rss

Nissan se asteapa la "profit zero"

  1. 17/12/2008
  2. Tags: Nissan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Producatorul auto japonez Nissan Motor Co. a anuntat o reducere suplimentara a productiei, cu 78.000 de vehicule, si concedierea a 5.000 de angajati cu contract temporar de munca, transmite AP.

    Reducerile au fost efectuate pentru a se evita un exces de masini pe stoc, in conditiile in care vanzarile auto au incetinit pe plan mondial, se arata intr-o declaratie a companiei japoneze.

    Concedierile se vor realiza in primele trei luni din 2009, iar incepand cu luna ianuarie va fi oprita productia la unele fabrici care produc masini si motoare.

    Si alti constructori japonezi, cum ar fi Toyota si Suzuki, au anuntat reducerea productiei si renuntarea la angajatii cu contract temporar de munca.

    Nissan Motor Co se asteapta la un profit "zero" in a doua jumatate a acestui an din cauza inrautatirii crizei financiare mondiale, a declarat luna trecuta Carlos Ghosn, directorul general al companiilor auto Renault si Nissan. El a avertizat recent ca problemele cu care se confrunta industria auto se vor acutiza.

    Carlos Ghosn a apreciat, ca "cea mai mare problema cu care se confrunta acum industria auto o reprezinta finantarea". "Este fundamental sa restabilim acordarea creditelor. Daca nu vom face asta, o mare parte a industriei auto se va prabusi", a afirmat directorul general al companiilor auto Renault si Nissan.

    Nissan, al treilea producator auto din Japonia, a raportat scaderea profitului net cu 40,5 %, la 1,3 miliarde de dolari, in prima jumatate a acestui an.

    Sursa: Bloombiz 

     

    Vizualizari: 713