7 miliarde de $ inregistrat la finele precedentului an fiscal, Nissan prezice un viitor ceva mai innorat, ce va marca caderea aceluiasi indicator economic cu circa 30,5% (pana in jurul valorii de 4,8 miliarde de $).

    Ca si in cazul altor mari concerne auto, numarul doi japonez da vina pe schimbarile nefavorabile la nivelul cursului valutar, costurile in crestere cu materiile prime si, bineinteles, preturile tot mai mari la petrol.

    De data asta, nici macar cel mai sever analist financiar nu ii mai poate acuza ca vad paiele din alti ochi: problemele grave cu care se confrunta economia americana va afecta chiar si profitabilitatea unor jucatori care au uitat de multicel cum e sa pierzi.

    Unul dintre acestia este chiar Toyota, un concern care a raportat profituri in crestere timp de sapte ani consecutivi, dar care la finele lui 2008 se asteapta la un castig cu 27% mai mic decat in 2007 (aproximativ 12 miliarde de $). La fel va fi si cazul lui Honda, care isi va vedea in 2008 profitul diminuat cu circa 18% (pana la o valoare de 4,7 miliarde de $).

    Sigur, asta nu inseamna ca Nissan s-a resemnat; dimpotriva: japonezii au o groaza de planuri de a mentine si chiar a-si ridica vanzarile in urmatorii cinci ani, reunite sub strategia GT 2012.

    In cadrul acesteia, liderii niponi s-au angajat ca, in maximum patru ani de zile, produsele companiei pe care o conduc sa-si amelioreze considerabil nivelul calitativ, Nissan sa devina un lider in sectorul vehiculelor electrice si sa lanseze pe piata nu mai putin de 60 de modele complet noi. Si nu avem nici un motiv pentru care sa nu ii credem...
    Vizualizari: 707
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »