rss

Nissan Qashqai+2: Emotii la Londra

  1. 23/07/2008
  2. Tags: Qashqai+2
    Vezi toate fotografiile (1)

    Numarul de copii a fost dintotdeauna invers proportional cu nivelul pe care il poate atinge sex-appeal-ul unui barbat, iar modul de rezolvare al acestei situatii neplacute a chinuit mintile fabricantilor auto ani de zile.

    Prima solutie – SUV-urile cu mai mult de cinci locuri, in timp hulite de apetitul pentru hidrocarburi. Cea de-a doua – crossover-ele: mai mici, mai prietenoase cu natura si portofelele. Iar Nissan zice ca are unul nou si... emotionant.

    Il cheama Qashqai+2 si este versiunea cu sapte locuri (aproape identica ca design) a crossover-ului care deja isi face un nume pe majoritatea pietelor europene; totusi, sefii companiei nipone nu il considera doar un alt people-carrier. “Qashqai+2 este o alegere emotionala, nu una rationala”, a declarat Jean-Phillipe Roux, seful departamentului de marketing specializat in crossover-e (da, au chiar si asa ceva).

    Asadar, nu iti cumperi un Qashqai+2 doar pentru ca ai o droaie de copii si nu ai cu ce sa ii duci la scoala, iar alegerea mijlocului de transport iti este indiferenta, ci pentru ca ai o droaie de copii pe care trebuie sa ii duci la scoala aratand bine. Sau, ma rog, fara a fi asociat cu un tip a carui viata s-a sfarsit din momentul in care a achizitionat un Renault Espace.

    I-am putea crede, daca masina nu ar fi la fel de speciala ca un turban intr-o piata din Mumbai. Totusi, acelasi Phillipe-Roux spune ca acest soft-roader cu trasaturi blajine este capabil sa “converteasca” o parte din clientii lui Ford Mondeo, la ora actuala unul dintre cele mai apreciate sedan-uri familiale (mai ales in ceea ce priveste designul), si chiar o suma importanta din grupul de clienti ai campionului SUV-urilor compacte, Toyota RAV4.

    Cum un tip de la marketing are intotdeauna dreptate cand vine vorba de consumatori, piete si bani – prietenii stiu de ce – ii dam dreptate. In sensul ca Qashqai+2 va face intr-adevar volume (se spune ca el si fratele sau cu cinci locuri vor detine vreo 40% din vanzarile lui Nissan Marea Britanie numai anul acesta). Dar nu o va face pentru ca te da pe spate cu aspectul. Sau, folosind vorbele lor, “fiindca este alegerea emotionala a oamenilor rationali”.

    O, nu – Qashqai+2 este un crossover bine proportionat, functional, cu un pret corect, spatios, iar acum cu locuri la interior si pentru copii neplanificati. Un adevarat best-seller in devenire, dar ii lipsesc vreo 20 cm in toate directiile, 200 CP si o tona de atitudine pentru a te transforma in cel mai tare tip din cartier atunci cand ai de vizitat o gradinita.

    Priveste insa partea buna a lucrurilor – sotia te va adora pentru alegerea facuta. Emotionant, nu?

    Vizualizari: 920